Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,581,550

Editie 158 - Jesper's Column


OWN

471 views

dhfwo8.gif

Deze rubriek is geschreven door Jesperkaj!

Stel voor, jij bent een maker van een signature en je wilt hem laten zien in de Showroom. Je bent nog niet zo goed in Photoshoppen en je hoopt nadat je je signature heb gepost vele tips en aanmerkingen. Je post de signature en wacht zo'n 5 uur af. Na die 5 uur heb je wat rates gekregen. Die zouden er zo uit kunnen zien:
Situatie 1: Mooi, alleen dat poppetje is stom.

of

Situatie 2: Mooie signature, zeker voor een beginnend Photoshopper. De achtergrond ziet er goed uit. De vele brushes passen leuk bij elkaar, alleen je gebruikt tig kleuren. Hou het bij twee kleuren, dat had een stuk mooier geweest. De tekst ziet er goed uit, simpel maar goed. Waar ik alleen aan erger is die render. Die past totaal niet bij de signature. Je moet geen duivel plaatsen bij een achtergrond van vrolijke kleuren. Ik zou zelf voor een vrouwelijke Anime render kiezen, die zou er een stuk beter bij passen.

Het kan ook nog altijd zo gebeuren.

Situatie 3: Leuk, maar wil je in plaats van jouw naam mijn naam neerzetten.

Als beginnend Photoshopper hoop je nooit op Situatie 1. Het bevat geen tips, alleen maar een eigen mening van een zin. Geen argumenten zijn er gebruikt bij de mening, dus de Photoshopper heeft er helemaal niks aan. Bij Situatie 3 heeft de Photoshopper er ook helemaal geen jota aan. De persoon vraagt alleen maar wat voor zichzelf. Hier schiet de Photoshopper dus helemaal niks mee op. Bij Situatie 2 heeft de Photoshopper heel veel aan deze reactie. De reactie bevat tips, aanmerkingen en een compliment om het af te maken. De Photoshopper voelt zich nu gemotiveerd om door te gaan en gaat met deze tips zijn signature beter maken.

Wat ik probeer te zeggen is dat iemand veel meer aan een reactie vol met tips en argumenten heeft dan aan een simpele zin zonder argumenten en al. Zo motiveer je de Photoshopper om door te gaan met Photoshope en om het nog beter te doen en je hebt dan zelf geen (spam)post geplaatst zonder tips, argumenten etcetera.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...