Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,582,290

Editie 161 - Game On!


OWN

469 views

gallery_3251_43_13567.gif

Deze rubriek is geschreven door Ikkes en Visser23

Welkom bij Game On van deze week. Nadat vorige week de grootste entertainment release ooit was is het deze week tijd om Game On in een speciaal jasje te hijsen voor deze game: Call of Duty: Modern Warfare 2. We bespreken afzonderlijk de Single- en Multiplayer, kijken hoe de game de eerste week verkocht is en tot slot nog iets extras over een andere najaartopper van dit jaar. Veel leesplezier!

Call of Duty: Modern Warfare 2 – Singleplayer

Modern Warfare 2 bestaat zoals de meesten weten uit drie spelmodes. Eén hiervan is de singeplay mode waarin je in een team en deels alleen een aantal missies moet halen. Er worden twee rollen gespeeld in de singleplayer. Natuurlijk kan je beginnen met een tuturial om alle toetsen te leren, hieruit blijkt een niveau voor jou. Er zijn in totaal vier niveaus waaruit gekozen kan worden. In het spel kan je echter nog wel van niveau veranderen. Als je het niveau hebt gekozen kan het echte avontuur dan eindelijk beginnen. In de singleplayer kom je boordevol met verassingen te staan. Het is dan ook niet makkelijk om een missie in één keer te halen. Dit komt dan waarschijnlijk ook door de lengte van de missie, want deze zijn erg lang.

99mmic.jpg

Steeds als je verder komt zie je meer van het gedetailleerde spel en krijg je steeds meer informatie over de wapens en opties in het spel. Het spel biedt dan ook een groot scala aan wapens en mogelijkheden. Zoals al gezegd is het een prachtig gedetailleerd spel met voertuigen, vele wapens en mogelijkheden. Hier wordt dan ook gedurende het hele spel gebruik van gemaakt. Van mensen neerschieten tot een laptop beschermen, alles zit er gewoon in. De missies worden overigens niet allemaal in daglicht gespeeld. Je speelt in de nacht, in de middag, in de stralende zon en in de ijskoude winter. Wat wil je nog meer? Dit lijkt me genoeg reden om het spel te kopen en meteen de singleplayer op te starten! Prachtig!

Verkoopcijfers

Activision Blizzard kondigde het vanaf de eerste minuut aan, deze game moest de grootste entertainment release ooit worden en na 1 week van verkopen kunnen we niets anders concluderen, de feiten zijn alsvolgt:

9902026aaa.png

Zoals je kan zien is alleen de Xbox360 versie alleen al met een straatlengte voorsprong de onbetwiste nummer één. Tel je de Xbox360 en Playstation 3 verkopen bij elkaar op dan zal je zien dat de game maarliefst 8.14 maal over de toonbank is gegaan, goed voor een opbrengst van 550 miljoen dollar. Plaatst dit tegenover het oude record, Grand Theft Auto: IV, en je zal de echte verschillen zien. GTA IV wist in de eerste week 5.92 miljoen exemplaren te verkopen goed voor een opbrengst van 500 miljoen dollar.

Alsof het nog niet genoeg is blijft het niet bij deze records, nee het gaat nog verder. Plaats de opbrengst van 550 miljoen dollar tegen de film met de meeste opbrengsten in de eerste week. Harry Potter and the Halfblood Prince was goed voor een opbrengst van 394 miljoen. Toegegeven hierbij gaat het om bioscoopkaarten etc. hetgeen over een aanzienlijk lager bedrag gaat. Ook zijn de opbrengsten van de eerste week van DVD/Blu-ray verkopen hierbij niet meegenomen. Maar dat maakt het enorme succes van Modern Warfare 2 niet minder bijzonder. Ik wil dit stuk afsluiten met een quote van Activision CEO Robert Kotick:

” Na vijf dagen is Call of Duty: Modern Warfare 2 de grootste launch gebleken uit de geschiedenis. Het is nu al een fenomeen binnen de popcultuur. Miljoenen mensen hebben laten zien dat games spelen een omvangrijke vrijetijdsbesteding is en hiermee de entertainmentindustrie opnieuw gedefinieerd.”

2gtx4eh.png214clq9.jpg

Call of Duty: Modern Warfare 2 – Multiplayer

Naast Singleplayer bezit Modern Warfare 2 ook over een multiplayer waarin vele werelden, ofwel ‘maps’ kunnen worden gespeeld. Je start natuurlijk bij level 1. Door punten te verzamelen kom je steeds hogerop. Punten verzamelen doe je simpelweg door mensen neer te schieten en/of missies te halen. Als je level 1 bent beschik je over weinig wapens, maar dit worden er steeds meer zodra je hogerop komt. Ook bevatten de wapens uitbreidingen zodat deze beter worden. De multiplayer biedt ongeveer alle wapens die de singleplayer mode van MW2 ook biedt. Het zijn er dus heel erg veel. In de multiplayer heb je echter ook nog andere mogelijkheden die je in singleplayer niet hebt. Zo kan je een eigen embleem neer zetten, eigen titels en eigen classes maken. De keuze uit de embleems en de titels is in het begin niet groot, maar ook dit worden er veel meer zodra je hogerop komt. De classes kan je vanaf het begin al vormen. Het gaat erom dat je de class vult met een aantal wapens en opties zodra je dood gaat of een kill-reeks hebt. Als je namelijk een zogenaamde ‘killing-spree’ krijgt kan je een nieuw wapen krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld een helikopter oproepen of een automatisch geweer ergens neerzetten. Al de classes die je maakt kunnen gebruikt worden in de multiplayer. Ook hier zijn de details weer zeer mooi uitgewerkt en de effecten zijn ook mooi. Natuurlijk zijn er altijd ook verbeterpunten, zoals ook in deze multiplayer. Toch is het echt prachtig gemaakt. Er is zelfs bij een clansysteem stil gestaan! Dus ook bij deze twijfel niet om de multiplayer op te starten! En als je het spel nog niet hebt: kopen!

Assassin’s Creed 2

Je zou het haast vergeten, maar deze week is dan ook de opvolger van Assassin’s Creed in de schappen gekomen. In deel 2 speel je niet meer met Altaïr in de vroege middeleeuwen, nee dit maal speel je Enzio in de renaissance, een sprong vooruit in de tijd met leuke extra’s tot gevolg.

Game On zal proberen zo snel mogelijk een recensie van deze game voor jullie te krijgen. Visser23 en ik (Ikkes) hebben zelf (voorlopig) de beschikking niet over deze game. Mocht jij de game dus wel hebben en heb je zin om een keer een stuk voor Game On te schrijven, schroom dan niet en stuur mij (Ikkes) of Visser23 even een PB met je interesse daarin.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...