Jump to content

OWN

 • entries
  5,186
 • comments
  17,587
 • views
  1,512,994

Editie 162 - Modding Review


OWN

407 views

2qkm5nr.gif

Deze rubriek is geschreven door

Revolution-Designer!

Welkom bij deze nieuwe rubriek, Modding Review.In deze rubriek kijken we naar een van de nieuwe downloads in de database van GTAForum indien een aanwezig. Anders pakken we gewoon een iets oudere. Daarbij nemen we ook een kijkje in het modding gedeelte van GTAForum en nemen we een van de vele mods onder de loep. Veel plezier met lezen!

Download Spotlight

GTAGames.nl afbeelding
Deze week plukken we een verse nieuwe download uit de GTAGames download database. We gaan deze keer de Epicbike van Beagle aan de tand voelen. Beagle heeft al vele mods gemaakt zoals de Battle Axe, Gilera 176 sport 1956 motor en een UFO. Deze keer komt Beagle met een zeer vreemd verschijnsel genaamd, de ''Epicbike''. De Epicbike is een soort bankje op 2 wielen in 8 flitsende kleuren! Maar deze mod biedt ons niet alleen een origineel model, maar ook nog eens een nieuwe animatie voor de PCJ-600. Met deze nieuwe animatie mag CJ op zijn knietjes zitten in plaats van op zijn achterwerk. Het model van de Epicbike is zeer origineel, een bankje met een frame en 2 wielen. Alles loopt mooi in elkaar over en de textures zijn ook dik in orde. Ook heeft het model een custom col, dit houdt in dat je op sommige plekjes niet door het model heen loopt. De wielen van de Epicbike zijn afkomstig van een andere auto uit San Andreas, dat is te zien aan de kwaliteit van de wielen. De animatie past ook goed bij het geheel, dit alles bij elkaar vormt een prima mod. Maar niets is perfect, en zo ook de Epicbike. De animatie van de Epicbike wordt niet alleen toegepast op de Epicbike, maar ook op de FCR-900 en de BF-400. Verder zijn er weinig bugs te vinden in deze mod, alleen is de mond van CJ in zijn nek geïmplanteerd. Volgens Beagle is dit bug door de scripts die benodigd zijn om een animatie te exporteren. Hopelijk worden er nog een aantal bugs weggewerkt in een nieuwere versie van de Epicbike. Uiteraard was er ook belangstelling voor de mod van Beagle, maar niet zoveel dan normaal er wordt gereageerd op een mod zoals deze. (Bijvoorbeeld een mod van Puma)

Nu de reacties die zijn gemaakt in het topic van de Epicbike:

Jorge_F reageerde:

Geniaal :bier: .

Geen ander woord voor denk, zeker een leuke bike :sigaar:

Puma reageerde:

EPIC bike! Geniaal! Aan dat voorwiel kun je niks doen, weet ik.. Animaties zijn ook goed! Topwerk. Heb je 'm al op GtaGarage.com, Gtaforums.com en Gtainside.com gezet? Dat zijn mijn vaste uploadsites, waar je de meeste 'aandacht' krijgt :D.

Alles bij elkaar gevoegd is dit in mijn ogen een prima mod, zeker het downloaden waard!

Mod Showroom

In dit gedeelte gaan we een mod uit de showroom van GTAForum bekijken. Deze week nemen we een kijkje bij de MTA maps van Puma. Puma komt bijna elke week wel weer met een originele mod, vooral door de originele en fantasierijke voertuigen die hij maakt voor San Andreas is Puma een beroemde GTA modder geworden hier op het forum. Maar laten we verder gaan met de MTA maps. Puma starte 2 maanden terug een topic in het Textures & Modelling Showroom subforum met de titel ''Maps voor Mta'', 3 keer raden wat deze mod inhoud. Hij heeft een hele set originele maps gemaakt voor MTA:SA, daarbij heeft hij ook nog scripts gebruikt om speciale elementen aan de maps toe te voegen. Zo heeft hij bij een map een soort magneet script gemaakt waarmee je vast blijft plakken aan de baan waar je op racet of speelt. Ook heeft hij een (grote) map gemaakt die door de combinatie van objecten, effecten en voertuigen een ware hindernisbaan geworden is. Puma heeft al een aantal mooie maps gemaakt die in het bovengenoemde topic te vinden zijn!Modding Tips

En nu het laatste deel van deze rubriek. Elke week zou ik graag een aantal tips willen geven voor beginnende modders, ik ben zelf namelijk ook een modder maar dat wisten jullie denk ik al. :puh:

Omdat er de laatste tijd alleen maar hele kleine texture mods, gestolen mods of helemaal niets wordt uitgebracht, zou ik graag een paar tips willen geven voor de beginnende modder:

 • Om te beginnen met modden kun je ook models gaan maken en in-game zetten, hiervoor is een goed en gratis programma, namelijk Gmax.
 • Probeer een paar tutorials te volgen voor Gmax, als je het modelling onder de knie hebt kun je het in-game zetten! >Tutorial<
 • Als je textures nodig hebt kun je op CG Textures kijken, hier staan erg veel goede textures die je kunt gebruiken voor je model.

Dat waren de tips, volgende week weer 3 tips!Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

4 Comments


Recommended Comments

De wielen van de Epicbike zijn afkomstig van een andere auto uit San Andreas, dat is te zien aan de kwaliteit van de wielen.

Nee, ik heb de wielen zelf van scratch gemaakt, alleen de textures heb ik uit San Andreas gebruikt; Zo past het mooi in de SA stijl.

Leuke rubriek RD, ik ben benieuwd naar de volgende :bier:.

Link to comment
Revolution-Designer

Posted

De wielen van de Epicbike zijn afkomstig van een andere auto uit San Andreas, dat is te zien aan de kwaliteit van de wielen.

Nee, ik heb de wielen zelf van scratch gemaakt, alleen de textures heb ik uit San Andreas gebruikt; Zo past het mooi in de SA stijl.

Geef toe, ze lijken er wel op! :puh:

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...