Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,582,291

Editie 163 - Reporter Bulldog


OWN

506 views

gallery_3251_43_21571.gif

Deze rubriek is geschreven door

Sa_bulldog!

Deze week een heel andere versie van Reporter Bulldog. Ik laat zien wat ik de laatste tijd zoal heb meegemaakt! Dit keer geen lange verhalen, maar gewoon een kort overzicht! Als iemand vragen of opmerkingen heeft kunnen jullie die stellen dan zal ik deze beantwoorden!

banneroefeningbrandweersiddeburenenwagenborgen.jpg

OGS-Oefening brandweer in Siddeburen

Siddeburen – De brandweerkorpsen van Siddeburen en Wagenborgen hebben donderdagavond een gezamenlijke oefening gehouden aan de Kalverkampen. Aan deze oefening was ook materiaal uit Delfzijl en Groningen beschikbaar gesteld. Volgens het scenario waren een vrachtwagen en personenvoertuig met elkaar in botsing gekomen. De auto was hierbij op z'n kant terecht gekomen waardoor de bestuurder bekneld zat. In de vrachtwagen was een vat met gevaarlijke stoffen lek geraakt door de botsing.

Nadat er een watergordijn was aangelegd tussen de vrachtwagen en de auto kon de brandweer veilig bij het slachtoffer komen. Eerst werd de auto gestabiliseerd waarna het slachtoffer uit het voertuig werd bevrijdt. Nadat het slachtoffer naar de ontsmettingsruimte was gebracht kon men in de OGS-pakken onderzoek doen naar de aard van de gevaarlijke stof.

Klik hier voor de foto's

traumaheliholwierde.jpg

Traumahelikopter land in Holwierde

Holwierde - Dinsdagavond is de traumahelikopter geland in Holwierde. Volgens buurtbewoners zou een gehandicapt kindje onwel zijn geworden. De hulpverleners liepen met mondkapjes dus waarschijnlijk gaat het om de Mexicaanse griep, maar dit is niet met zekerheid te zeggen. Meerdere eenheden van de politie en ambulance waren aanwezig om hulp te verlenen. Het slachtoffer is met een ambulance vervoert naar het ziekenhuis.

Klik hier voor de foto's

bannerongevalsiddeburen.jpg

Eenzijdig Ongeval Siddeburen

Siddeburen – Aan de Oudeweg in de zojuist genoemde plaats heeft zich rond kwart voor zes een ongeval plaatsgevonden. Een bewoner van een woning aan de Oudeweg had een klap gehoord en heeft

daarop haar man gewaarschuwd. De man is een kijkje gaan nemen en trof daarbij een bestuurder in een blauwe opel aan. Hierop heeft hij de hulpdiensten gealarmeerd. De ter plaatse gekomen hulpdiensten hebben het slachtoffer bevrijd en met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De man had een paar bomen geraakt en uiteindelijk tot stilstand gekomen tegen één van de bomen. De VOA heeft een onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Klik hier voor de foto's

bannerongevalmeedhuizen.jpg

Eenzijdig ongeval Meedhuizen

Meedhuizen – Aan de Holeweg heeft zich aan het begin van de avond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. De bestuurder van een witte personen auto is door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en hierbij in de sloot beland. De brandweer die was opgeroepen voor een beknelling was verder niet nodig, wel hebben ze geholpen het slachtoffer te stabiliseren, waarna het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen.

Klik hier voor de foto's

bannerschoorsteenbrand.jpg

Forse Rookontwikkeling bij schoorsteenbrand

Farmsum – Aan de Trambaan in de zojuist genoemde plaats heeft in de nacht van Donderdag op Vrijdag een forse schoorsteenbrand gewoed. De ter plaatse gekomen brandweer is met de hoogwerker omhoog gegaan en heeft de schoorsteen geveegd. Ook een aanvalsploeg van de brandweer is met een straal hogedruk de woning binnengegaan en heeft daar een brand geblust. Toen eenmaal de situatie onder controle was kon de brandweer de woning ventileren en terugkeren naar de kazerne. Bij de brand was een behoorlijke rookontwikkeling ontstaan deze had geen gevaar voor omwonenden.

Klik hier voor de foto's

Deze blog wordt medemogelijk gemaakt door

GroenhagenFotografie_Button_OWN.png

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...