Jump to content

OWN

 • entries
  5,186
 • comments
  17,587
 • views
  1,582,290

Editie 163 - Game On!


OWN

544 views

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 members have voted

 1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

  • 10%
   5
  • 20%
   6
  • 30%
   1
  • 40%
   2
  • 50%
   11
  • 60%
   6
  • 70%
   4
  • 80%
   7
  • 90%
   40
  • 100%
   0

This poll is closed to new votes

gallery_3251_43_13567.gif

Deze rubriek is geschreven door Ikkes en Visser23

Welkom bij Game On van deze week,

de week van de sint met zijn welbekende preek.

In deze speciale week komen deze twee hulpknechten met de volgende dingen,

de hardware verkopen van de wereld welke deze week stonden op springen.

Daarnaast hebben we ook in samenwerking met Gamebreak.tv,

een mooi stuk over Vidzone van Rullez, die had denk ik heimwee.

Hij keert dus met een stukje terug in Game On,

een rentree noemen ze dat in vakjargon.

Tot slot komen we met een jaarlijks terugkerend iets,

de Game Awards, dat is natuurlijk niet niets.

Veel leesplezier weer toegewenst,

dan is dit de plek waar het gerijm grenst.

Special: Vidzone!

vidzoneheader.png

Dat muziek games populair zijn is de afgelopen tijd wel gebleken, want franchises zoals: Guitar Hero, Singstar en Rock Band groeien steeds groter en lijden tot nieuwe games zoals: DJ Hero. Dus waarom niet een service lanceren waarin je clips kan beluisteren, geen lange laad heb en je eigen playlist samen kan stellen, en dat helemaal gratis? Sony greep zijn kans en ontwierp Vidzone!

Een leuke toevoeging aan de PlayStation 3 wil ik VidZone wel noemen. Alles is lekker snel je heb veel keuze en het ziet er nog is strak uit. Sterker nog ik vind VidZone een van de betere services van Sony PlayStation. Dingen zoals: PlayStation Home en een Video Store (die nog niet in Europa is) zou ik zelf nooit gebruiken, maar even snel muziek luisteren in VidZone wel. Er is genoeg keuzes in elk genre muziek en het maken van je eigen playlist zodat je bij je volgende bezoek niet weer alles hoeft te zoeken is erg simpel.

Alles ziet er zeer goed uit en dat mag dan ook wel, want de eerste landen kregen VidZone al minstens een half jaar geleden en dat alleen omdat Sony hun licenties niet in orde had. Dit is niet de eerste keer dat Sony hun service lanceert waar het kan en de rest kan dan maar even wachten. Ik had liever een mega launch gezien, want in die maanden dat wij moesten wachten is er niks veranderd aan het gebruikersgemak van VidZone. Er is natuurlijk wel muziek toegevoegd, maar verder niks en dan denk ik echt zo van moeten wij nog echt een half jaar wachten omdat Sony te lui is om hun licenties op orde te brengen voor de launch of misschien wel voor de hele aankondiging van zo'n service?

Maar misschien zeur ik ook wel weer te veel, de service is er nu en werkt zonder problemen wat ook wel is anders is geweest. Ik neem als voorbeeld de launch van de publieke bèta van PlayStation Home. Ik kan me nog herinneren dat je zo'n 2 weken haast niet in Home kon omdat de server belast werden. Na die twee weken kon je er eindelijk in en stelde het teleur. Gelukkig heeft Sony PlayStation niet weer zo'n uitglijder gemaakt en werkt VidZone nu wel gelijk goed bij de launch. Zelf zou ik graag nog wat kleine tweaks zien in de besturing, want in veel games is de O-Toets terug gaan in menu's en de X-Toets de geselecteerde keuze uitvoeren. Bij Vidzone is het allemaal net wat anders, zo moet je met vierkantje de geselecteerde video afspelen. Dit zijn misschien lichte irritatie punten en no big deal.

Zoals ik net al zei is VidZone helemaal gratis, tenminste schijn kan bedriegen. Wil jij de nummer op de hardeschijf hebben van je PlayStation 3 of wil je hem direct op je Sony Ericsson hebben zul je er wel voor moeten betalen, want ja zulke services zijn er toch om geld te verdienen. Gelukkig word hier niet heel erg de nadruk op gelegd, want wil jij een muziek clip afspelen zal hij ook met een druk op de knop afspelen zonder dat je eerst door ingewikkelde menuutjes moet waarin je de clip kan kopen voor geld.

Conclusie: 7,8

Ik ben heel erg blij met VidZone, want door het grootte aanbod van muziek, de korte laad tijden, het strakke design en het gebruikersgemak durf ik dit wel tot een van de beste services van Sony PlayStation te roepen. Er zijn hier en daar wat lichte irritatie punten, maar die verdwijnen al snel als je eenmaal je eigen playlist heb waardoor het afspelen van je favorieten muziek nog makkelijker word. Daarom geef ik VidZone een score van.

Verkoopcijfers

2lt4i85.jpg

Deze week stond in zijn geheel in het teken van “black Friday” de drukste winkeldag in Amerika van heel het jaar. Dit is ook te zien aan de enorme hardware verkopen. Als je naar de verkoopcijfers kijkt kan je concluderen dat Nintendo in zijn geheel en de PS3 de grote winnaars zijn, de verliezers zijn de PSP en de Xbox360. Deze laatste is redelijk onverwacht aangezien voorgaande jaren Amerika toch echt wel het domein was van de Xbox360, maar hier lijkt dus verandering in gekomen. Een prestatie voor Sony met haar Playstation 3 om trots op te zijn. De PSP doet het ten op zichtte van de directe concurrentie erg slecht, de handheld van Sony komt alles behalve in de buurt van de DS, hetgeen ook niet verwacht werd. Verwacht volgende week een daling na deze zinderende week om daarna weer te stijgen richting kerst.

Game Awards 2009!http://www.youtube.com/watch?v=WLruwySADMs

Net als voorgaande jaren presenteert Game On in samenwerking met het Games Forum weer de jaarlijkse Games Awards. Ditmaal krijgen jullie weer bij vele categorieën de keus om uit verschillende nominaties jullie favoriet te kiezen. Vanaf volgende week zullen deze bekend gemaakt worden en zal de stembus zich openen. Volgende week dus meer!

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...