Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581964

Kersteditie - Sport


Dutchy3010

569 bezichtigingen

blog-5021-1166654447.png

Deze rubriek is geschreven door 'Blitzen'.

- Van Marwijk weg bij Borussia Dortmund

Bert van Marwijk is vertrokken bij Borussia Dortmund. Dit is besloten met de leiding van de Duitse club na een gesprek op maandag, na de verloren wedstrijd tegen Bayer Leverkusen met 1-2 de dag ervoor.

Jürgen Röber volgt Bert van Marwijk op als coach van Borussia Dortmund. De oud-voetballer tekende dinsdag bij de Duitse club een contract tot eind juni 2007. Borussia Dortmund heeft dat bekendgemaakt. Röber komt van Partizan Belgrado, waar hij wegmoest na het niet halen van de landstitel.

- Vaticaan wil voetbalteam

De minister van Buitenlandse Zaken van Vaticaanstad, Tarcisio Bertone, heeft gezegd dat Het Vaticaan overweegt serieus een voetbalteam te formeren, dat de concurrentie met bijvoorbeeld clubs als Inter aan kan.

- Van Basten reageert op Van Gaal

Na het constante kritiek van Van Gaal op bondscoach Van Basten, heeft laatstgenoemde eindelijk eens van zich afgebeten. Na de zoveelste opmerking over het trainings- en selectiebeleid heeft van Basten als weerwoord onder andere gezegd dat Van Gaal misschien wel de slechtste bondscoach van de laatste 20 jaar is geweest. Verder voegde hij nog toe:

"Hij heeft kritiek op mij, maar had dat ook op Rijkaard en Advocaat. Op een gegeven moment vind ik het tijd om een keer te reageren. Dan is het genoeg. Wij hebben in ieder geval wél het WK gehaald. Dat kan hij niet zeggen. Het is een beetje brutaal dat hij nu zo veel kritiek heeft. Een beetje zelfreflectie lijkt mij op zijn plaats."

Leuk detail is dat Van Gaal onlangs nog zichzelf in de picture wou stellen door openlijk te solliciteren naar het baantje dat Spaans Bondscoach heet.

- Competitie op de helft

Het is alweer voorbijgevlogen, maar afgelopen weekend is de 17e speelronde geweest en daarmee zijn we nu precies op de helft van het seizoen. We kunnen al terugkijken op een aantal fantastische wedstrijden en momenten, maar ook op een aantal diepe dalen. Veruit het meeste is al behandeld in voorgaande OWN|Sport rubrieken, dus dat laten we maar voor wat het is. Wel kunnen we eens bekijken hoe de zaken ervoor staan nu:

tabel.PNG

Zoals we duidelijk moge zijn, staat PSV onderhand alweer soeverein aan kop. De ploeg had een moeilijke seizoensstart tegen FC Twente, waar PSV zelfs van verloor. Sinds die nederlaag is er alleen nog tegen Ajax puntverlies geleden, uit de andere 15 wedstrijden werden de volle 45 punten gesleept.

Ten tijde van de vorige reflectie van de wedstrijden tot dan toe, te vinden in deze editie, was Ajax nog de aanvoerder van het lijstje. Opvallend is dat er sinds die week (speelronde 11) maar 8 punten erbij zijn gekomen, wat je wel kenmerkend kan noemen voor het dipje waar Ajax in zit/heeft gezeten. Voor de Amsterdammers is er wellicht een goed lichtpunt, Huntelaar lijkt de weg naar het doel weer gevonden te hebben met de hattrick van afgelopen wedstrijd tegen Excelsior. Het spel is echter nog niet om over naar huis te schrijven.

Een ploeg die dat wel zou kunnen is de huidige nummer 2 van de lijst, AZ. Net als vorig jaar draait de ploeg in de top mee en lijkt Feyenoord te hebben vervangen in de top 3 van Nederland. De ploeg speelt fris en fruitig, vooral wanneer het niveau wordt gehaald wat de ploeg kan. Helaas komt dat er nog niet vaak genoeg uit, spijtig genoeg vaak in de wedstrijden tegen de grootste ploegen: PSV, Ajax en Feyenoord. Uit die wedstrijden werd maar 1 schamel puntje gehaald, door het gelijkspel tegen Ajax.

Ietwat verrassend is de nummer 4 van de lijst, FC Twente. Dat is echter alleen vanuit het perspectief van vorig jaar en van de verwachting raar, niet door het goede spel dat de ploeg speelt. Reeds vele ploegen hebben zich stukgebeten op de Tukkers, die gewoon goed meedoen in de subtop.

Dan komen we aan bij een paar ploegen die niet weten wat ze willen (of juist wel). Feyenoord, Heerenveen en NEC hadden alledrie een slechte seizoensstart, maar hebben zich nu toch weer op een betere positie gepositioneerd. Dat valt niet te zeggen voor de volgende 3 of 4 ploegen. Groningen begon naar behoren aan de competitie, maar verloor de laatste wedstrijden van onder andere ADO in eigen huis. De ongeslagen reeks in eigen huis in competitieverband is dan ook gesneuveld.

Utrecht greep vorige jaar net mis voor de nummer 5 positie en is nu nog verder gezakt in de ranking. De ploeg heeft wel eens last van een slechte inzet waardoor het nu de 9e plek inneemt. Dat is nog dankzij een goede reeks van de afgelopen weken.

Tegenvallend zijn Vitesse en Roda, die beide goed begonnen aan de competitie, maar daarna inzakten. Vitesse lijkt uit het dalletje heen te zijn, wat werd bestempeld met een prachtige zege na op 2-0 achter te zijn gezet. Van Roda moeten we nog maar zien of het uit het dal is.

Zo langzamerhand komen we bij aan bij mogelijke degradatie klanten. We komen eerst twee Rotterdamse ploegen tegen, die zich in verhouding uitstekend hebben genesteld op de 13e en 14e plek. Acht wedstrijden geleden stond Sparta allerlaatst met maar 4 punten uit 11 wedstrijden. Dat is echter weggepoets tot de huidige 16 punten uit 17 wedstrijden.

Willem II mag je gerust teleurstellend noemen. De ploeg staat maar twee punten voor op de hekkesluiters en dat is de ploeg niet waardig. De fans beginnen ook al langzaamaan wat te morren.

Dan de hekkesluiters, ADO en RKC. Beide met maar 11 punten en een doelsaldo van respectievelijk -14 en -22.

Het tweede deel van de competitie zal moeten uitwijzen wie er gaat degraderen en wie de kampioen wordt, wie Europees voetbal gaat spelen en wie de nacompetitie ingaat. Alles staat nog open, alles is nog mogelijk. Ik kijk er in ieder geval naar uit om te zien hoe dit afloopt, hopelijk geldt dat ook voor jullie.

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...