Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,527,461

OWN

492 views

 ShareBiermetBuikje.gif

Deze rubriek is geschreven door @Bierbuikje!

GTAGames.nl afbeelding
Bio-Brandstof of benzine?: benzine!

Bomen verwelken, ijsbergen vergaan en de klimaattop zal altijd blijven bestaan. Zo heeft het al jaren geklonken. De wereld was op de 30'ste dag van de waterlelie vijver en het zou nog maar moeilijk tegen te houden zijn, maar sinds kort was er weer hoop. Het hele klimaatrapport bleek vol met fouten te zitten dus we zijn nog lang niet dood. Tevens blijken de ijsbergen pas over 100 jaar te zijn vergaan, maar er is nog meer hoop. Het blijkt namelijk dat benzine veel milieuvriendelijker is dan de 'natuurlijke bio-brandstof'.

Hoe serieus moeten we het klimaatprobleem nu eigenlijk nemen? Vorig jaar begin december was de wereldwijde klimaattop waar uiteindelijk geen millimeter is besloten. China, een sterk economisch opkomend land (op dit moment in een late industriële revolutie, die hadden wij al in 1800) gaat de komende jaren veel brandstoffen gebruiken wat het milieu niet goed zal doen. Wereldmacht Amerika en 'wereldmacht' Europa willen dat natuurlijk voorkomen uit het milieu gezichtspunt. Maar na die klimaattop hadden wij in Nederland al de langste winter ooit in Nederland van de 21'ste eeuw. Zelf heb ik elke woensdag geteld dat er sneeuw lag (de winter begon in Friesland paasei.pngp de woensdag voor de vakantie) en ik heb er 14 woensdagen kunnen tellen. Dat betekend dat er in Nederland wel voor 14 weken aan sneeuw heeft gelegen. Hoe zeer hebben wij dan nog een klimaatprobleem?

Om terug te komen op de vraag 'biobrandstof of benzine?' kiezen wij natuurlijk massaal voor benzine. Het blijkt namelijk dat biobrandstof veel milieu belastender is dan de 'o zo vervuilende' benzine. De biobrandstof zal van zichzelf wel milieuvriendelijk zijn, maar het moet in zulke grote hoeveelheden worden gemaakt dat het niet goed is voor het milieu. Neem nu een passagiersvliegtuig tussen New York en Schiphol. Er moeten voor dit vliegtuig 260 voetbalvelden aan bomen worden gekapt voor een retourtje bio brandstof. Moet je nagaan hoeveel huizen daarvan kunnen worden gebouwd of hoe mooi het zou zijn als je dat gewoon liet staan en hoeveel zuurstof dat oplevert. Deze hele oplossing voor het milieu deugt voor geen meter. We moeten gewoon op benzine blijven rijden.

Bierbuikje

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...