Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580019

Editie 178 - Game On!


OWN

392 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_3251_43_13567.gif

Deze rubriek is geschreven door Beagle en Visser23

Welkom bij een nieuwe Game On! Deze keer schrijft onze geliefde Beagle een stukje over zijn vrouw: Napoleon: Total War! Daarnaast zijn de gewone verkoopcijfers er weer. Ook is er nog een stukje over Red Dead Redemption. Er zijn weer nieuwe nieuwtjes (Jaja, pleonasme) dus hier hebben we ook weer een stukje over. Veel leesplezier!

Napoleon: Total War

GTAGames.nl afbeelding

Napoleon: Total War is wat Empire: Total War eigenlijk moest zijn. Empire was afgeraffeld, zat vol met bugs. Dit is allemaal verholpen en verbeterd in Napoleon. Er is ook een patch uitgekomen voor Empire, maar de AI (kunstmatige intelligentie) is niet het vernieuwde systeem van Napoleon. Je merkt een groot verschil hierin: In Napoleon is het op het niveau “normal” al een grotere uitdaging dan “hard” in Empire. De tegenstanders spelen weer veel irritanter en slimmer. Ook werd er in Empire nooit legers afgezet met boten; dat is in Napoleon wel zo, en als je de overstap maakt van Empire naar Napoleon zal je daar ook flink aan moeten wennen. Je moet je steden aan de kust dus goed bemannen en zorgen dat er niemand door heen kan, want als dat eenmaal gebeurt is het lastig om het lek nog te dichten.

Napoleon: Total War is een beurt-gebaseerd strategiespel (zoals de meeste mensen het kennen: turn-based strategy) gemaakt door The Creative Assembly en gepubliceerd door Sega. Het is het 6de spel uit de Total War serie, en speelt zich af in de 19de eeuw. Zoals de titel zegt gaat het vooral om Napoleon. In dit spel gaat het vooral om de campaign, het verhaal van Napoleon. In het vorige spel Empire was de campaign saai (vond ik, dan) en wat ik dan vooral deed in dat spel was de world domination campaign, iets wat in Napoleon niet zo veel aandacht meer heeft.

GTAGames.nl afbeelding

Je hebt daar alleen nog de kaart van Europa en kan je kiezen uit de landen Groot Brittannië, Rusland, Pruisen en Oostenrijk en jou missie is Frankrijk te verslaan. Andere landen zoals Nederland zitten er nog wel in, maar is vanaf het begin al overgenomen door iets anders waar ik de naam niet van weet. Deze campaign heet de “campaigns of the coalition”. Je hebt ook nog de “mastery of Europe” campaign, waar gezegd van wordt dat dit het meest lijkt op de world domination uit Empire en vorige Total Wars, maar deze heb ik nog niet gespeeld. Wat ik zelf een stuk interessanter vind, zijn de campaigns waar je het verhaal van Napoleon volgt. Zelf vind ik de Fransen maar grote watjes en vind ik het moeilijk te aanvaarden dat ik vaak een veldslag met Frankrijk heroïsch win. De eerste campaign is in Italië, de tweede in Egypte, en je hebt er nog twee.

Er is nog veel meer verbeterd en veranderd in Napoleon. Dat het soepeler draait is al een ding. Ook is de omgeving interessanter geworden. Op het slagveld heb je nu veel meer heuvels, bomen en water. Je kan nu dus bij meer dingen je troepen laten verschuilen of op een verhoging zetten waardoor ze verder en beter kunnen schieten. Er zijn meer bruggen en huizen. Ook op de campaign map is het verbeterd: leuke omwegen naar steden die je goed moet verdedigen, veel bomen waar je “ambushes” kan zetten. Dit houd in dat jou leger onzichtbaar is voor andere legers, maar wanneer die te dichtbij komen kan jij ze onderscheppen. Het voordeel is dat je een voordelige opstellingspositie krijgt bij het slagveld: je kan je mannen op alle kanten opzetten. Ook heb je nu zones van “attrition”. Dit is bijvoorbeeld in de Alpen of in de woestijn van Egypte. Het houdt in dat wanneer je troepen daar een beurt staan, ze beetje bij beetje dood gaan aan extreme hitte of extreme kou. Ze kunnen ook deserteren. Lokale troepen hebben er geen last van, omdat die daar aan gewend zijn (denk aan bijvoorbeeld Egyptenaren en Turken die in de hitte kunnen overleven). Wat ook nieuw is, is dat troepen automatisch helen mits ze in eigen territorium zijn en een generaal hebben (niet zo'n ingehuurd watje die je even snel als generaal benoemt, maar echt eentje met één of meer sterren en een portret van een persoon, generals Bodyguard). Sommige typen troepen hele sneller dan andere. Als je bepaalde technologieën onderzoekt, kan dit sneller gaan. Ik vond het systeem van Empire echter fijner: je hele schatkist ging leeg aan het helen van een flink leger, maar dan waren ze ook meteen in twee beurten klaar. In Napoleon wil dit nog wel eens langer duren. Ook een groot verschil tussen Empire en Napoleon is de tijd die tussen een beurt zit. In de vorige Total Wars zaten er zes maanden tussen, in Napoleon twee weken. Nogal een verschil.

Wat er natuurlijk ook bij hoort zijn de beroemde veldslagen die Napoleon gehad heeft. Deze zitten ook allemaal in het spel verwerkt en je kan ze naspelen tegen de computer of met multiplayer. Natuurlijk zo veel mogelijk na gemaakt zoals het echt was, met dezelfde legers en dezelfde uitkomst qua overwinning, of in het geval van de slag bij Waterloo, nederlaag.

Alles bij elkaar is Napoleon: Total War een spel wat je toch wel moet hebben, als je de vorige Total Wars al leuk vond. Het is even verslavend, en alleen nog maar verbeterd ten opzichte van Empire: Total War. Sommige dingen zijn weggelaten zoals de grote campaign met Amerika, maar daar in terug krijg je een gedetailleerd verhaal met Napoleon, verschillende campaigns en beroemde veldslagen en de standaard campaign zoals je ze kent. Echt een aanrader, dus.

25hl8r4.jpg

Verkoopcijfers hardware (consoles)

116pbig.png

Ik vind dit erg onverwacht. De Wii met bijna de hoogste in verkopen afgelopen week, terwijl in april en maart eigenlijk geen top releases zijn uitgekomen. Dit had ik dus niet zien aankomen. Voor de Xbox 360 en de Playstation 3 zijn veel meer releases, dus echt een beetje onverwacht. De Nintendo DS doet het zoals gewoonlijk weer erg goed. Is dit misschien een top console? Elke week presteert de DS uitstekend.

Red Dead Redemption

De aankomende topper Red Dead Redemption staat de laatste tijd vaak op gamessites. Ook nu weer is de door Rockstar gemaakte game weer volop in het ‘nieuws’. Het spel zal zich afspelen in het Wilde Westen. Zoals jullie weten zijn er al vele filmpjes en screenshots van de singleplayer mode. Maar hier draait het in deze game natuurlijk niet alleen om. Zoals bij de GTA delen komt ook hier een multiplayer bij. Deze keer, net als bij GTA IV, zelf gemaakt door Rockstar. In de trailer die hieronder staat wordt een introductie gegeven over de Free Roam. De vrijheid van de speler staat hier voorop. De zeer grote map kan uitstekend bespeeld worden en alle opties uit de singleplayer, behalve de missies, kunnen in de multiplayer gebruikt worden. Het is de bedoeling dat je ‘dingen’ vrij speelt door de punten die te halen zijn in de multiplayer. Red Dead Redemption multiplayer kan met maximaal zestien spelers online worden gespeeld. Rockstar maakt binnenkort de overige online-modes bekent van dit spel. Red Dead Redemption zal op 21 mei 2010 uitkomen voor de Xbox 360 en de Playstation 3.



http://www.youtube.com/watch?v=GKYmAJQQLeA

Officieel filmpje door Joriz.

Dit was Game On! voor deze week. Even applaus voor Beagle! :) Held! :klap: Tot volgende week!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...