Jump to content

Graphics Blog

  • artikelen
    96
  • reacties
    45
  • bezichtigingen
    21161

Contests - Week 31


Kloep

207 bezichtigingen

2jetwg2.jpg

In dit item komen alle huidige contests in te staan. Op dit moment zijn er twee contests bezig. Om te beginnen, de welbekende SOTM (Signature Of The Month). Daarna komt een redelijk nieuwe, maar ook een andere langlopende contest: Design/pimp your gun Contest.











2s64rcn.jpg
ekp5s4.jpg

SOTM, wie kent het inmiddels niet op het forum? Sinds ik op dit forum actief ben, is SOTM er ook al. Hieronder zie je wat @.Levi. te zeggen heeft over deze contest:

SOTM wat vroeger begon als SOTM bestaat eigenlijk al sinds de oprichting van het Graphics fora.

Het idee stamt af van vele andere Graphics fora's waar dit zo ontzettend populair is geworden. In ons geval wordt er iedere maand een thema gegeven waar de signature aan moet voldoen. De leden krijgen de tijd om een signature te maken die daar mee te maken heeft. Nadat de inleverdatum voorbij is worden alle signature getoond op het forum en kunnen andere leden op de mooiste signature gaan stemmen. De deelnemer met de meest verdiende stemmen is de winnaar en krijgt als prijs zijn ingezonden signature een maand lang als header boven aan het Graphics forum!

2u56dme.jpg

Dit vind ik een hele leuke contest. De leukste onderwerpen komen aan bod, en er is altijd wel iets leuk voor iemand. Is het niet deze maand, dan is het wel de volgende maand.

De contest moet denk ik gewoon zo doorgaan. De onderwerpen zijn erg verschillend en het is iedere maand. Ik wacht elke maand weer op de nieuwe SOTM om te kijken of het onderwerp past bij mij.
2dac212.jpg

5 Juni 2010 was de dag dat GTAForum weer een contest rijker werd. Dit keer heb ik het over de Gun Contest van @Rinaldootje. De contest is hier te vinden. Het stemmen gebeurt niet hier, dit gebeurt hier. Ik vroeg om een korte uitleg en reactie over de contest zelf:

Het is meer een simpele Contest waar iedereen aan mee kan doen. Je hoeft geen kennis te hebben over het maken van Signatures, of het werken met al dat soort programma's. Het is een contest die continue doorloopt. Waardoor je altijd kan stemmen en inleveren. Want tijdens de huidige ronde voor het inleveren kan je stemmen op de personen van de vorige ronde.

In het oorspronkelijke formaat was de contest wekelijks, iedere week een nieuwe ronde om te stemmen en om in te leveren. Maar door de huidige vakantie heb ik dit even op een laag pitje gezet en zijn er nu minstens 3 weken om mee te doen en in te leveren.

Eigenlijk hoef ik nadat ik de contest heb gestart niet meer veel te doen. Ik hoef alleen soms te kijken of iemand wel heeft gestemd volgens de regels, heeft ingeleverd volgens de regels. Is dit in een geval niet dan stuur ik even een vriendelijk pb'tje naar de desbetreffende persoon om te laten weten dat het niet helemaal goed ik. Ik geef er meteen een suggestie bij hoe het beter kan. De persoon heeft dan tot het einde van de ronde de tijd om het aan te passen. Doet deze persoon dat niet dan telt zijn of haar inzending of stem niet mee met die ronde.

Als iedere ronde is afgelopen rest mij nog maar 1 ding te doen, een nieuwe ronde bedenken, de deelnemers van de vorige ronde in de stemming zetten en de winnaar van de ronde daarvoor bekend maken.

Momenteel loopt de contest niet zo heel soepeltjes, Echt veel deelnemers zijn er niet, maar ik hoop altijd nog dat het na de vakantie beter zal gaan. Het is immers een niet zo moeilijke contest, en je hoeft alleen wat kennis van vuurwapens te hebben en een beetje fantasie. :D En wie heeft er nou niet een beetje fantasie? En tenzij er niemand meer meedoet aan de contest zal mijn contest gewoon blijven bestaan. ^_^

2u56dme.jpg

Ik vind deze contest een beetje onoverzichtelijk en chaotisch. Het is mij niet altijd even duidelijk waarop ik kan stemmen en wanneer. Er is één groot stemtopic en één groot inlevertopic. In het begin van deze contest (nu dus) zal het nog wel redelijk begrijpbaar blijven, maar op een gegeven ogenblik zal dit niet meer te doen zijn. Ik denk dat het handiger zou zijn als alle ontwerpen ingeleverd zouden moeten worden via een Persoonlijk Bericht. Dan, aan het einde van het inleveren, komt het allemaal in één bericht te staan, en kan je er op stemmen. Dan houd je het denk ik al een stuk overzichtelijker.

Wel moet ik zeggen dat er ook een groot voordeel aan deze contest zit. Zoals Rinaldootje al in de eerste alinea zei, je hebt geen kennis nodig van graphisch ontwerpen. Het enige wat je moet hebben is een leuke fantasie. Dit zorgt er voor dat iedereen mee kan doen, wat erg leuk is. :)

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...