Jump to content

Sprunk & Co Computertips

  • artikelen
    30
  • reacties
    58
  • bezichtigingen
    49668

Tips & Tricks - Editie 5


Sprunk

454 bezichtigingen

MainTipsSmall.png

Deze week weer een paar simpele, maar toch formidabele trukjes in de vaste rubriek: Tips & Tricks.

Tip #1: Handige recorder!

Misschien klinkt het volgende je wel bekend in de oren. Je hebt een probleem met je PC, maar je hebt geen idee hoe je dat moet uitleggen? Of misschien wil je wel heel simpel iets aan iemand uitleggen, een tutorial dus. Geen probleem, want Windows 7 beschikt over een zeer intelligente recorder. Deze recorder zit enigszins verstopt in Windows 7, maar is heel simpel te openen door op start te drukken en vervolgens in het zoekvak “psr.exe” te typen.

005_01.png

Het programma komt naar voren indien je op enter drukt, nadat je "psr.exe" in het zoekvlak van het menu start hebt getypt. Het zoekvak in Windows 7 (en Vista) dient namelijk ook als het voormalige "uitvoeren" in windows XP. Druk op start in de geopende recorder om een opname te starten. Voer vervolgens de handelingen op je PC uit, tot het gewenste resultaat is bereikt. Klik op stoppen om de opname te stoppen. Nu kan je zelf een locatie kiezen om het opgenomen bestand op te slaan. Dit word gedaan in een zip bestand.

Als je het zip bestand uitpakt krijg je een HTML bestand met daarin alle handelingen en screenshots van wat jij met je PC hebt gedaan. Zeg nou zelf, lekker handig!

2yuwq4m.jpg

Tip #2: Shake it!

Voor de echte multitaskers heeft Microsoft een leuke functie in Windows 7 gezet. Indien je bijvoorbeeld veel vensters hebt openstaan, maar momenteel slechts 1 venster nodig hebt, kun je de rest zeer eenvoudig even weg stoppen. Het enige wat je moet doen is het betreffende venster wat je wél nodig hebt, beetpakken, en hevig heen en weer schudden. Alle overige openstaande schermen worden nu geminimaliseerd. Schud nogmaals het scherm heen en weer om de andere vensters weer omhoog te halen.

2 reacties


Recommended Comments

Beide tips zijn extreem handig, en vooral van dat opneem ding zal ik nog vaak gebruik maken.

Alleen jammer dat het niet in het Engels kan als je een Nederlandstalige Windows hebt.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...