Jump to content

Sprunk & Co Computertips

  • artikelen
    30
  • reacties
    58
  • bezichtigingen
    49668

Nieuws - Editie 5


Sprunk

344 bezichtigingen

MainNieuwsSmall.png

In deze nieuwe rubriek behandelen we vanaf nu welke week kort het belangrijkste nieuws en interessante ontwikkelingen in de computer industrie.

Merknaam ATI verdwijnt.

De merknaam ATI zal langzaam verdwijnen. Dat heeft AMD afgelopen week laten weten. Intern onderzoek bij AMD zou hebben uitgewezen dat de merknaam AMD beter in de markt ligt dan ATI. De nieuwste serie videokaarten, de HD6000 reeks, zal dus met label AMD Redeon in de schappen komen te liggen, en niet als ATI Radeon. De namen Radeon en FirePro zullen wel behouden blijven, zo is uit hetzelfde onderzoek gebleken dat dit zeer sterke namen zijn.

Prijsverlaging nVidia GTX460

De kersverse nieuwe aanwinst van nVidia krijgt nu al een prijsverlaging met zich mee. Dit terwijl deze videokaart pas 2 maanden verkrijgbaar is. Dit geld voor zowel de 768MB en de 1024MB varianten. De prijs van het 1024MB daalt met 5%, van 229 naar 219 dollar. De prijs van de 768MB versie daalt met liefst 11%, van 199 naar 179 dollar. Volgens geruchten zou nVidia dit doen met het oog op de nieuwe 6000 serie videokaarten die AMD in oktober wilt uitbrengen.

3Dmark score AMD Redeon 6870 lekt uit.

Er is een 3D mark vantage benchmark uitgelekt van mogelijk de aankomende Redeon 6870 videokaart. De kaart behaald 11963 punten, een kleine 30% meer dan de 5870. Of de score wel echt is, is natuurlijk de vraag. In het gunstige geval is de score inderdaad echt, en is er een zeer net prestatiewinst behaald. Of de score inderdaad echt is, zal in een later stadium bekend worden. Laten we hopen op goed nieuws.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...