Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580349

Editie 24 - Ongezouten


Dutchy3010

486 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

oc_own_ongezouten.jpg

Ook deze week heeft iemand weer de moeite genomen om een stukje voor ‘Ongezouten’ te schrijven. Een erg leerzaam stukje dit keer. Jij kan dat ook! Dus mocht je ergens mee zitten, of eindelijk je mening ergens kwijt kunnen, aarzel niet en stuur het op naar Dutchy3010. Je kunt je zowel anoniem als met naam opgeven. Als je anoniem wilt, wordt je naam aan niemand bekend gemaakt!

Flying Dutchman

Zo, ik ben vorige week Megalid geworden. Prachtig natuurlijk, ik ben er heel blij mee. Daar heb ik uiteraard niets op aan te merken. Wel heb ik op een ander wezenlijk onderdeel van het forum iets aan te merken: De forum awards. Heel leuk dat dit allemaal georganiseerd wordt door de crew, een mooi ‘evenement’. Het idee er achter is ook erg leuk. Echter, bij de uitslagen heb ik nogal wat vraagtekens. Leden dragen mensen aan, waaruit nominaties genomen worden. Het idee lijkt weer erg goed, maar dat is het in de praktijk niet altijd. Vaak zijn er mensen die weinig weten van het forum, en daarom maar lukraak mensen kiezen die de vorige persoon ‘toevallig’ ook gekozen had. Dit klinkt misschien een beetje dramatisch, maar het gebeurt.

Ik kan heb zelf ook ‘aan den lijve ondervonden’ wat er nu eigenlijk gebeurt. Mensen die bekend zijn bij de leden, en die mensen een keer geholpen hebben, worden genomineerd. Vervolgens neemt de volgende ‘stemgerechtigde’ deze nominaties lukraak over, waardoor die gene nog meer stemmen krijgt. Nu mijn voorbeeld: Vorig jaar bij de awards werd mijn naam echt geen één keer genoemd. Niemand vond mij in de buurt komen van de ‘beste lid’ categorie. Een paar dagen later promoveerde ik tot Superlid. De Superleden en hoger hadden dus in de gaten dat ik het al een tijdje goed deed. Logisch, anders zou ik geen Superlid worden. Maar niemand vond mij goed genoeg voor ‘beste lid’. Waar worden die nominaties dan op gebaseerd denk ik dan?

Dit jaar gebeurde er exact hetzelfde. Nu werd ik 6 keer genomineerd voor beste superlid, niet genoeg om door te gaan naar de stemronde, op ruime afstand dus van de genen die wél door gingen. Ik werd echter weer een paar dagen na de awards gepromoveerd tot Megalid. Een belangrijk argument om mij te promoveren was: ‘Is al lang goed zijn best aan het doen’. Kennelijk hadden maar 6 van al die mensen die bij de awards gestemd hadden door dat ik het ook goed deed.

Ik wil niet gaan zeggen dat ik me benadeeld voel door de awards, of dat ik er psychische schade en dergelijke door heb opgelopen. Ook gun ik het de mensen die wél gewonnen hebben het van harte. Ik ben tevreden, ik ben Megalid. Maar ik vraag me wel af of de awards wel een goed beeld geven en de juiste mensen de prijzen in ontvangst nemen. Ook was er hier in een besloten forum een heftige discussie over.

Ik denk toch, dat is mijn menig en ik zeg niet dat het zo is, dat publiciteit soms belangrijker is dan klasse bij de awards. Leden die een beetje publiciteit hebben en ergens specifiek bekend om staan hebben meer kans bij de awards. Het is eigenlijk net zoiets als op Wilders stemmen, omdat hij zo’n leuk kapsel heeft. Dat doe je toch ook niet om die reden?

Dit wilde ik even doen, mijn standpunt duidelijk maken. Ik hoef niet anoniem te blijven. Het gaat mij er juist om dat ik mijn standpunt duidelijk kan maken. Het zou leuk zijn als iemand in discussie wil gaan m.b.t. dit onderwerp

Mijn dank aan Flying Dutchman!

5 reacties


Recommended Comments

Je hebt natuurlijk groot gelijk, echter is dit het probleem van verkiezingen. Dit jaar waren de forumverkiezingen over 2006. Er heeft iemand gewonnen die in heel 2006 5 keer heeft gepost. (de meesten weten wel wie). Het is raar dat hij wint, en dit heeft zeker temaken met het beeld dat jij al schetst. Dit gebeurd bij alle soorten verkiezingen. Hier valt weinig aan te doen. Als de crew zich meer gaat bemoeien met het stemproces dan kun je het geen verkiezingen meer noemen en zal het dus niet democratisch zijn.

ps. Nog gefeliciteerd met je Megalidschap.

Link to comment

De Forum Awards is een evenement dat wordt geleid door de 'keuze van het volk', om het zo maar even te noemen. Niemand zegt dat die keuze de juiste is: Het geeft enkel weer wat de grote massa vindt. En ja, die massa kan er heel goed naast zitten. Mensen stemmen niet alleen op de kandidaat die het meeste de titel verdient, maar ook op kandidaten die het eerst in ze opkomt door bijvoorbeeld een goede ervaring of een vlotte babbel. Dit zie je bij alle verkiezingen, ook bijvoorbeeld in de politiek: Tuurlijk haal je een meerderheid met goede standpunten, maar een vriendelijk gezicht en mooi verhaal doen het ook erg goed (alhoewel ik me afvraag of het kapsel van Wilders echt een positief effect heeft. :clown: ). Dit is de makke van democratie en dat zal het altijd blijven.

Bij het organiseren van de Awards hebben we ervoor gekozen niet in te grijpen bij de keuze van de stemmers. Dit vooral omdat het jullie Awards zijn, en iedere aanpassing in de stemming erg lastig te verdedigen is. Wellicht is een besloten nominatie, waar leden elkanders nominaties niet kunnen zien, iets om over na te denken bij eventuele volgende Awards.

In ieder geval dank voor het schrijven hiervan: Het is geen kwaad iets als stemmers eens een tweede maal stilstaan bij een stem die ze uitbrengen. Niet dat men die per defenitie moet herzien, maar even nadenken of je die stem kunt motiveren is erg belangrijk voor een juiste uitkomst.

Link to comment

Dit jaar waren de forumverkiezingen over 2006. Er heeft iemand gewonnen die in heel 2006 5 keer heeft gepost. (de meesten weten wel wie). Het is raar dat hij wint, en dit heeft zeker temaken met het beeld dat jij al schetst.

Dat is inderdaad mijn standpunt. Een bekend iemand krijgt kansen. Een beetje het idee van 'Wat de boer niet kent, dat eet hij niet'. Op een minder bekend, maar wel goed presterend lid wordt minder gestemd. Die besloten stemronde lijkt mij in ieder geval wel een goed idee Lantyz. :)

Bedankt voor jullie reacties overgens.

Link to comment

Je kan de "lagere" leden hier onmogelijk de schuld van geven, verbeter me als ik het verkeerd heb maar er waren maar 2 (!) ML+ die FD hebben genomineerd voor een award.

Dit betekent voor mij dat ook de ML+ betere kandidaten hebben gezien voor de beste SL en dat FD dan toch daags na de Awards ML wordt, dat is meer een inconsequentie van de ML+ dan dat de leden er wat aan kunnen doen.

Betekent overigens niet dat ik het oneens ben met een promotie of wat dan ook, maar ik vind dat de nadruk een beetje teveel op de normale leden ligt. Normale leden kunnen heel best een normale nominering doen, terwijl ik ook enkele SL+ heb gezien die juist een hele vage nominering deden.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...