Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580654

Editie 24 - Sport


Dutchy3010

571 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

oc_own_sport.jpg

Deze rubriek is en wordt geschreven door Preddy

Het is weer tijd voor een nieuwe OWN en dus ook voor een nieuwe [OWN]Sport. Veel groot en minder groot nieuws deze week, dus laten we snel beginnen.

Australian Open

Verleden week begon Sportkenners 2007, hopelijk doen er velen aan mee dit jaar. Het eerste onderdeel was de Australian Open, tennis dus. Speciaal voor diegenen die meedoen even een update over hoe het ervoor staat:

Achtste Finales

Vrouwen

Maria Sjarapova (Rus, 1) - Vera Zvonareva (Rus, 22)

Serena Williams (VS) - Jelena Jankovic (Ser, 11)

Shahar Peer (Isr, 16) - Svetlana Koeznetsova (Rus, 3)

Jelena Dementieva (Rus, 7) - Nicole Vaidišová (Tsj, 10)

Lucie Šafárová (Tsj) - Amélie Mauresmo (Fra, 2)

Patty Schnyder (Zwi, 8 ),

Kim Clijsters (Bel, 4) &

Martina Hingis (Zwi, 6) zijn ook door.

NB: Op het moment van schrijven moeten er nog 3 wedstrijden gespeeld worden voor de derde ronde.

Mannen

Roger Federer (Zwi, 1)- Novak Djokovic (Ser, 14)

Richard Gasquet (Fra, 18 ) - Tommy Robredo (Spa, 7)

Mardy Fish (VS) - David Ferrer (Spa, 16)

Mario Ancic (Kro, 9) - Andy Roddick (VS, 6)

James Blake (VS, 5) - Fernando González (Chl, 10)

Andy Murray (GB, 15) - Rafael Nadal (Spa, 2)

Nikolaj Davydenko (Rus, 3) &

David Nalbandian (Arg, 8 ) zijn ook door.

NB: Op het moment van schrijven moeten er nog 2 wedstrijden gespeeld worden voor de derde ronde.

Met dank aan de NOS

Dakar

De rally door een zandbak is inmiddels bijna aan zijn eind. Morgen staat de laatste etappe op het programma, dat niet veel meer is dan een triomftocht. Voor de leiders in de drie klassementen is het zaak om de boel heel te houden, verder is er nog weinig te vrezen.

Het venijn zit meer dan eens in de staart, zo zal Coma ook beamen. Stond hij gisteren aan de start nog dik eerste, kort na het begin lag hij uit de race. De winnaar van vorig jaar was van het pad afgeraakt en kwam hard ten val, wist niet eens meer waar hij was maar had wel zijn motor op de standaard gezet. Einde voor Coma dus, de Fransman Despres maakte daar dankbaar gebruik van. Weinig staat laatstgenoemde nog in de weg om zijn tweede Dakar overwinning zeker te stellen.

Nederlander Knuiman doet het ook niet slecht met een 11e plek, en is daarmee beste Nederlander in het motor klassement. Verhoeven stond er ook redelijk goed voor gedurende de hele Dakar, maar kwam hard ten val met twee schouders uit de kom ter gevolg. Hij moest opgeven, maar die zien we volgend jaar wel weer terug.

Voor ons Nederlanders is vooral de Truckcompetitie interessant, met een aantal topteams met Nederlandse en Belgische inbreng. Hans Stacey heeft onderhand een dikke 3 uur voorsprong op de nummer 2 en dat mag bijna niet meer misgaan. Natuurlijk klop ik dit even af op een stuk hout (klop klop). Het andere team dat voor een podium kon gaan, die van Wuf van Ginkel, lijkt het door de etappe van vandaag toch nog te missen. Een verschil van 5.5 minuten houdt het nu nog van een podiumplaats af, en het lijkt onwaarschijnlijk dat deze nog ingehaald kan worden.

Voetbal

De Eredivisie is gisteren weer van start gegaan na een winterstopje, de eerste wedstrijd was AZ - ADO. Toch was dit niet het nieuws waar ik het over wilde hebben.

Scheidsrechters worden strenger

Scheidsrechters gaan strenger optreden tegen protesten aan hun adres. Volgens nieuwe richtlijnen van de Europese voetbalbond UEFA krijgt een tegensputterende speler die een scheidsrechter aanraakt gelijk de rode kaart. Ook discriminerende en beledigende taal richting het arbitrale trio wordt bestraft met direct rood.

Bij massale protesten, bijvoorbeeld bij een toegekende strafschop, dient de arbiter de eerste speler die bij hem verhaal komt halen te bestraffen met een gele kaart. Wegwerpgebaren en het bekende brilgebaar leveren eveneens geel op. De maatregelen gelden niet alleen voor spelers, maar ook voor coaches, begeleiders en spelers op de reservebank.

Lijkt mij zeer goed nieuws, op den duur word je wel eens ziek van al dat gemekker van spelers. Misschien helpt het om weer wat respect erin te rammen voor de wedstrijdleider, die het de laatste tijd toch zwaar te verduren heeft gehad.

Naast scheidsrechters heeft ook Feyenoord het zwaar te verduren gehad, en dat werd deze week nog maar weer eens dunnetjes over gedaan. Weken geleden hadden Feyenoord supporters zich misdragen in Nancy, waar Feyenoord op 7 december al voor gestraft was door middel van een dikke boete. De aanklager van de UEFA ging niet akkoord met de straf en ging in hoger beroep.

Deze week kwam de uitspraak, Feyenoord mag niet meer meedoen aan de UEFA cup dit jaar en de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur is daarmee van de baan. Het bedrag dat Feyenoord daarmee misloopt komt in de buurt van de 2 miljoen euro, geld dat ze zeer goed kunnen gebruiken zou ik zeggen.

Nog een bruggetje naar een ex-speler van Feyenoord: Dirk Kuyt. Vandaag stond Liverpool - Chelsea op het programma, en Kuyt zorgde voor een snelle 1-0 voorsprong, na vier minuten al. Pennant maakte vlak daarna ook nog een doelpunt en zo werd de nummer 2 van Engeland verslagen met 2-0.



0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...