Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,513,088

Editie 4 - Ongezouten


Dutchy3010

393 views

blog-33831-1159199441.jpg

Helaas hadden we nog niet eerder de rubriek ongezouten. Deze week hebben we wel inzendingen gehad. 2 stuks zelfs. De bedoeling van de rubriek is dat je ongestoord je mening kunt geven. Zonder mensen daarbij te beledigen uiteraard. Om sommige gedachten zelf te houden, is nooit goed. Dus mocht je ergens mee zitten, of eindelijk je mening ergens kwijt kunnen, aarzel niet en stuur het op naar Dutchy3010. Je kunt je zowel anoniem als met naam opgeven. Als je anoniem wilt, wordt je naam aan niemand bekend gemaakt! En probeer ook niet om te achterhalen wie het geschreven heeft, want dat lukt je toch niet :clown:!

Anoniem 1

Wie ben ik? Ik ben ik, maar wat zijn mijn gedachten en hoe denk ik over de mensen hier op het forum. Hoe denk ik over de rangen die wij hier op het forum hebben? En hoe zijn de soorten mensen hier verdeelt op het forum? En wat is mijn mening over spammers en wat zijn spammers voor mij? Vragen waar je normaal mee op moet passen, maar in mijn ongezouten komen deze dingen aan bod!

Ik denk vanuit een neutraal punt iedereen is gelijk, maar waarvoor zijn de rangen nodig? Ik vind dat het nodig is, omdat je met rangen onderscheid kan maken tussen: normaal, goed en supergoed. Elke dag als je op het forum komt zie je diverse kleuren onderaan het forum. Het toont aan dat de mensen met kleuren een goede bijdrage hebben geleverd. Zo denk ik? Maar wat denk jij? Ik denk dat superleden soms onder de maat scoren. En zelfs sommige megaleden nemen het niet zo nauw met de voorwaarde van Behulpzaam zijn, of wel?

Ik vraag mij ook wel eens af hoe deze mensen er aan komen? Vriendjes politiek? Ik denk het wel! Denk er maar aan dat diverse mensen nu met een kleur rond huppelen doordat ze het aan een vriend/vriendin hebben gevraagd! "Als jij mij nou even voorstelt. Ik doe dan even mijn best, want dan heb ik ook en kleur!". Al té vaak gebeurt dit en het is ook oneerlijk tegenover de mensen die hun best doen, want er lopen leden rond die het dik en dwars waard zijn, maar omdat ze niet veel vrienden hebben op het forum worden ze het niet? Dat is raar? Of toch niet? Even vrienden maken om meer respect te krijgen, slim of niet?

Zijn er op dit forum verschillende soorten mensen, wat denk ik? Ik denk van wel. Om de leeftijd van de bepaalde soorten mensen maar even op te noemen. Ik merk dagelijks dat er mensen zijn die net 10 jaar zijn, is dat wel goed? Of zou dat kunnen? Steeds vaker zie ik mensen topic's bumpen, wat is dat? Topic's omhoog halen, maar wat heeft dat voor zin? Het postcount omhoog halen? Ja! Dat is het. Of reageren waar het antwoord al gegeven is, waar slaan die dingen op? Op spam. En spam moet bestraft worden, maar de Crew kan hier weinig tegen doen. Omdat het vrijwel aardig en zonder kwade aard aan komt. Wat denk jij?

Dingen waar je over na kunt denken, daar moet je bij na denken. Werk aan jezelf en zorg ervoor dat het gezellig blijft. Ik ben ik, en die persoon blijft Anoniem. Houd dit soort dingen ook voor je. Maar nadenken kan altijd. Daar zal niemand je om straffen. Jij bent jij? Blijf je zelf en dan komt alles goed!

Groeten,

Een Anonieme Vriend!

Anoniem 2

Het forum is altijd gezellig. Maar soms heb ik het echt even helemaal gehad. Mensen die allemaal hetzelfde schrijven, of andere mensen afvallen. Dat is natuurlijk nooit leuk. In de vorige editie zag ik gedragsregels bij de rubriek ‘Forum’ staan. Als die werkelijk werden nagestreefd, zou het forum nog veel leuker zijn. Helaas hebben een paar mensen lak aan die regels. De crew kan daar niet veel aan doen, want wat is spammen en wat niet? Er zijn mensen die niet weten wat gewenst is en wat niet. Maar sommige blijven maar doorgaan. En natuurlijk kan de crew daar niet tegen optreden. Het is namelijk niet bij te houden. Maar niet alleen dit is wat mij irriteert. Sommige leden denken dat ze echt alles zijn. Ze zijn groen van kleur. Geweldig. Dus? Ben je dan beter? Dat vind ik niet. Maar soms lijkt het wel alsof ze denken dat ze beter zijn. En dat is niet leuk voor de mensen uit de ‘lagere’ groepen.

Het idee van de verschillende groepen is wel goed. Je weet waar je voor kunt werken, je hebt een doel. Je kunt 2x promoveren door eigen toedoen. Daarna niet meer, daarna is het aan de crew. Je kunt ergens naar streven. Maar hoe je jezelf precies moet gedragen, dat is nog altijd niet duidelijk. Ja, de regels volgen. Maar moet je 9 van de 10 berichten helpen? Nooit in onzin posten?

Aan het gedrag van sommige mensen irriteer ik mij mateloos. Wil ik een bericht typen, maar ik wil dan een bericht van minstens 5 regels. Dan zoek ik nog wat informatie erbij, zoals bijvoorbeeld links naar Wikigta, of extra tips voor een missie. Maar dan ondertussen heeft iemand snel een bericht van één regel getypt. En dan lijkt het weer alsof ik later ben. Dat irriteert me mateloos. Aangezien mijn bericht meer inhoud heeft, maar het toch lijkt alsof ik de eerste naspreek. En als je iemand verbeterd die verkeerde of niet volledige informatie geeft, hoeft daar toch geen ruzie om worden gemaakt?

Of door topics naar boven te halen. Sommige mensen willen gewoon zoveel mogelijk hun naam achteraan hebben staan, bij als laatste gepost in dat topic. Of altijd in de top 10 van vandaag willen staan. Die mensen snappen niet dat het hier nooit om postcount gaat. Voor mij is het forum maar één ding: een ontspannend tijdverdrijf waarin je zoveel mogelijk andere mensen wilt helpen, op wat voor manier dan ook. En eerlijk gezegd heb ik dan liever iemand met 200 posts die alleen maar mensen wilt helpen, als iemand met 1500 posts die regelmatig spamt.

Dit forum vind ik fantastisch. Maar soms moet je gewoon even iets zeggen wat eruit moet. Daarom ben ik ook blij dat deze rubriek van OWN bestaat. Niemand moet dit opvatten als kritiek. Ik ben ook benieuwd naar andere meningen. In de drie weken van OWN is er nog niemand geweest die van deze rubriek gebruik maakte. Dus hoop ik dat jullie het ook toch doen vanaf nu, omdat jullie niet meer de eerste zijn. En geloof mij, het lucht echt op!

Deze rubriek is tijdelijk overgenomen door Dutchy3010

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...