Jump to content

OWN

 • entries
  5,186
 • comments
  17,587
 • views
  1,513,088

Editie 4 - Weekly Column


Dutchy3010

400 views

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 members have voted

 1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

  • 10%
   5
  • 20%
   6
  • 30%
   1
  • 40%
   2
  • 50%
   11
  • 60%
   6
  • 70%
   4
  • 80%
   7
  • 90%
   40
  • 100%
   0

This poll is closed to new votes

blog-33831-1159198964.jpg

Deze Weekly Column zal er anders uit gaan zien dan jullie gewend zijn, beste lezers van de Oceans Weekly News. Lepe Appie is namelijk voorlopig "a piece of history".blog-33831-1159199011.png

Ik zal even uitleggen wat er is gebeurd, want namelijk iedereen op het GTAForum heeft het recht om te weten wat voor doms ik, Pietje II, heb uitgevoerd.

Zoals jullie wel weten speelt Lepe Appie zich af in Liberty City, waarbij de screenshots door mij genomen worden in GTA Liberty City Stories. Jammer genoeg zal dit niet meer mogelijk zijn, en dat komt door dit:

Ik wilde graag mijn PSP updaten, en er was een nieuwe Firmware versie uit, namelijk Firmware 2.80. Nietsvermoedend ging ik naar de knop 'Instellingen' op het hoofdmenu van de PSP. Vanaf daar ging ik naar 'Netwerk Bijwerken', als je hier op klikt gaat je PSP automatisch opzoek naar beschikbare updates. De PSP vond de update om je PSP-software naar Firmware 2.80 te updaten, en ik klikte op 'OK'. Ik wilde gewoon graag mijn PSP software updaten, niks mis mee toch? Afijn, nadat ik mijn PSP had ge-updated naar Firmware 2.80, wilde ik GTA Liberty City Stories opstarten om screens te maken voor de volgende Lepe Appie strip. Dat ging dus geheel toevallig allemaal na elkaar. Ik had expres de theme van GTA Liberty City Stories niet overgeslagen, ik wilde wel weer eens even genieten van het mooie muziekje. Uiteindelijk werd de savegame waarbij ik als laatste had opgeslagen geladen, maar omdat de Cheatdevice (de Cheatdevice voor GTA Liberty City Stories heb je nodig om screenshots te kunnen maken) nog niet geactiveerd was, moest ik dat dus even doen. Ik drukte op de knop 'Start', zodat je naar het Pauzemenu gaat. Ik ging naar 'Load Game', en selecteerde de savegame in het eerste slot, het slot waar altijd de Cheatdevice in opgeslagen staat. Tot zover ging nog alles goed, maar toen ik dus op 'OK' klikte zodat de savegame ofwel Cheatdevice ging laden, stond er niet zoals gewoonlijk "Load Completed", nee, er stond ditmaal "Load Failed. Savedata was corrupted".

Op dat moment kreeg ik al zo'n sterk voorgevoel, maar goed, ik dacht dat de savedata gewoon beschadigd was, en dat ik de Cheatdevice gewoon weer even opnieuw kon downloaden, en het er gewoon weer opnieuw op kon zetten.

Niets was minder waar. Toen ik de Cheatdevice opnieuw gedownload had, opnieuw tussen de savedata van GTA Liberty City Stories op de PSP had gezet, en het opnieuw probeerde, stond er alweer hetzelfde berichtje: "Load Failed. Savedata was corrupted." Dat was dus lekker handig, want zo ben ik er dus achtergekomen dat er niets mis was met de savedata van de Cheatdevice. Het ligt aan die nieuwe Firmware! Het schijnt dat er al vanaf Firmware 2.7 een patch tégen de Cheatdevice erin verwerkt zit, zodat de Cheatdevice onbruikbaar wordt. Je kan je Firmware helaas niet downgraden, anders had ik dat allang gedaan. Als je Firmware geïnstalleerd hebt, dan zit je er aanvast ook.

Heel geniepig gedaan, dat wel. Ik ben er dus ook niet blij mee, want wát is er nou zo erg aan die Cheatdevice? De verkoopcijfers dalen er toch niet om? Of wel soms? Ik vind het in ieder geval zeer flauw dat ze ons de Cheatdevice niet gunnen.

Kortom: Dag Lepe Appie. :cya:

Die zullen we voorlopig niet meer terugzien. Ik zeg ook 'voorlopig', omdat ik natuurlijk niet zeker weet of we ooit weer eens screenshots zouden kunnen maken in GTA Liberty City Stories. Wie weet is Rockstar Games slim en stoppen ze in GTA Vice City Stories een ingebouwde screenshotmaker, laten we het in ieder geval maar hopen. Ik vind namelijk best dat je het recht mag hebben om screenshots te maken van een spel.

Eigenlijk is dit dus ook een waarschuwing voor PSP gebruikers met GTA Liberty City Stories: Als jullie de Cheatdevice nog willen gebruiken, upgrade je PSP naar Firmware 2.7 of hoger dan NIET!

Hoe dan ook, wie weet zouden we nog in Vice City Stories een vervolg zien op Lepe Appie, je weet maar nooit. Bovendien zou ik ook nog hulp kunnen krijgen van mijn maatje SummerBase, die ook vanplan is een PSP te kopen. Desnoods nemen we de digitale camera. We zullen zien. Met de komst van Vice City Stories gaat er zoiezo al een hoop veranderen.

------------------------
 • Wat zal je dan voortaan in de Weekly Column kunnen verwachten?

Dat kan iedere week verschillend zijn. De beschrijving van de Weekly Column luidt dan ook: "Elke week is er een ander onderwerp in de Weekly Column, dit wordt gedaan door een vast redactielid. Die gaat ergens over schrijven, maar waarover weet niemand! Dat is namelijk aan de redacteur zelf om te bepalen."

In ieder geval kan ik jullie een voorproefje geven, want sinds GTA Vice City Stories aangekondigd is, ben ik er totaal bezeten van, zoals jullie wel hebben kunnen merken. In de Weekly Column ga ik dan dus ook verschillende zelfgemaakte reviews, verhalen, teksten of hoe je het ook noemen wilt plaatsen over Vice City Stories.

Ik heb dan ook vanaf het begin dat er informatie over VCS aangekondigd werd het allemaal bijgehouden, en er een mini-walkthrough over gemaakt. Deze informatie heb ik ook al gepost in het GTA Vice City Stories Subforum, maar in de OWN krijg je mijn werkelijke exclusieve verslag, de uitgewerkte versie. Er staat alleen nog maar informatie in die tot nu toe bekend is, want verder is er nog geen informatie beschikbaar. Toch kunnen we al door middel van de previews die in verscheidene tijdschriften stonden een mooi beeld creëren over een aantal zaken in Vice City Stories, maar ga er nou niet van uit dat deze informatie 100% waar is, het is maar informatie die ik samengesteld heb uit previews uit magazine's. Heb er in ieder geval veel plezier mee, en proef alvast de vernieuwde Vice City sfeer!

- Met toestemming van de crew om mijn preview openbaar te maken.

blog-33831-1159199020.png

Vice City Stories is op 10 mei van dit jaar aangekondigd, en het belooft een topper te worden! - Wat ik zelf ook denk - En waarom ook niet? Kijk maar eens naar die mooie screenshots die al zijn vrijgegeven, en alle informatie! Heb veel plezier met het lezen van mijn Vice City Stories Preview!

 • Hoewel de soundtrack van Vice City Stories nog in de maak is, zijn er wel alvast wat nummers bekend die in de soundtrack kunnen voorkomen.
  • Let's Have A War - Fear
  • Love Is A Battlefield - Pat Benatar
  • (You Gotta) Fight For Your Right (To Party) - The Beasty Boys
  • Notorious - Duran Duran
  • Take On Me - A-Ha
  • Take My Breath Away - Berlin
  • Shout - Tears For Fears
  • Maniac - Michael Sembello
  • Rebel Yell - Billy Idol
  • Do You Really Want To Hurt Me - Culture Club
  • Final Countdown - Europe
  • Run To The Hills - Iron Maiden
  • You Dropped A Bomb On Me - Gap Band
  • Boys Don't Cry - The Cure
  • Cars - Gary Newman
  • St Elmo's Fire - John Parr
  • Relax - Frankie Goes To Hollywood
  • Bad Man - Juicy Bananas
  • Kiss Me Deadly - Lita Ford
  • Institutionalized - Suicidal Tendencies

  [*]Er zullen ongeveer ruim 70 missies in de storyline voorkomen.

  [*]De lijst met wapens die in Vice City Stories zullen gaan voorkomen is nog niet helemaal bekend, maar hier alvast een voorproefje van een aantal wapens:

  • No 74 ST Grenade
   Normaal gesproken gewoon een plakbom, een bom met een extreem kleverige hars, zullen we maar zeggen. Plak deze bom op je slachtoffer, en kijk hoe hij letterlijk als een kip zonder kop rondrent voordat hij jou ondersproeit met zijn ingewanden. :puh:
  • BGM 71 TOW
   Een grote anti-tank rakettenwerper die zich kan vastzetten op zijn doel. Waarschijnlijk is deze rakettenwerper het nieuwe type rakettenwerper dat Rockstar Games heeft aangekondigd, hij is in ieder geval zeer effectief tegen vrachtwagens en helikopters, maar ook om razendsnel een vijf-sterren wanted level te krijgen.
   blog-33831-1159199082.png
   Zo ziet de nieuwe type Rocket Launcher er waarschijnlijk uit.
  • XM2g OICW
   Een beest van een wapen, het bevat een semi-automatische granaat lanceerder, een superdeluxe geweer, en een computer-geassisteerde vizier, inclusief night vision, laserscope, en kan 6x inzoomen. Het lijkt erg modern, té modern zelfs, want zoiets was er nog niet in 1984. Wat dit betekent weet ik niet, ik zou het in ieder geval met een korreltje zout nemen.
  • Vileda Super Mop
   Een krachtig geweer, wat extra pijnlijk is als je dit op de achterkant van het hoofd van een persoon richt.

  [*]The Pole Postition Club zal terugkeren;

  [*]Evenals The Hyman Roth Memorial Stadion en de Leaf Links Golf Club terug zullen keren.

Van de informatie die beschikbaar was over vier missie's, heb ik een mini-walkthrough gemaakt.

Ga er nou niet van uit dat dit 100% zal kloppen, ik heb het immers samengesteld van informatie die beschikbaar was uit previews.

blog-33831-1159199113.png

Say Cheese

Victor Vance heeft geld nodig, daarom neemt hij een kijkje bij The Interglobal Film Studios. Toevallig zijn ze daar net bezig met een chocolade commercial, en ze hebben nog een stuntman nodig voor de actiescènes bij het sprankelende, heldere water van Vice City.

blog-33831-1159199123.png

Victor op de Jetski, achtervolgt door een helikopter met de cameracrew.

Eigenlijk is deze missie een leuke en goede kennismaking met de nieuwe extra’s van Vice City Stories, zoals de verbeterde en realistische watereffecten en een kennismaking met een nieuw voertuig: De Jetski!

Victor “Vic” Vance moet een parcours afleggen over het water van Vice City, gevolgd door een cameracrew in een helikopter. Hij maakt daarbij verschillende stunts, denk daarbij aan springen over schansen, wat het parcours zeer mooi maakt.

Op een gegeven moment moet je met de Jetski over een schans die je op de vaste grond brengt, en vervolgens moet je met een motor, die ook een verbeterde handling heeft, het parcours op de straten van hartje Vice City voltooien.

Taking A Fall

Lance Vance, de broer van Victor, heeft een boel cocaïne verloren, en hij denkt dat de Biker Gang hier achter zit. Victor en Lance besluiten om terug te pakken wat hen toebehoort. Eigenlijk is deze missie het omgekeerde van de missie ‘Phnom Penh '86’ uit GTA: Vice City, want nu bestuur jij de helikopter, en schiet Lance vanuit de heli.

Je moet steeds met de helikopter in positie vliegen, zodat Lance de leden van de Biker Gang neer kan schieten op de grond. Het evenwichtsbalkje zorgt ervoor dat je kan zien hoeveel evenwicht Lance heeft. Als Lance zijn evenwicht verliest, heb je de missie gefaald. Op het laatst moet je naar een half-afgebouwde hotel, waar Lance Bikers op het dak neerhaalt.

Jammer genoeg wordt de helikopter geraakt, en stort het neer. In een cutscene zie je een indrukwekkende explosie, waarna je jezelf op de grond bevindt. Je moet je naar de achterkant van het hotel begeven, waar zich de drugs bevindt. Hierbij moet je verschillende leden van de Biker Gang vermoorden met een Sniper Rifle en een AK47. Op het laatst heeft Lance een motor gevonden om op te ontsnappen.

blog-33831-1159199133.png

Jump Ship

Vic en Lance hebben ontdekt dat één van hun criminele contacten, Brian Forbes, eigenlijk een undercover agent is. Lance is erin geslaagd om hem te kidnappen, en heeft informatie van hem losgekregen dat er een drugsdeal gaat plaatsvinden vlakbij de haven.

Jouw opdracht is nu om Lance in de gaten te houden met een verrekijker – een nieuw speeltje in Vice City Stories! – terwijl Lance een paar pakketje probeert te pakken.

Jammer genoeg, Lance is hopeloos – alweer, en maakt er een rotzooitje van. Hij wordt gekidnapped en op een speedboot gezet.

Je moet heel snel zijn en moet met een auto via het land de boot volgen.

Het wordt algauw duidelijk dat de speedboot opweg is naar de haven waar een grote tanker staat, en daar is Lance naarbinnen gebracht.

Nou komt het mooie deel – Je moet met de auto via een schans de boot op zien te springen, waardoor de auto landt op het dek.

Wanneer je binnen het schip bent, zie je dat het een enorm gevaarte is. Je moet Lance zien te vinden en je moet de kidnappers vermoorden die hem vastgebonden hebben. De gangen in het schip zitten vol met vijanden en wanneer je het laadruim bereikt waar Lance zit moet je er nog een paar meer vermoorden. Wanneer je Lance bevrijd hebt moet je naar boven klimmen op de boot en zelfs nog meer vijanden ombrengen, en dan moet je vluchten van het schip door middel van wederom een schans.

Turn On, Tune In, Bug Out

Deze missie speelt zich in ieder geval veel later af in het spel, het is dus niet ‘missie 4’. Het start zich bij de Vance Mansion (welk gebouw dat is is nog niet bekend) en vanaf daar moet je een Rocket Launcher kopen en moet je politie radio atennes op politiebureau’s in Vice City vernietigen.

Je hebt je verstand en vaardigheden nodig voor de voertuigen die je moet gebruiken om bij je doelen te komen – zoals helikopters en motors!

 • Personage beschrijvingen.

Ik heb een paar personage's die zeker in Vice City Stories gaan voorkomen, veel plezier!

Victor “Vic” Vanceblog-33831-1159199139.png

Victor Vance is de hoofdpersonage in GTA: Vice City Stories. Zijn vrienden noemen hem kortweg ‘Vic’. Hij is de leider van een criminele familie die bestaat uit twee personen, de ‘gebroeders Vance’. Hij regelt altijd alle zaken af. Hij is 28 jaar en nieuw in Vice City, daarom hij heeft nog niet zoveel contacten, dus werkt hij samen met zijn broer Lance Vance zich op in Vice City. Hij werkt bij de US Marine, en hij is in 1984 gestationeerd in Vice City, waar hij wacht op zijn vertrek naar de Guantanamo Bay Naval Base in Cuba.

Victor kom je ook te zien in het introductiefilmpje van GTA: Vice City.

Hij werd neergeschoten tijdens een drugsdeal in opdracht van Ricardo Diaz. Hierom is Victor Vance ook nog eens extra bijzonder, omdat hij de eerste hoofdrolspeler is in de GTA Serie die sterft.

Lance Vanceblog-33831-1159199150.png

Lance Vance is samen met zijn broer Victor Vance pas aangekomen in de stad en werkt samen met zijn broer zich naar de top in Vice City Stories.

Hij doet aan drugshandel samen met zijn broer, waardoor ze samen een succesvolle criminele familie worden en daardoor genoeg geld verdient hebben om een grote villa te kopen in Vice City.

Lance wordt echter vrij agressief wanneer hij te diep in het glaasje gekeken heeft, en hij is weleens flink onzeker.

Brian Forbesblog-33831-1159199161.png

Brian Forbes, één van de contacten van de gebroeders Vance, is stiekem een undercover agent. Wanneer ze in de missie ‘Jump Ship’ ontdekken dat Forbes hen zit op te lichten, besluit Lance om hem te kidnappen en hem net zolang aan de tand te voelen om belangrijke informatie los te krijgen.

Het is nog niet bekend of Forbes het overleeft of vermoord wordt.

Dit was mijn eerste preview over Vice City Stories, ik heb in deze preview de nieuwste informatie verzameld en die heb je hierboven kunnen lezen. Voor meer informatie over de features die in Vice City Stories zullen gaan voorkomen kan je altijd een kijkje nemen op WikiGTA, ik hoop verder dat je van mijn preview genoten hebt!

blog-33831-1159199173.png

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...