Jump to content

CrewLife

  • artikelen
    36
  • reacties
    244
  • bezichtigingen
    57408

Bijdragers aan deze blog

  • Thundercover 11
  • Dutchy3010 10
  • Jowx 5
  • PrioX 3
  • Puma 2
  • NandroDavids 2
  • .Levi. 1
  • .Timothy 1
  • Guardian1980 1

Rapporteer-button


Dutchy3010

2016 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

turbojet.png

Vaak genoeg krijgt de crew kritiek over hoe ze iets afhandelen, of iets juist niet afhandelen. En dat is logisch, als je in zo'n positie wil zijn, weet je ook wat je te wachten staat. Afgezien van de leden die slechts kritiek leveren óm het kritiek leveren (dus de meest kinderachtige leden die we hebben, ongeacht hun leeftijd), bedoelen de meeste leden het wel goed. Met die leden hebben wij, vergeet dat nooit, een gezamenlijk doel: een leuk forum hebben voor iedereen. Althans, voor iedereen die het verdiend, niet voor degene die de sfeer hier komen verzieken.

Regelmatig opent iemand weer een topic (in Crewgeschillen), of stuurt een PM, dat hij het ergens niet mee eens is. Dat is je goed recht, en wij zouden ook nooit een warn geven voor die mening. Alleen weten sommigen niet hoe je zoiets moet aanpakken. Als ik een PM krijg waarin ik wordt uitgescholden omdat ik een warn heb gegeven (of zelfs slechts een topic heb gesloten) of waarin het lid ronduit misselijk doet tegen mij, dan treed ik daar wel tegen op. Dat is toch niet meer dan logisch? Maar nee, dan kunnen wij niet tegen kritiek!

We hebben al enige tijd een rapporteer-functie op dit forum. In eerste instantie wilde we dit niet doen, uit angst voor misbruik (zoals vroeger gebeurde). Ik was daarentegen een felle voorstander van de Rapporteer-button. Wij zien niet altijd alles. Sommige acties van het ene lid zijn voor een andere lid helemaal niet leuk. Wij treden daar niet tegen op, omdat we het niet zagen, en dus wordt de sfeer verminderd. Leden klagen dan ook vaak in zulke gevallen, en eigenlijk is dat niet meer dan normaal. Ligt er natuurlijk ook weer aan hoe ze klagen, maar dat terzijde. Met deze Rapporteer-knop zouden ze in principe ons, de crew, kunnen helpen, maar eveneens zichzelf, door ervoor te zorgen dat overtreders eerder "gezien" gaan worden. Dat komt natuurlijk allemaal ten goede van de sfeer op dit forum.

Dus de rapporteer-button wordt vaak gebruikt, nietwaar! Helaas, was het maar zo'n utopie. In totaal is er zo'n 526 keer iets gerapporteerd sinds 21 oktober 2009. Dat is vandaag (21 januari) 457 dagen geleden. Een gemiddelde dus van 1,15 report per dag. Zijn wij, de crew, dan zo goed? Dat jullie er vrij weinig op aan te merken hebben? Ik zou dit graag geloven, maar ik denk eerder dat jullie de Rapporteer-functie niet graag gebruiken. Waarom niet? Het is toch dé uitgelezen mogelijkheid om ons aan het werk te zetten? :clown:

17 reacties


Recommended Comments

Je gebruikt de rapporteer-button niet vaak omdat je weet dat er op een dag toch wel iemand langs komt die er iets tegen doet. En misschien ook omdat hij niet zo opvalt.

Zelf heb ik de rapporteer-button ook maar 2 of 3 keer gebruikt, toevallig eergisteren nog :puh:

Mooi geschreven Dutchy :tu:

Link to comment

Ik vergeet vaak dat die button er is, maar ik loop ook niet echt vaak tegen een rapporteer-waardig topic/post/iets anders op. In totaal heb ik die button ook nog maar 2 of 3 keer gebruikt, alhoewel er was eens een keer dat ik even later een PB (of profielreactie, ik weet het niet meer) kreeg met een bedankje voor het rapporteren, dat vond ik echt enorm aardig voor zo'n kleine moeite. :sigaar:

Link to comment

Zoals wel vaker, heb je gelijk. De reden dat ik de knop eigenlijk nooit gebruik, is inderdaad omdat ik denk dat een moderator of administrator de boel net zo goed kan beoordelen en er dan een einde aan kan maken. Goed gebruik van de knop zou bovendien een hoop off-topic posts binnen een topic voorkomen.

Of dit stukje ervoor zorgt dat de knop vaker (correct) gebruikt zal worden, ik hoop het, maar ben er bang voor.

Link to comment

Ik gebruik hem wel als ik iets zie van bijvoorbeeld een bump. Dubbelpost etc... Maar ik gebruik zelf ook weinig de rapporteer functie. Meestal enkel als er iets ergers is waar de crew tegen op moet treden. :puh: Verder mooi geschreven. :klap:

Link to comment

Jullie zeggen eigenlijk allemaal hetzelfde: ik gebruik hem inderdaad weinig, want een crewlid zal het toch wel zien... Over het algemeen heb je gelijk, meestal ziet een crewlid het wel, maar waarom ons niet een handje helpen? Die button zit er niet voor niets! ;) Weet je in ieder geval zeker dat er naar gekeken wordt. :)

Link to comment

Jullie zeggen eigenlijk allemaal hetzelfde: ik gebruik hem inderdaad weinig, want een crewlid zal het toch wel zien... Over het algemeen heb je gelijk, meestal ziet een crewlid het wel, maar waarom ons niet een handje helpen? Die button zit er niet voor niets! ;) Weet je in ieder geval zeker dat er naar gekeken wordt. :)

Misschien is het handig dat jullie een lijstje maken met wat je wel mag rapporteren ;)

Er staat dat je er geen misbruik van mag maken.. maar wat mag nu wel met die functie?

Ik ben namelijk best onzeker wanneer ik iemand wil rapporteren.. Is dit nu wel een reden om het te rapporteren of niet ;)

Snapie? :D

Link to comment

@PrioXCoMBo: Ik heb eigenlijk hetzelfde; ik weet ook niet altijd zeker of ik iets/iemand nou moet rapporteren of niet. Ik ben bang dat het bijvoorbeeld een reden van niks is...

Toen mijn account overigens een paar maanden terug werdt 'gehacked', was ik zo dom om het profiel van de 'dader' niet te rapporteren, maar het gewoon persoonlijk te zeggen tegen een crewlid. Of lijk ik nu stom dat ik d

Link to comment

Ik denk eigenlijk dat het ook een beetje een ingebakken gewoonte is geworden onder veel leden dat je bij een overtreding niets zegt of doet en dat gewoon aan de crew overlaat. Kan natuurlijk ook zijn omdat veel leden gewoon 'gemakkelijk' zijn :D

Verder is het misschien ook een optie om rapporteer-button zelf een beetje aan te passen? Stel: Ik zie een post waarin een regel word overtreden, klik op de rapporteer-knop en vervolgens krijg ik een leeg vakje voor m'n neus met de boodschap "Geef de reden van dit rapport op". Moet ik nog iets gaan verzinnen om daar neer te schrijven ook!?!.. Misschien zou het beter werken als er een lijstje staat met 'veel voorkomende' overtredingen zodat je met 3x klikken dat rapport kunt versturen.

Link to comment

Ik heb zelf de rapporteer knop een paar keer gebruikt, en als ik iets zie wat er faut is dan dump ik er gewoon "warez" in ofzo. Als ik het misbruik hoor ik het vanzelf wel, neem ik aan. @Tom; wat is daar dom aan? Ik zou hetzelfde gedaan hebben hoor. De rapporteer knop op iemands profiel is meer voor overtredingen op zijn profiel, lijkt mij, zoals posten hoe je iets gedownload kan installeren ofzo.

Maar, "Regelmatig opent iemand weer een topic (in Crewgeschillen)". Hoe veel topics staan er nou in crewgeschillen, een stuk of vijf? Oh, er staan er negen. Maar toch. Zo regelmatig vind ik dat niet.

Link to comment

Misschien is het handig dat jullie een lijstje maken met wat je wel mag rapporteren ;)

Er staat dat je er geen misbruik van mag maken.. maar wat mag nu wel met die functie?

Ik heb eigenlijk hetzelfde; ik weet ook niet altijd zeker of ik iets/iemand nou moet rapporteren of niet. Ik ben bang dat het bijvoorbeeld een reden van niks is...

Het lijkt mij toch redelijk logisch? Kijk, wanneer jij een post ziet waarvan jij denkt dat deze niet door de beugel kan, kun je de knop gebruiken. Mocht het naar mening van het crewlid wel door de beugel kunnen, zal je heus geen warn krijgen wegens het misbruiken van de knop. Jij geeft gewoon je mening en dat mag. En tuurlijk, als jij 30x per dag dat ding gebruikt zal er heus wat van worden gezegd, maar zo vaak zie je toch niet een post die je niet vind kunnen?

Ik gebruik hem overigens ook bijna nooit. Als ik iets zie kijk ik vaak op MSN om het crewlid aan te spreken en op dat bericht te wijzen.

Link to comment

Jullie zeggen eigenlijk allemaal hetzelfde: ik gebruik hem inderdaad weinig, want een crewlid zal het toch wel zien... Over het algemeen heb je gelijk, meestal ziet een crewlid het wel, maar waarom ons niet een handje helpen? Die button zit er niet voor niets! ;) Weet je in ieder geval zeker dat er naar gekeken wordt. :)

Ik gebruik hem zelf dan ook nooit, maar dat is meer omdat ik vind dat ik niet kan beoordelen of iets fout is. Ik wil niet iets rapporteren wat eigenlijk niet het rapporteren waard is, en waardoor ik zelf wellicht wel weer in de problemen kom. Daarnaast heb ik gevoel als ik het wel doe, dat ik dan leden loop te snitchen. :puh:

Link to comment

"Misbruik maken van" is slechts het bewust (meerdere malen) rapporteren van posts die geen overtreding bevatten. Met andere woorden; als jij iets rapporteert en wij doen er niets mee (we zijn het niet met je eens), dan is dit nog lang niet "misbruik maken van". Slechts wanneer je weet dat het geen overtreding is, en toch rapporteert (om ons werk te geven?), dan is het misbruik. Het gaat dus om het motief van de report, niet of wij het met jullie eens zijn. Het maakt ook niet uit hoeveel je er doet, al maak je 10 reports per dag. Zolang je het met beleid doet, en je motief goed is, zijn wij er alleen maar blij mee.

Als je onzeker bent: gewoon doen! Baat het niet dan schaadt het niet! Als wij het niet met je eens zijn, markeren we het als afgehandeld, en kijken we er niet meer naar om.

Alles mag gerapporteerd worden: dubbelposts, topics die niet goed staan, schelden... Als je vindt dat een lid irritant post, als iemand spamt, een handtekening die te groot is. Enzovoorts... Je mag dus alles rapporteren waar je denkt dat wij actie voor ondernemen.

En tsja, dat snitchen... Moeten ze de regels maar niet overtreden. :cab: Overigens zullen wij voor een topic verplaatsen of zo geen warn geven hoor (tenzij iemand het bewust 50x doet), dus dan zou je er sowieso niemand bijlappen. :puh:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...