Jump to content

CrewLife

 • entries
  36
 • comments
  244
 • views
  57,723

Contributors to this blog

 • Thundercover 11
 • Dutchy3010 10
 • Jowx 5
 • PrioX 3
 • Puma 2
 • NandroDavids 2
 • .Levi. 1
 • .Timothy 1
 • Guardian1980 1

Klacht: Wat is het toch rustig op GTAF...


Jowx

3,092 views

behindthejacky.png

Klacht: Wat is het toch rustig op GTAF..

Her en der op het forum ontstaat een algemene klaagzang.. "Wat is het toch rustig", "Het forum wordt saai", "mijn gangleden komen niet meer", en nog veel meer van dit soort uitingen zijn her en der te vinden. Terecht? Als ik mijn dagelijkse rondje doe, krijg ik inderdaad het idee dat ik er net zo goed een wekelijks rondje van kan maken, want er valt echt bar weinig te modereren. Is er een reden voor? Ik denk van wel. In dit artikel probeer ik uit te leggen waarom ik dat denk.

In Nederland zijn we dol op statistieken. Onlangs werd er echter in de Tweede Kamer door een PVV'er gesteld dat statistieken niet betrouwbaar zijn, want ieder persoon is anders... "Appels met peren vergelijken", zo stelde ze. Vreemd voor een politicus die is aangesloten bij een partij zonder enige idealen en zijn volledige programma heeft gestaafd op.. Je raadt het al: Statistieken. Over de zorg, over veiligheid.. juist. Statistieken. In mijn dagelijkse werk heb ik veel te maken met data-analyse. Door mijn werkervaring heb ik een rare afwijking waarbij ik zoveel mogelijk wil terugzien in tabellen, spreadsheets en dashboards. Zodoende ook dat ik onlangs voor Death Inc. ben begonnen met het in elkaar knutselen van enkele grafieken die ik wekelijks of maandelijks bijwerk. In die grafieken ligt het antwoord waarmee de stelling "Wat is het toch rustig op GTAF.." kan worden uitgelegd. Er is gewoon een reden voor te vinden.

GTAGames.nl afbeelding
In de clan zitten verschillende leden, de één is veel actief op het forum op verschillende plekken, de andere komt "alleen nog" vanwege de clan en kijkt dus ook niet meer in andere fora. Een mix van verschillende forumleden die ik kan gebruiken als afspiegeling voor het forum in het algemeen. Als je de grafiek eens goed bekijkt, dan zie je namelijk een tendens: Ieder jaar weer, aan het begin van het jaar, in de maanden januari, februari en maart, loopt de activiteit van heel veel clanleden drastisch achteruit. In deze grafiek zie je begin 2009, begin 2010 en nu ook de eerste drie maanden van 2011.

Deze grafiek laat de activiteit zien in aantallen posts in het Clan Talk-topic van Death Incorporated.

Zoals te zien is er ieder jaar een dip te zien in het eerste kwartaal, daarna een goeie opleving tot aan de zomermaanden juli en augustus, dan zakt het weer een beetje in vanwege de zomervakantie. Na de zomervakantie weer een stijgende lijn, waarmee we doorstomen naar de feestdagen. Eind november wordt het weer wat minder, totdat er eind december weer een boel activiteit ontstaat. Ik weet niet in hoeverre de Admins in staat zijn met IPB3 om de activiteit op het forum in een vergelijkbare grafiek weer te geven, maar ik eet m'n schoen op als daar een heel ander beeld uit zou komen. Zodoende kan ik wel met enige zekerheid bevestigen dat het inderdaad rustiger is momenteel, zoals iedereen is opgevallen.. Maar dat is ieder jaar zo! Het forum sterft niet uit, in tegendeel: Blijkbaar is onze algehele activiteit ieder jaar in deze tijd gewoon minder, en kan je er vanuit gaan dat de opleving die ieder jaar volgt, er vanzelf weer aan komt.

Dat betekent dus voor alle gang leaders, Corporation crews, clan leaders en niet te vergeten voor al die andere forumleden die met een individueel of gezamenlijk project bezig zijn: Gewoon blijven doen wat je al doet, leg niet het bijltje er bij neer! Want het wordt vanzelf weer drukker, nadat we de winter in Nederland en België achter ons kunnen laten. En kijk eens naar buiten? We gaan alweer de goeie kant op, nietwaar?

15 Comments


Recommended Comments

Uitstekend artikel, Jaap! Nu nog statistieken van in welke mate er vorig jaar over deze winterdip werd gezeurd en het is perfect. :-P

Link to comment

Mooi stukje, zeer herkenbaar. Bij mij loopt de tekst alleen wel dwars door de grafiek. Is dit expres gedaan of zit er een foutje in (wellicht bij mij?)

Link to comment

Leuk artikel Jacky! =) Grappig om te zien dat we altijd op het forum een dipje hebben in het voorjaar.. ^^

Bij mij loopt de tekst alleen wel dwars door de grafiek. Is dit expres gedaan of zit er een foutje in (wellicht bij mij?)

Welke browser gebruik je? Hier (firefox) zijn er geen problemen en is alles netjes naast de grafiek uitgelijnd. :)

Button_468.jpg

Link to comment

Bij Chrome doet de tekst het niet meteen goed. Bij een F5 wel, maar bij vervolgens weer opnieuw op enter drukken levert weer tekst door de grafiek op. Heel vreemd.

Andere browsers doen het wel gewoon goed.

Link to comment

Mooi artikel! Ik ben ook dol op statistieken. Apart om te zien dat er elk jaar een zelfde trend te zien is in de activiteit...dat biedt inderdaad hoop :)

Link to comment

Leuk om te lezen! Het stijgen/dalen van online leden en het aantal posts is echt van vele factoren afhankelijk. We hebben nog veel meer cijfers en grafieken van onze bezoekers, ik kom echt om in de data. Het is echt knap als je uit alles conclusies kan trekken en dan wijzigingen doorvoert die ook daadwerkelijk verbeteringen zijn.

Lol @ PVV filmje :puh:.

Link to comment

Wacht maar tot GTA V is aangekondigt, dan gaat het zeker druk worden hier. Er zijn namelijk weinig andere nederlandse gtaforums.

Link to comment

Het is echt knap als je uit alles conclusies kan trekken en dan wijzigingen doorvoert die ook daadwerkelijk verbeteringen zijn.

Ik zie een uitdaging.. ^_^

Link to comment

Het is inderdaad erg rustig hier op het forum. helaas ben ik ook 1 die niet al te vaak actief is. maar als er niemand wat heen post. of er is geen gta nieuws. of wat dan ook. dan kom je automatisch al minder vaak op het forum.

Ik probeer wel vaker online te zijn. maar dan nog is het altijd te rustig.

Link to comment

Leuk artikel Jacky! =) Grappig om te zien dat we altijd op het forum een dipje hebben in het voorjaar.. ^^

Bij mij loopt de tekst alleen wel dwars door de grafiek. Is dit expres gedaan of zit er een foutje in (wellicht bij mij?)

Welke browser gebruik je? Hier (firefox) zijn er geen problemen en is alles netjes naast de grafiek uitgelijnd. :)

Button_468.jpg

Ik gebruik ook firefox, en heb hetzelfde "probleem". Maar vind ik niet echt storend, je snapt wat er staat. Toch? ;)

Goed artikel btw

Link to comment
Mooi stukje, zeer herkenbaar. Bij mij loopt de tekst alleen wel dwars door de grafiek. Is dit expres gedaan of zit er een foutje in (wellicht bij mij?)
laat me raden je hebt ofwel firefox ofwel internetexplorer(schat op eerste ) als je google download is uw probleem verholpen

grtz cudless

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...