Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85534

De nieuwe auto's! Part 2!


Typhoon

583 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549727.png

Het is even stil geweest hier maar we zijn nog druk bezig. In de Formule 1 wereld zelf zijn niet heel erg opzienbare dingen gebeurd, er zijn een paar Formule 1 auto's gecrasht tijdens het testen en er zijn wat nieuwe sponsers voor sommige teams. Maar het belangrijkste zijn de nieuwe auto's, vorige keer heb ik Toyota, Ferrari, McLaren en BMW behandeld, nu ga ik verder met Renault, Honda, Red Bull en als laatste Williams

Op 24 januari presenteerde Renault de nieuwe R27, het leuke is dat het in Nederland gebeurde, dit komt omdat ING de hoofdsponser van Renault is geworden. Leuk de presentatie in Amsterdam maar het gaat om de auto, op het eerst gezicht zien we gelijk dat de kleuren erg zijn veranderd, voorgaande jaren reed Renault met lichtblauw en geel op de wagen, dit is veranderd naar wit, oranje, geel en blauw. Het Renault team wie de voorgaande jaren het kampioenschap heeft gewonnen, zijn er van overtuigd dat ze dit maal ook weer veel kans maken, zelfs zonder Alonso. De ervaren Giancarlo Fisichella en de rookie Heikki Kovalainen gaan dit jaar in de R27 rijden. Hieronder een paar foto's van de teampresentatie.

blog-2900-1170489879_thumb.jpg

blog-2900-1170490412_thumb.jpg

blog-2900-1170490423_thumb.jpg

Nog maar een dag nadat Renault de auto presenteerde, kwam Honda ook met de nieuwe auto. De RA107 werd in Barcelona gepresenteerd. Button en Barrichello gaan dit jaar in de auto rijden, jammer genoeg heeft het team de definitieve kleuren nog niet bekend gemaakt, daarom test de auto nu nog in het zwart. De coreurs zijn na een paar tests al erg te spreken over de auto. Jammer zijn er geen foto's van de auto met de definitieve kleurstelling, daarom heb ik een paar foto's opgezocht van de tests.

blog-2900-1170491371_thumb.jpg

blog-2900-1170491381_thumb.jpg

26 januari presenteerde Red Bull hun nieuwe auto, tevens in Barcelona. Dit jaar gaan David Coulthard en Mark Webber en in de nieuwe RB3 rijden. Coulthard rijd al een tijdje bij Red Bull maar Webber komt van het team Williams. De kleurstelling van de auto is niet opzienbarend veranderd, maar de auto zelf ziet er in vorm wel anders uit, hij lijkt wel wat op de McLaren. Natuurlijk heb ik nog een paar foto's voor jullie, zodat jullie de auto zelf kunnen bewonderen.

blog-2900-1170491743_thumb.jpg

blog-2900-1170491751_thumb.jpg

Als laatste behandelen we Williams, Williams heeft vrijdag de nieuwe Formule 1-auto voor 2007 gepresenteerd in het Britse Oxford. De nieuwe FW29 word aangedreven door een Toyota moter. Nico Rosberg en Alex Wurz mogen dit jaar in de bolide racen. Volgens technisch directeur Sam Michael houden ze dus lage neus van de auto en hebben ze de auto veel aërodynamischer gemaakt, de FW28 heeft ook grote chimneys op de wagen, deze moeten zorgen voor een betere koeling.

blog-2900-1170685643_thumb.jpg

blog-2900-1170685625_thumb.jpg

Er zijn nu nog 2 presentaties te gaan, namelijk die van Spyker en die van Super Aguri, Spyker is al op 5 februari, maar Super Aguri wacht nog tot 12 maart.

Update:

Het Nederlandse Spyker F1 team heeft vandaag in Engeland de nieuwe auto onthult, namelijk de F8-VII, waarin de Nederlander Christijan Albers en de Duitser Adrian Sutil hun seizoen gaan rijden. Het eerst wat opvalt aan de auto is de Nederlandse kleur, namelijk Oranje. Mike Gascoyne, de technisch directeur van Spyker geeft dit commentaar op de auto:

"We hebben gekeken naar alle gebieden die ons een grote stap voorwaarts konden brengen", zei de Brit. "Met Aerolab en een herstrucurering, denk ik dat we echte progressie kunnen boeken. Ik denk dat er een grote update aan de achterwielophanging komt, samen met vele andere zaken. Het programma dat we in de eerste helf van het jaar volgen, is vooral gericht op het verbeteren van aerodynamica."

Spyker-teambaas Colin Kolles verwacht met name een overgangsjaar, hij gaf dit commentaar:

"We weten dat de eerste helft van het seizoen zwaar gaat worden voor het team", aldus Kolles. "Met de stabiliteit die Spyker heeft gebracht, denk ik echter dat we echt de goede kant op gaan. We weten dan Spyker het project wil laten slagen en we hebben al wijzigingen doorgevoerd die het team gaan veranderen. Een van de eerste stappen was het inhuren van Mike Gascoyne, die ons kan helpen met het vinden van de juiste richting."

Er is verder nog niet heel veel bekend over de auto zelf, ik heb natuurlijk wel een paar foto's van de auto:

blog-2900-1170685655_thumb.jpg

blog-2900-1170685672_thumb.jpg

blog-2900-1170489856_thumb.jpg

blog-2900-1170489868_thumb.jpg

---Geschreven door Typhoon---

4 reacties


Recommended Comments

Zien er goed uit, ook wordt er tegenwoordig veel door Nederland gesponsord. Dit komt natuurlijk door Spyker en de andere Nederlanders...

EDIT: Typhoon, ook uit Friesland?

Link to comment

Typhoon, ook uit Friesland?

Jep ik woon ook in Friesland, in Jubbega (vlakbij Gorredijk). Jij woont in Leeuwarden toch? :) Ik kom er wel eens voor de Mediamarkt. Trouwens woont SummerBase ook in Friesland.

Nu over het onderwerp, PM me maar voor onze mooie provincie als je wilt :)

Je hebt wel gelijk, Spyker heeft veel Nederlandse reclame, Renault word door ING gesponsert. Het word steeds meer :)

Link to comment

De kleuren van de nieuwe Renault vind ik niet mooi, met dat wit er bij. De RedBull ziet er ook niet echt mooi uit, net als de lelijke neus van Honda. De kleurstelling van de Spijker vond ik vorig jaar mooier. Van deze auto's vind Williams wel mooi. Maar helaas, daar win je geen prijs mee :clown:

Voor de andere teams: McLaren ziet er mooi uit, BMW weer zakelijk. Toyota is gewoon weer saai bezig en Toro Rosso en Super Aguri hebben nog niet gepresenteerd. Ferrari vind ik echt de mooiste wagen hebben, de kleur en de vorm zijn zo geweldig.

Even onblog, goed stukje Typhoon! Alleen moet je nog even kijken naar de eerste alinea. In de laatste zin mist Williams en in plaats van Sauber kan je beter BMW schrijven, aangezien het team nu meer BMW dan Sauber is.

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...