Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85528

My Earth Dream


Typhoon

754 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549727.png

Honda komt met opvallende kleurstelling



Op 26 februari 2007 was het eindelijk zover. Het Formule 1 team van Honda toonde zijn definitieve kleurstelling. Al een tijdje waren er geruchten dat de kleurstelling met het milieu te maken zou hebben, zoals een groene auto. Dat zou perfect kunnen met de aanstelling van BP als sponsor. Maar BP werd geen sponsor en er kwam geen groene auto. Er was wel een link met het milieu en wat voor één! De kleurstelling bestaat uit de aarde. Geen sponsors, geen overwegend wit zoals de laatste jaren of alleen zwart zoals in de tests.

De aarde is afgebeeld vanaf de voorkant tot vlak na de coureur. Daarna is het zwart, wat dus de ruimte zou moeten voorstellen. Reclame is er nauwelijks, alleen het logo van Bridgestone (bandenleverancier) op de voorvleugel, naast het logo van Honda op de neus en het adres van de opgerichte site (myearthdream.com) op de achtervleugel. Met deze kleurstelling vraagt Honda aandacht aan het milieu en doet het een oproep om in actie te komen tegen de milieuproblemen die de planeet teisteren.
Via de website www.myearthdream.com kan iedereen die dat wil, onder het mom our car is your car, een pixel kopen om daarmee de afbeelding van de aarde af te maken. Iedereen die dit doet kan zijn naam terugvinden op de website en de auto. Daar is wel een microscoop voor nodig. Tevens is het via deze weg mogelijk om een donatie te doen aan milieuorganisaties.

Universal Music en Gatorade zijn de eerste merken die het initiatief van Honda steunen. Daarnaast hebben de huidige sponsoren van Honda het inititief goedgekeurd (ze staan immers niet meer op de auto) en zijn er nieuwe sponsors die het inititief steunen, aangetrokken.

"De klimaatverandering is iets dat iedereen aangaat, over de gehele wereld. Er zijn geen uitzonderingen. Honda laat via deze weg zien niet langer weg te willen kijken van het probleem", vertelt teambaas Nick Fry. "Via de wereldwijde uitstraling van de Formule 1 is het nu mogelijk om dit probleem een halt toe te roepen en actief te zoeken naar een oplossing. Ook de FIA wil milieuvriendelijker werken getuige de plannen om in 2009 energie die vrijkomt bij het remmen om te zetten in extra motorvermogen."

Afbeeldingen

69104.jpg

69090.jpg

69103.jpg

Links

My Earth Dream

De auto 360 graden

---Geschreven door Thundercover---

6 reacties


Recommended Comments

Bekijks zal zo'n auto wel trekken, ziet er zeker mooi uit. Tevens een prachtig bedacht idee, geen sponsorreclame op de auto maar alleen op een website. Een applausje voor Honda voor dit prachtige idee :klap:

Link to comment

Bedankt voor de reacties. Ik heb ook nog een filmpje gevonden van de presentatie. Je kan hem hier bekijken. Op de pagina zal het filmpje in een pop-up verschijnen.

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...