Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85538

Formule 1 ongelukken


Typhoon

527 bezichtigingen

F1Bulletin3.png



Formule 1 is een erg mooie sport, maar het kan ook erg gevaarlijk zijn. Formule 1 auto's kunnen snelheden van boven de 300 kilometer per uur halen, wanneer je dan de kracht over het stuur verliest kan dat nare gevolgen hebben. Er zijn al meerdere doden gevallen tijdens een F1 wedstrijd, dan hebben we het niet alleen over coureurs, maar ook over baanposten of toeschouwers. Over het algemeen zijn de auto's veel veiliger geworden in de loop van de tijd. Jammer genoeg is dit niet altijd zo geweest, hierdoor zijn er ook een aantal doden gevallen. Enkele bekende sterfgevallen zijn Gilles Villeneuve (stierf in 1982 op Zolder, België), Roland Ratzenberger (stierf in 1994 tijdens de training van de Grand Prix in Imola) en als 3e en eigenlijk meest bekende Ayrton Senna (hij stierf in 1994 tijdens de race van Imola). Op Internet ben ik een site tegen gekomen waar de 10 ergste Formule 1 crashes in vorm van filmpjes op staan, er zit niet bij elk filmpje geluid maar het is wel heel aangegrijpend om te zien. Ook zijn deze filmpjes niet voor de zwakke kijker, er vallen namelijk 3 doden. Je kunt de 10 filmpjes hier bekijken. Informatie is daar in het Engels te vinden over deze 10 erge Formule 1 ongelukken.

Feiten:
  • 27 coureurs zijn gestorven tijdens een Formule 1 training of race
  • De Argentijn Onofre Marimon was tijdens de GP van Duitsland in 1953 de eerste
  • Ayrton Senna was in 1994 de laatste die omkwam tijdens een race
  • Door de sterk toegenomen veiligheid van de auto's hebben rijders zoals Fernando Alonso, Mark Webber, Michael Schumacher en Takumo Sato ongevallen die dodelijk hadden kunnen zijn overleefd.

'Thundercover' heeft voor mij dit nog gevonden, dit is niet voor mensen met een zwakke maag.

---Geschreven door Typhoon---

4 reacties


Recommended Comments

Goed stukje, Typhoon! De filmpjes kende ik al, maar ze blijven boeiend om te zien. Jammer dat er nu geen plaatjes bij staan, al maken de filmpjes dat goed :) Het blijft een trieste periode in de F1, die nu over lijkt te zijn.

Edit: Over dat extra filmpje (van mij), alle coureurs die tijdens een raceweekend zijn omgekomen worden opgenoemd en van enkele ook filmpjes getoond (van het moment dat ze omkwamen). De filmpjes zijn niet altijd even duidelijk als je het verhaal erachter niet weet, maar wees voorbereid voordat je gaat kijken. Geldt ook voor de filmpjes op de site van Typhoon, vooral van Senna, Ratzenberger en Villeneuve, want zij komen in hun filmpje om.

Link to comment

Als je die filmpjes bekijkt weet je wat het negatieve is aan F1, maar je ziet dan ook weer wat een betrouwbare en superveilige auto's dat zijn.

Als je bedenkt dat er elke race wel 1-2 crashes zijn, dan betekent dat dat F1 auto's zeer veilig zijn, moest dit met gewone auto's gereden worden zouden er veel meer doden zijn.

Op dit moment is veiligheid een van de belangrijkste aspecten (of hoe zeg je dat).

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...