Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580289

5 jaar OWN - Ongezouten


OWN

227 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_1163.png

Deze rubriek is geschreven door @Jacky-2007!

Tussen teasers en tuig

Waarom Rockstar bijna niet tof meer is

Prettig om eens een rubriek als "Ongezouten" te mogen schrijven. Het is bijna alsof je een topic start in Opinie. Ik neem maar even de gelegenheid om aan een stukje heiligschennis te doen: In de komende zinnen ga ik Rockstar Games tot op de grond aan toe affakkelen.

In iedere business heb je uitersten. Als we kijken naar de game industrie zijn er twee uitgevers die echt compleet het tegenovergestelde van elkaar zijn: EA en TakeTwo. De één komt een week na het uitbrengen van deel 1 al met een trailer voor deel 2 (:kots:), de ander komt eigenlijk pas met trailers als het zeker is wanneer de game in de winkel ligt, en is daarmee betrekkelijk laat. Laten we EA maar scharen onder het tuig, oftewel bedrijven die je helemaal dood willen gooien met pre-release footage, exclusive beta sessions, ultimate pre-orders packs en weet ik veel wat al niet meer. Een poster van bijvoorbeeld de EA-franchise "Skate." op je kamer ophangen heeft geen enkel nut. Voordat jij de laatste punaise in de poster hebt gedrukt, staat EA al achter je op TV te zwaaien met deel 2. En 3. En dan al gauw ook deel 4. Geen beginnen aan, volgens je vrienden ben je dan echt uit de mode. Dan maar geen poster. :muur:

De andere kant van de industrie heeft de teasers. Ontwikkelaars die gerust een jaar of drie, vier over een titel doen, en in die jaren komt er af en toe, eens of twee keer per jaar, wat materiaal vrij: screenshots, trailertjes. Helemaal prima, helemaal niets mis mee. Werkt perfect. De fans van je franchise zitten dan wel in spanning te wachten op de aangekondigde game, ze krijgen in ieder geval voldoening wanneer er weer wat materiaal los komt. Maar, ook weer niet teveel, want je moet vooral zorgen dat er voldoende overblijft om over te fantaseren.

Rockstar erger dan tuig

Nou vraag ik me eigenlijk af: Tot welke categorie behoort Rockstar North, waar de goden zitten die ons GTA hebben gegeven? Zoals je kan zien, dacht ik wel dat deze ergens tussenin moest komen... Meestal is dat de enige mogelijkheid, als je al over twee uitersten hebt nagedacht en benoemd. Maar helaas, niets is minder waar. Rockstar North presteert het om hele volksstammen gek te maken door niets, niets, maar dan ook helemaal niets los te laten over een volgende Grand Theft Auto. Maar we smachten ernaar. Hoe halen ze het in hun hoofd... Er zijn grenzen.

Rockstar North is een geniale studio, en enerzijds heb ik enorm veel respect voor de developers daar. Maar dit gaat gewoon te ver! Één screenshot maar, al is het maar tien seconden film.. Een audiofragment, een poster, een muurschildering in New York, een grote "V" in de krant... Maar we horen helemaal niks. Zip. Nop. Nada. Ergens een paar GTA's terug was het echt nog wel spannend, maar kom op, Rockstar Games.. Sinds San Andreas en IV staat de franchise zo ontzettend sterk, en zijn de verkoopcijfers zo ontzettend overweldigend, dat er echt niemand meer is die bang is dat er geen volgend deel uit gaat komen. Waarom dan nog zo verrekte geheimzinnig?!? :?

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...