Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580299

5 jaar OWN - Weekly Column


OWN

196 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_5730.png

Deze rubriek is geschreven door @Fiegel5!

Het is vandaag vrijdag, de dag dat de mannen en vrouwen van OWN hun 5 jaar editie in de lucht gooien. Ondanks dat ik enkele maanden geleden ben gestopt als vast redactielid bij OWN, vond ik het toch nodig om in deze lustrum iets van mijzelf te laten horen. Want 5 jaar OWN is niet niets, 5 jaar lang heeft een team van vrijwilligers elke week een tiental items opnieuw weten te vullen. Telkens weer, inmiddels zijn er 238. Dat is 238 keer tiental rubrieken vol met nieuws, interviews, columns en meer. Ik heb zelf van de 5 jaar er 3 meegemaakt als redactielid van OWN, en daarvoor 1 jaar als lezer. Ik kan je daarom vertellen dat wat je voor de schermen ziet en denkt over OWN, is achter de schermen net zo. Alles is netjes geordend, er is een leuk en gezellig team en alles loopt op rolletjes zodat er aan het eind van elke week een professionele uitgave van OWN op het internet staat. Ik denk dat we allemaal wel even onze aandacht naar al deze mensen mogen geven, al die mensen die hierboven hun zegje hebben gedaan over OWN. Al die mensen maakten deel uit van OWN, en zorgde ervoor dat jij elke week op zaterdag om 10 uur iets te lezen had. Ik zou zeggen: Respect!

Kijkend naar vroeger is OWN eigenlijk nooit echt verandert, er waren natuurlijk wel wisselingen in de redactie en de rubrieken kregen andere namen en er werden nieuwe bij verzonnen en oude weggehaald. Maar eigenlijk kwam het altijd op zelfde neer: Het vermaken van het forum met zin en onzin over het forum en het leven daar omheen. Dat is in de loop van der jaren op verschillende manieren gebeurt, we zijn 5 jaar geleden begonnen in een topic. Na een paar maanden werd het forum omgezet naar een nieuwere software waar ook een blogsysteem inzat. De grootste GTA Walktrough kreeg zijn blog, net als OWN. Nog steeds zijn er maar weinig forumprojecten die een blog krijgen, dat bewijst dus dat je met veel doorzettingsvermogen en een goede formule er wel kan komen!

En een jaar later, bij het eenjarig bestaan van OWN kregen ze ook nog eens een eigen skin die ze nu inmiddels nog steeds hebben. Dus laten we het snel gaan vieren, voor iedereen een biertje op kosten van OWN!

Bovenstaande was eigenlijk bedoeld als intro voor het eigenlijke artikel, het is alleen een beetje uitgelopen ben ik bang.. haha. Ik wou eigenlijk in deze column eens de aandacht richten naar hoe wij dagelijks met elkaar omgaan hier op het forum. Het is dan wel niet zo erg dat er wat van gezegd wordt door de crew, maar toch gaan wij af en toe echt heel gemeen met elkaar om. Vooral komt het sarcasme van sommige leden op een piekniveau. Wat dan uiteindelijk leid tot onzekerheid, en daarop weer keihard een arrogante opmerking. Ik vind dit af en toe niet kunnen, er wordt zelfs soms omgegaan met nieuwe leden alsof ze helemaal niet welkom zijn. Waarop ze dan daarna constant het pispaaltje zijn voor onder andere bovengenoemde situaties.

Wat ik me dan afvraag is waarom we zo met elkaar omgaan, de ene kutopmerking wordt gemaakt na de andere. Leden doen dan of niks terug omdat het van een lid is dat hoger is in rang, of meer pips heeft of whatever. Of ze kaatsen de bal wel terug, en dan krijg je ruzies. Ik vind ook dat de arrogantie bij sommige SL+ ook wel toe is genomen. Zo van: "wij zijn hoog in rang, dus wij mogen andere mensen de grond in stampen". Een beetje sarcasme is leuk, maar je moet niet gaan doorslaan vind ik. Doe eens wat liever tegen elkaar, dat wordt het allemaal een stuk gezelliger. :)

Mocht je denken dat ik er last van heb, dan wil ik je nu alvast vertellen dat dat niet zo is. Het is me alleen afgelopen maanden wel opgevallen, dat de lievv-heidfactor wel flink is gedaald. Dus wat is nu het moraal van afgelopen 300 woorden? Ik denk: Geef elkaar eens een knuffel, in plaats van een steek.

Fiegel5

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...