Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585630

5 jaar OWN - Actueel


OWN

294 bezichtigingen

gallery_108553_47_8506.png

Deze rubriek is geschreven door @Guardian1980!

Vrijdag 22 juli

In de middag ontploft een autobom vlakbij het ministerie van de premier van Noorwegen in het centrum van Oslo. Later die dag schiet een man op het eiland Utoya tientallen jongeren dood tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst.

Als de politie op het eiland aankomt geeft de man zich meteen over. Anders Breivik geeft toe dat hij overal voor verantwoordelijk is, maar heeft er geen spijt van en vindt dat hij niet gestraft moet worden. Het uiteindelijke dodental wordt op 76 gezet.

Zaterdag 23 juli

Amy Winehouse wordt dood aangetroffen in haar woning in Londen. De doodsoorzaak blijft onduidelijk; sommigen zeggen drugs, anderen alcohol, maar autopsie moet het nog altijd uitwijzen. De talentvolle artieste wordt 27 jaar, net als enkele andere beroemdheden zoals Jimi Hendrix en Kurt Cobain.

Ook Johnny Hoes overlijdt. De 94-jarige koning van de smartlap overlijdt in het ziekenhuis nadat hij een hartinfarct heeft gehad. Zijn bekendste plaat, "Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven", is nog altijd een van de bestverkochte Nederlandstalige singles.

Zondag 24 juli

Nadat de Britse politie een onderzoek is gestart naar het afluisterschandaal rondom mediamagnaat Rupert Murdoch, is nu ook de Amerikaanse FBI er op gedoken. De reden is dat News Corp., het bedrijf van Murdoch, ook eigenaar is van de Amerikaanse tv-zender Fox. De Amerikanen mogen trouwens pas aan het werk als de Britten er klaar mee zijn.

Maandag 25 juli

De laatste van 161 leiders die door het Joegoslaviëtribunaal zijn aangeklaagd wordt voorgeleid. Goran Hadzic wordt verdacht van moord van honderden en verdrijving van duizenden Kroaten in de periode van 1991 tot en met 1993.

Dinsdag 26 juli

De EHEC-uitbarsting is voorbij. Ruim 4000 mensen werden ziek van de EHEC-bacterie en 52 mensen overleden als gevolg van de bacterie. De afgelopen drie weken werd er echter niet meer ziek, en aangezien dat de incubatietijd is van deze bacterie, kan er gezegd worden dat de uitbarsting officieel voorbij is.

Over de herkomst van de bacterie is nog altijd twijfel. Mogelijk waren kiemgroente in Duitsland de veroorzaker, maar ook fenegriekzaden uit Egypte worden genoemd.

Woensdag 27 juli

De Verenigde Naties openen een luchtbrug naar het door hongersnood getroffen Somalië. Momenteel gaat er voedsel voor één maand voor 3500 ondervoedde kinderen naar het land. Naar schatting zijn er momenteel 18000 ondervoedde kinderen, wat waarschijnlijk zal oplopen tot 25000.

Donderdag 28 juli

Talpa koopt Radio 538 terug van RTL. Waar voorheen de deelnemers aan RTL’s "The Voice" veel te horen waren op 538, zullen voortaan de kandidaten van de SBS-talentenjachten te horen zijn op Radio 538.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...