Editie 4 - Sport

Dutchy3010

723 bezichtigingen

Nederland zet Ierland makkelijk opzij: 4 – 0

Afgelopen woensdag was het dan zover: Het Nederlands Elftal speelde voor het eerst weer een wedstrijd sinds het afgelopen WK. Tegenstander in deze oefenwedstrijd was Ierland, de ploeg 5 jaar geleden er nog voor zorgde dat Nederland niet aanwezig was op WK 2006 door op 1 september 2001 met 1 – 0 te winnen van Oranje. Maar deze keer had Nederland weinig te vrezen van de Ieren, die meer dan de helft van haar basisspelers moest missen vanwege afzeggingen. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Faas Wilkes, kon Nederland redelijk makkelijk voetballen, en deed dat dan ook in een hoog tempo, wat resulteerde in een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar. Maar deze goal werd onterecht afgekeurd door het verder goed leidende arbitrale trio. Een minuut later mocht Huntelaar toch juichen, nadat hij een hoekschop sterk had binnengekopt. Voor rust werd het ook nog 2 – 0, door een doelpunt van Arjen Robben na een assist van de Eredivisietopscorer van vorig seizoen, Klaas-Jan Huntelaar.

Ook na rust ging Nederland goed door, maar Ierland wist iets meer kansen te creëren, maar verder dan heel veel hoekschoppen kwamen de eilandbewoners niet. In de 53e minuut werd alle hoop van de Ieren op een goede afloop helemaal aan flarden geschoten door opnieuw Klaas-Jan Huntelaar, die 20 minuten later ook nog de assist gaf voor het laatste doelpunt van de wedstrijd die op naam kwam van Robin van Persie. Sterkste spelers aan de kant van Nederland waren Edwin van der Sar en Klaas-Jan Huntelaar, terwijl ook Theo Janssen en Stijn Schaars sterk debuteerden.

De volgende wedstrijd van het Nederlands Elftal is op 2 september tegen Luxemburg, in het kader van de EK-kwalificatie. Ruud van Nistelrooy en Mark van Bommel zullen ook hierbij niet aanwezig zijn, aangezien zij niet bij de voorselectie zitten voor dat duel.

Bram Som zorgt toch nog voor succes op EK Atletiek

Meldden wij in onze vorige editie van OWN nog dat de Nederlandse atletiekequipe tegenviel op het EK in Göteborg, en dat er zo goed als zeker geen goud meer gewonnen zou worden, is het toch nog gelukt: Bram Som verraste op de 800 meter met een EK-titel, na een spannende eindsprint die Som uiteindelijk nipt wist te winnen. Na afloop was er nog even onduidelijkheid over zijn overwinning, omdat de Nederlander een paar stappen buiten de baan zou hebben gedaan, maar de jury wees de protesten af en zo mag Bram Som zich de komende 4 jaar Europees Kampioen op de 800 meter noemen.

Ajax verslaat PSV in strijd om Johan Cruijff Schaal

Afgelopen zondag werd het Nederlandse voetbalseizoen geopend met de traditionele strijd om de Supercup, beter bekend als de Johan Cruijff Schaal, vernoemd naar Nederlands beste voetballer aller tijden. De traditionele seizoensopening ging tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van vorig seizoen, respectievelijk PSV en Ajax. Na 7 minuten hadden de hoofdstedelingen al een voorsprong te pakken, dankzij de Argentijnse rechtsbuiten Mauro Rosales, die beter anticipeerde op een voorzet van de Spanjaard Gabri dan de Brabantse verdediging. Ajax wist deze voorsprong tot de rust vast te houden, maar vlak na rust schoot Phillip Cocu hard binnen uit een hoekschop. Daarna gingen beide ploegen gelijk op, maar dankzij Kenneth Perez, die net een minuut in het veld stond, wist Ajax weer op voorsprong te komen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd besliste Wesley Sneijder de wedstrijd definitief, door de bal schitterend in de verre kruising te schieten, waardoor Ajax-aanvoerder Jaap Stam na afloop de Johan Cruijff Schaal in ontvangst mocht nemen.

Kort nieuws

- Roger Federer heeft voor het eerst in 14 maanden niet de finale bereikt van een tennistoernooi waaraan hij deelnam. Na de halve finale van Roland Garros van vorig jaar, waarin de Zwitser verloor van de latere winnaar Rafaël Nadal, was hij op het Masters Series-toernooi van Cincinnati niet opgewassen tegen de Schot Andy Murray.

- Kim Clijsters zal haar US Open-titel niet verdedigen vanwege een polsblessure opgelopen in het toernooi van Montreal. De Belgische, die al eerder een tijd last van haar pols heeft gehad, mist hierdoor ook de finale van de Fed Cup tegen Italië.

- Tom Boonen heeft gisteren de eerste etappe van de Eneco Tour gewonnen, en pakte daarmee ook de leiderstrui. De wereldkampioen won de massasprint van het peloton met groot gemak, ondanks het feit dat hij het rustig aan wilde doen in de Eneco Tour.