Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580298

Editie 27 - Ongezouten


Dutchy3010

991 bezichtigingen

oc_own_ongezouten.jpg

Ook deze week heeft iemand weer de moeite genomen om een stukje voor ‘Ongezouten’ te schrijven. Een erg leerzaam stukje dit keer. Jij kan dat ook! Dus mocht je ergens mee zitten, of eindelijk je mening ergens kwijt kunnen, aarzel niet en stuur het op naar Dutchy3010. Je kunt je zowel anoniem als met naam opgeven. Als je anoniem wilt, wordt je naam aan niemand bekend gemaakt!

De Anonieme Jorian!

Ik zit hier met iets wat me al een tijdje stoort. Ik dacht eraan om er een topic over aan te maken, maar dan krijg je weer allemaal van dat soort dingen; 'dit hoort hier niet' en 'het maakt niets uit'. Toen kwam er iemand op MSN aanlopen, geheel onbekend. Deze zei letterlijk het volgende: 'Kan je een stukje voor 'Ongezouten' schrijven?'. Ik vond dat wel een leuk idee en antwoorde dus postief, inclusief de vraag waarover dat moest gaan. Dit vage persoon antwoorde: 'over de cupmaat van Global Moderators', dat vond ik wel interssant. Maar het is een punt waar ik één bepaald persoon hard op kan raken, dat is jammer. Want als je dit verder verlicht, samen met het punt dat wij gemiddeld de grootste rondingen hebben van heel Europa zouden we er zo achter kunnen komen óf dit ook bij computerverslaafde past, waar ik zelf overigens niet bij hoor. :sigaar: Nee, dat doe ik dus niet. Omdat ik bang ben om telleurgestelt te worden, maar wat maakt dat uit? Het gaat om het innerlijk en niet om het uiterlijk! Maar welke van de twee komt er dan uit tijdens het internetten? Je kan moeilijk je uiterlijk én innerlijk tegelijk over een toetsenbord eruit gooien. Ik weet zeker dat als je dit beschrijft er een aantal grote fouten in komen te zitten, en dat willen we toch niet?

Maar 'back to the point' und laufen bitte, ik wil hier die rare dingen die naast het vak waar ik nu in aan het typen ben behandelen, boven al die rare hoofden die altijd hetzelfde doen (worden ze daar niet moe van?). Ze staan daar aangeduid met 'Smilies', wat overigens een vervelend, Kwalitatief Utermate Telleurstellend is. Het gaat over de plaatsing van die dingen. Ik zie leden die ze vóór de punt plaatsen, voorbeeld: 'Dus dat moet je niet doen ;)!'. Enkele leden die dit doen; 'Dutchy3010', 'Ferre' en 'GTA-Sheep'. Je kan hem natuurlijk ook na de punt/uitroepteken/vraagteken plaatsen. Als voorbeeld gebruik ik dezelfde zin: 'Dus dat moet je niet doen. ;)'. Enkele leden die dit doen zijn: 'Pietje II', 'Jowx' en 'Mazzeltje'.

Zelf heb ik geen flauw idee wat leuker/beter is, het is een mening. Maar ik wil jullie wel vragen om er (met zijn allen) één regel voor te maken, doe je dit niet? Dan krijg je een passende straf! Ik stel voor om het na de punt te doen, wat jullie hier van vinden weet ik niet, vandaar dat ik dit ook typ. Het is inmiddels meer een collumn dan een stukje voor 'Ongezouten' geworden, maar dat boeit niet.

Als laatste, voordat ik jullie weltrusten wens (om half 1 in de middag), wil ik de eerste zijn de een 'Smilie' op de goeie manier gebruik. Nu kunnen jullie bier gaan drinken, denk hier wél goed over na, anders word je gestraft! Ich bin das erste! :sigaar:

Mijn dank aan "De Anonieme Jorian"!

26 reacties


Recommended Comments



Ik vind altijd nog steeds dat je een smiley voor de punt moet doen "als" je daarmee de zin wilt afsluiten :Y. Bij het afsluiten van de tekst (of alinea), zet je de smiley na de punt, dit staat namelijk ook veel netter, althans, dat vind ik. :)

Link to comment
Ik vind altijd nog steeds dat je een smiley voor de punt moet doen "als" je daarmee de zin wilt afsluiten :Y . Bij het afsluiten van de tekst (of alinea), zet je de smiley na de punt, dit staat namelijk ook veel netter, althans, dat vind ik. :)

Dan vind ik het wel grappig dat je dat bij je volgende zin al niet meer doet :schater:

Ontopic. Ik let er eigenlijk nooit op. Maar volgens mij gebruik ik heel vaak een smiley als punt :$

Link to comment
Dan vind ik het wel grappig dat je dat bij je volgende zin al niet meer doet :schater:

Als je mijn bericht goed had gelezen, kon je daaruit opmaken wanneer ik een punt voor de smiley doe en wanneer niet. ;)

Link to comment

Whahaa :schater:! (Oeps. :$)

God, wie zou deze anonieme Jorian toch zijn? :puh:

Persoonlijk zet ik de smiley altijd achter de punt/uitroepteken/vraagteken, aangezien een smiley (wat een mal ding is dat eigenlijk h

Link to comment

Leuke omgezouten SamShine. :) ( :engel: )

Betrek me niet bij dit soort malle activieiten SummerBase! Als je dit hierna nog wel wilt doen moet je de volgende quote even goed doorlezen, van iemand die gelijk heeft! :@

Zeker van DaBeast :cab:
Link to comment

Voor jullie een vraag, voor mij een weet ^_^ .

En ik blijf het lekker zo doen :D.

Dat is niet eerlijk! Ik wil nu weten wie het heeft geschreven, die persoon krijgt 'een passende straf'! :@

Link to comment

Vroeger zette ik de smiley altijd voor de punt, maar later kwam ik tot inzicht dat dat eigenlijk geen zicht is. Dus zet ik hem nu altijd na de punt, wat overigens netter staat. :)

Link to comment

Wat ik van smileys begrepen heb is dat het de emotie aangeeft van wat je hebt gezegd en niet wat je gaat zeggen. Door het voor de punt te zetten is het duidelijker dat het over die zin gaat, en niet over de zin die nog moet komen. Dan is het net als de clou vertellen v

Link to comment

Het is op zich wel een interessant vraagstuk of er regels moeten komen omtrent het gebruik van smileys, aangezien deze samen met digitale communicatie een enorme opmars maken in hedendaags gebruik. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan smileys achter de punt. Het is wel zo dat een punt de afsluiting van een zin is, maar een smiley heeft niet noodzakelijkerwijs betrekking tot maar

Link to comment

Ik vind het persoonlijk beter om de smiley voor de punt te zetten.

Zo dus :D .

Zo weet je bij welke zin je smiley staat. Als je hem achter de punt zet denk je misschien dat hij bij de volgende zin hoort :Y .

Link to comment

Nou ik doe hem lekker ervoor :Y. Dat is netter vind ik. Is het afsluitend voor een verhaal of weet-ik-veel-wat dan zet ik hem erachter.

Roodkapje en de Grote Boze Wolf

Roodkapje ging op een mooie zondagmorgen naar haar oma en blablablablablablablablablablablablablablablablablablabla

Alleen bleek oma weg te zijn en lag de Grote Boze Wolf daar :{!

blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla

En ze leefden nog lang en gelukkig! :klap:

Sorry dat het zo kinderachtig is :clown:...

Trouwens, gefeliciteerd: Dit topic is in m'n Sig komen te staan :puh:...

Link to comment

Ik zet uit principe de smilie altijd achter de punt, omdat

ik dat ten eerste netter vind staan, en het staat zo leuk. :)

Overigens vraag ik me nog steeds af wie dit stukje geschreven heeft.... :puh:

Link to comment

Geen idee hoe ik het doe :cab: Volgens mij zoiets:

Doe normaal! :D

Mag ik het aan je uitleggen? Eerst typ je een zin, daarna druk je op de punt(.)/vraagteken(?)/uitroepteken(!) en dan klik je links van je bericht op een 'smiley'. ;)

Link to comment

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...