Jump to content

Svenie's Blog

  • artikelen
    9
  • reacties
    42
  • bezichtigingen
    13419

De forumawards


Svenie

822 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

De forumawards

Ze zijn er al zolang ik me kan herinneren. 2005, het jaar waarin ze voor de eerste keer werden georganiseerd en waarvan ik me nog enkel kan herinneren dat ene GTA-sheep er als grote winnaar uitkwam. Voor mij het begin van een lange weg naar mijn eerste award. Het grote doel, samen met een promotie naar Superlid en het vergaren van de bijhorende bekendheid. 2006 was een prachtjaar, dat ik kon eindigen als Megalid en WikiGTA medewerker. Menig lid zou in die tijd jaloers zijn geweest op wat ik toen in handen had. Desondanks kon ik een ander groot doel dat jaar niet waarmaken. Het hele jaar had ik me erg ingezet in de toen nog vrij actieve Classic GTA fora om de Award van 'Beste Classic GTA kenner' in de wacht te slepen. Helaas verloor ik de stemronde toen met twee stemmen verschil tegen de winnaar van het voorgaande jaar, Need my speed. Hoewel ik vrij teleurgesteld was, zat ik met mijn hoofd al bij de volgende awards. Helaas verliep 2007 niet zoals ik dat had verwacht. Toen ik in de zomer bijna het forum voorgoed moest verlaten zag het ernaar uit dat een award winnen nooit meer mogelijk zou zijn. Gelukkig vond ik de kracht terug om me te herpakken, en jawel op het einde van het jaar kreeg ik geheel onverwacht die langverwachte eerste award in handen: ‘Beste Classic GTA kenner’ een award die ik tot op de dag van vandaag nog steeds koester.

In 2008 schopte ik het tot Moderator van de CW fora, maar bij de awards van dat jaar was het weer niets. 'Beste Classic GTA kenner' zat er niet bij als categorie, door de dalende populariteit van de games. Het is toen eigenlijk alleen maar verder bergaf gegaan de met de GTA-gerelateerde awards. De forumawards van 2009 leverde mij maar liefst (met uitzondering van beste screen in de galerij) twee awards op. 'Beste GTA Chinatown Wars kenner' en 'Beste GTA Trilogy kenner'. Het zou liegen zijn moest ik zeggen dat ik niet terecht trots was op deze prestatie. Het 'gevecht’ voor deze awards was vrij spannend, en daardoor kreeg ik bij het zien van de uitslag ook echt een gevoel van voldoening. In 2010 won ik opnieuw de award voor 'Beste GTA Chinatown Wars kenner', dit keer niet geheel onverwacht.

De forumawards van dit jaar (2011), in perfecte banen geleid door onze eigen Dutchy3010, is waar ik het in deze korte tekst eigenlijk wil over hebben. In mijn ogen was het een prachtig initiatief van haar om de awards af te slanken en zo de nadruk terug iets meer op de GTA-gerelateerde awards te leggen. Al snel bleek uit de nominatieronde hoe weinig mensen zich tegenwoordig nog in de GTA secties van dit forum begeven. Hoewel het dit jaar in mijn ogen objectiever verliep dan andere jaren, zaten er dit jaar opnieuw een paar onverwachte namen in bepaalde categorieën. Maar vriendjespolitiek kan je nooit volledig uitsluiten. Al vanaf het begin was het vrij duidelijk dat ik het goed deed in de categorie voor ‘Beste GTA Classies kenner’, een nieuwe categorie waarin de Classic GTA’s, de Stories en GTA CW vervat zaten. Jawel de GTA stories. GTA’s die je onmiddellijk linkt aan een andere Moderator op dit forum met name ASPHALT, zelf een meervoudig award winnaar en in mijn ogen een geduchte concurrent. Helaas was ASPHALT dit jaar niet zo actief, waardoor hij zelfs geen enkele stem in de nominatieronde wist te behalen. Iets wat ik nog steeds ongelooflijk vind ik. Lange tijd zag het ernaar uit dat ik geen concurrent zou krijgen, tot NandroDavids, niet meteen een naam die ik had verwacht werd genomineerd. ND wellicht een van de grotere GTA-kenners van dit forum verdiende zondermeer een plaatsje binnen deze categorie, maar het maakte er naar mijn mening de wedstrijd niet veel spannender op.

Ondertussen weten we de uitslag van deze awards, en kan ik mezelf ‘Beste GTA Classies kenner’ van 2011 noemen. Maar zo voel ik me totaal niet, en dit is waarom:

Ten eerste heb ik dit jaar zoals vele andere mijn GTA kennis in geen enkele fora kunnen bewijzen, omdat het huidige forumklimaat dit niet toelaat. Het ontbreken van een echte spannende confrontatie is een ander punt. Wellicht was het spannender geweest mocht iemand als ASPHALT in de poll opgenomen zijn. Het weten dat je iets gaat winnen, klinkt misschien erg narcistisch, maar het beschrijft wel het gevoel dat ik dit jaar had. Wanneer er tevens geen gevoel van voldoening is, is het maar de vraag of je blij bent met je award.

Samenvattend kan ik zeggen dat voor mij de forumawards minder betekenen dan dat ze deden in mijn beginjaren op het forum. Wellicht heeft dit te maken met mijn blijvende focus op de langzaam uitstervende GTA fora, die ik ook altijd gelinkt heb aan de awards, en waar ik zonder overdrijven honderden uren heb doorgebracht. Tijden veranderen, en misschien is het tijd voor mij om me daar bij neer te leggen?

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...