Jump to content

Svenie's Blog

  • artikelen
    9
  • reacties
    42
  • bezichtigingen
    13419

Vriendschap op een forum


Svenie

1076 bezichtigingen

Vriendschap op een forum

Vriendschap op een forum. Bestaat het of niet? Wellicht zijn velen van jullie hier terecht gekomen omdat een vriend uit het persoonlijke leven jullie dit forum heeft aangeraden. Anderen, zijn hier net zoals ik per toeval beland, terwijl ze op zoek waren naar informatie omtrent Grand Theft Auto. Die mensen die hier nadien ook zijn blijven plakken, zullen kunnen beamen dat een eerste vriendschappelijk contact met een ander lid verschilt van mensen die je nadien leert kennen. Om mezelf als voorbeeld te nemen: toen ik hier reeds enkele maanden aanwezig was leerde ik een ander lid genaamd VforV kennen, ik weet niet meer hoe het allemaal is gegaan, maar na verloop van tijd zijn we contact beginnen leggen via MSN. Onze passie voor GTA en onze doelgerichtheid om hier 'carrière te maken, zal wellicht hebben meegespeeld in het feit dat we naar elkaar zijn toegetrokken. VforV is bij al men eerste promoties aanwezig geweest en was een soort van mentor voor mij toen ik mijn eerste stapjes op WikiGTA zette. Een echte vriend, die je iets kan toevertrouwen zonder bang te hoeven zijn dat iemand anders het te weten komt. In dit geval zou je kunnen zeggen dat ik hem alles kon vertellen wat met dwars zat over het forum zonder bang te hoeven zijn dat het openbaar zou worden gemaakt. Na al die jaren, waarbij we hier beiden heel wat hebben meegemaakt, zoals een degradatie en het samen beheren van een informatietopic over GTA Chinatown Wars is ons contact helaas verwaterd. Ik hoor hem nog wel af en toe, maar ons contact is niet meer te vergelijken met dat van vroeger. Het feit dat mijn goede vriend VforV hier niet meer aanwezig is en te maken heeft met een vrij druk privéleven zou de hoofdreden kunnen zijn. Helaas, maar dat zijn de keuzes die elk van ons maakt in zijn leven.

Naast VforV hebben ik in de loop der jaren natuurlijk nog andere vrienden gemaakt. Colonol Cortez leerde ik kennen in de toen nog drukke GTA Vice City fora als één van de behulpzaamste leden van die tijd. Een ander lid dat ik vrijwel diezelfde periode leerde kennen was Bling. Samen met hem heb ik genoten van lange en gezellige SA: MP-avonden die me altijd zullen bijblijven. Al gauw voegden zich leden zoals Typhoon, Goliat, Synchro, Flying Dutchman, Velaro, SummerBase en Dutchy3010 aan mijn vriendenlijst toe. Het geweldige aan deze personen is dat we eigenlijk concurrenten van elkaar waren op het gebied van mensen helpen. Als iemand een savegame aanvroeg moest je er als de kippen bij zijn om hem te kunnen spelen voor die persoon. Stelde iemand anders dan weer een vraag met betrekking tot GTA, stonden er wel 5 mensen klaar om hem te voorzien van een uitgebreid antwoord. Ik noem dit nu wel concurreren, maar eigenlijk was het een gezonde manier van elkaar continu verbeteren. Het was dan ook geen wonder dat deze namen ongeveer gelijktijdig promotie maakten tot Superlid en vervolgens tot Megalid. De sfeer die je als vriendengroep kunt creëren op een forum is moeilijk te evenaren. Het mag zeker zijn dat de gezellige SA: MP-avonden, die we nu graag bestempelen als 'The Summer of 2006' daar een grote invloed op hadden. Hoe dan ook, zijn vele van deze namen reeds van het forum verdwenen. Sommige zijn vertrokken, sommige zijn gebanned en slechts een klein aantal blijft over. Een vriendengroep is wellicht iets tijdsgebonden. Een groep met leden van ongeveer dezelfde lijftijd die enkele jaren meedraait en het dan voor bekeken houdt. Ikzelf mis deze tijd, waarbij ik mijn PC niet kon aanzetten zonder meteen aangesproken te worden door 'mijn forumvrienden'. Dit gevoel zorgt er ongetwijfeld niet alleen bij mij voor, dat mensen terug verlangen naar wat we noemen "die goede oude tijd."

Op de vraag of vriendschap op een forum bestaat zeg ik dus zonder veel aarzeling ja. Het bevordert de sfeer voor jezelf, het vergt echter enige moeite als je dit wilt bereiken, en dat is wellicht de reden waarom ik buiten clans en gangs geen echte vriendengroepen terugvind. Echter moet iedereen zijn dagen hier spenderen zoals hij dat wil, met of zonder echte vrienden. Zolang je je maar goed in je vel voelt.

gallery_16696_55_43058.jpg

4 reacties


Recommended Comments

The summer of 2006 _O_ _O_ _O_

Ik weet zeker, vriendschap via een forum kan. Waarom zou het niet kunnen? Sterker nog, ik denk dat je makkelijker een 'echte' vriend kan maken via een forum dan IRL. Wij hebben sowieso dezelfde interesses, of in ieder geval een deel. Dat is stap 1. Stap 2: je moet elkaar niet beoordelen op populariteit, uiterlijk en dat soort dingen, want binnen echte vriendschap bestaat dat niet, doet dat niet terzake. Stap 3: je moet elkaar kunnen vertrouwen en eerlijk zijn tegen elkaar. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zeg sneller iets tegen iemand online dan dat ik even een zielig gezicht tegen mijn beste vriendin IRL wat zeg. Stap 4: je moet plezier met elkaar hebben. En of we plezier hebben gehad in de Summer of 2006! :)

Kortom; waarom zou het niet kunnen? Het enige wat je i.v.m. een IRL vriend mist, is een schouder om op uit te huilen. Het is zeker anders dan een IRL vriend, maar dat betekent niet dat het niet kan of slechter is. Ik ben heilig van overtuigd dat ik vrienden heb gemaakt op dit forum. En iedereen die denkt dat het niet kan, staat er gewoon niet voor open of is ge

Link to comment

Heel goed item. Vriendschap online kan zeker. Ik ben dan ook van mening dat je op een online forum je innerlijk laat zien, niet je uiterlijk.

Maargoed, wanneer gaan we eens meeten?

Link to comment

Mooi geschreven en ontroerend tegelijk, vriendschap online moet zeker kunnen en kan je zelf helpen. Net als vrienden in het dagelijkse leven kunnen zij jou steun geven maar dan op een andere manier. In verloop van tijd heb ik zelf ook vriendschappen online gemaakt en toch best wat aan hen gehad. :)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...