Jump to content

Svenie's Blog

  • artikelen
    9
  • reacties
    42
  • bezichtigingen
    13424

Waarom leden het initiatief overlaten aan de crew


Svenie

1214 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

Waarom leden het initiatief overlaten aan de crew

Recent is een nieuwe subforum opgericht met name de 'GTAForum Contests'. Het bijbehorende officiële aankondigingstopic in 'Mededelingen' bevatte een wel heel erg goede zin om een artikel over te maken. Het gaat namelijk om volgend stukje:

"Een paar jaar geleden stond iedereen te springen om contests te organiseren of om te participeren in contests. De ene contest was nog niet afgelopen of de andere contest stond al weer op het punt om te beginnen."

Het is waar dat in de periode 2006-2008 heel wat contests werden georganiseerd. Wie herinnert zich niet namen zoals Froodooo en _KoE_Mzungu, die om de haverklap met een origineel concept met betrekking tot een GTA contest kwamen aandraven? San Andreas Race Contest, San Andreas Race Career, San Andreas Mysterie, enzovoort enzovoort. Het zijn slechts enkele namen van contests die veel mensen samen wisten te brengen. Waar is de omkeer in het succes van deze contests dan gekomen vraag ik me af? Want we kunnen gerust zeggen dat het weg vallen van de contests, en dan meer bepaald de GTA contests heeft bijgedragen tot de terugval qua activiteit binnen de GTA fora. Ik denk dat we de oorzaak binnen de ledengroepen moeten zoeken. Begrijp me nu niet verkeerd, maar vroeger waren het meestal niet crew leden die een event opstarten. Ik heb het gevoel dat mensen nu teveel naar de crew kijken om de activiteit op het forum weer aan te wakkeren. Het is zeker zo dat een deel van die verantwoordelijkheid binnen de crew valt, maar als er geen medewerking komt van niet crewleden is het moeilijk om dergelijke plannen te realiseren. Maar ik begrijp het standpunt van velen hier wel. Wellicht denken ze: als wij een event willen opstarten krijgen we geen toestemming van de Moderator in kwestie, of we moeten teveel regels in acht nemen om een event te starten. Waarom dan nog moeite doen als het toch nooit goed genoeg is? Een contest organiseren vergt enorm veel werk en enthousiasme. Zaken die bij het opstarten wel aanwezig zijn, maar bij veel mensen na verloop van tijd langzaam wegebben. Waarom stelt de crew vaak een groot aantal regels op? Enkel om het succes van dergelijke contests te waarborgen. Het is inderdaad geen garantie op succes, maar het is bedoeld om leden een stap in de goede richting te zetten.

Wat ik met dit toch wel kort item wil bereiken is het aanwakkeren van de creatieve ideeën, die sommige van de leden op dit forum zeker hebben. Ik hoop dat er met de introductie van het 'GTAForum Contests' subforum nieuwe Froodooo's en _KoE_Mzungu's zullen opstaan, en ons zullen verblijden met originele en goed georganiseerde contests.

6 reacties


Recommended Comments

Zeker waar! We zijn er als crew wat mij betreft ook om leden op weg te helpen met dit soort zaken, niet om met een vingertje te zwaaien. Dus voor ieder lid die hier even heeft gelezen: Klop gerust aan bij de crew, ook als en wel een idee hebt maar niet weet hoe je het beste te werk moet gaan bijvoorbeeld!

Mooi stukje Svenie. :Y

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...