Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580370

Editie 28 - Ongezouten


Dutchy3010

418 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

oc_own_ongezouten.jpg

Ook deze week heeft iemand weer de moeite genomen om een stukje voor ‘Ongezouten’ te schrijven. Deze keer een serieuze, en twee wat minder serieuze stukjes. Jij kan dat ook! Dus mocht je ergens mee zitten, of eindelijk je mening ergens kwijt kunnen, aarzel niet en stuur het op naar Dutchy3010. Je kunt je zowel anoniem als met naam opgeven. Als je anoniem wilt, wordt je naam aan niemand bekend gemaakt!

Lantyz

Deze Ongezouten verschijnt vandaag exclusief in Oceans Weekly News. Deze tekst zal niet worden geport naar andere nieuwssites. Mensen die geen PC hebben zullen deze tekst niet kunnen lezen: Er komt geen uitgave op papier, en de tekst zal niet worden voorgelezen of ingesproken. Daarnaast komt er geen uitbreiding of vervolg op deze Ongezouten, ook als sommige lezers vinden dat deze tekst te kort is. Dit alles is overigens niet omdat mijn contract met OWN dit verbiedt, zodat OWN meer lezers trekt.

Onlangs kwam het bericht dat GTA Vice City Stories op de PS2 zou verschijnen, en later het bericht dat er de PS2-versie bonusmateriaal gaat bevatten. Dit leidde tot zowel grote vreugde als grote verontwaardiging op het forum. Het is die verontwaardiging waar ik het even over wil hebben.

Allereerst wordt er beweerd dat Rockstar zijn beloftes niet nakomt, aangezien de Stories alleen op de PSP uit zouden komen. Als we Rockstar’s aankondiging er even bijpakken, zien we dat er gemeld wordt dat GTA Vice City Stories exclusief op de PSP uitkomt, op 17 oktober 2006. Wat precies is wat er gebeurde: GTA VCS kwam op de releasedate exclusief op de PSP uit (De vertraging daargelaten, maar dat is een andere discussie). Rockstar heeft geen woord gerept over wat er daarna zou gebeuren. Op zijn hoogst is dit een slimme marketingstruc, maar dan wel eentje waar je iedere keer weer intuint: GTA III, GTA Vice City en GTA San Andreas kwamen allemaal ‘exclusief’ uit op de PS2, maar ik hoef niemand uit te leggen dat de PC-versies hier naast me liggen.

Deze ‘marketingstruc’ is het tweede bezwaar: Ineens is iedereen beteuterd omdat ze die PSP van €200,= niet hadden hoeven kopen voor GTA. Nee, dat klopt. Maar is dat de fout van Rockstar? Hebben ze je gedwongen tot aanschaf? Je kunt Rockstar wel van ‘uitmelken’ beschuldigen (dat is ondertussen eenmaal een gevleugeld woord), maar ben jij niet diegene die zich gewillig laat uitmelken? Je doet alsof je de nieuwste GTA als een van de eersten nodig hebt om te overleven. Alsof je door een grindwoestijn naar de supermarkt moet met een benzineslurpende Maibatsu, nadat je hebt gehoord dat de benzineprijzen weer omhooggegaan zijn.

Persoonlijk heb ik geen PSP, en heb er ook geen gekocht om toch de Stories te kunnen spelen. Ook toen de PS2-versies kwamen, kocht ik geen PS2. Ik leef nog steeds. Ik zou het geweldig vinden als er nog een PC-versie van beide spellen kwam, hoewel ik die niet verwacht.

Dus, Rockstar: Uitmelken is niet genoeg. Ik wil er nog een koekje bij!

Reni Wassulmaier

Ik erger me kapot! De laatste tijd zijn alleen maar mensen met zichzelf bezig. Iedereen denkt maar alles te kunnen doen en te laten wat ze willen, maar waar slaat het op? Het is gewoon te belachelijk voor woorden!

Is het nou bijvoorbeeld nog normaal om over cupmaten te gaan praten? Misschien in het echte leven niet, maar aangezien sommigen het virtuele leven wel heel erg serieus nemen moeten we toch wel een onderscheid maken. Dat houdt dus in dat we hier op GTAForum.nl wel héél erg preuts zijn, dus praten over cupmaten is absoluut taboe. Nee, we moeten het daarom hebben over de maten van de tampeloeres. Daar zit véél meer literatuur in, dat snappen jullie wel. Ik verzoek jullie dan ook dringend om je hierop aan te passen!

Verder erger ik me over het feit dat een kinderliedje, dat vrolijk hoort te zijn, juist hartstikke zielig is! Het gaat over twee konijnen in één of ander groen knollenland (alsof Groenland niet groen is of zo). Het slaat al helemaal nergens op natuurlijk dat de ene trompet speelt en de andere speelt op een fluitefluitefluit, zo veel fluiten kan Gerard Joling nog niet eens aan dus ja. Maar tot daar nog aan toe. Dan komt er opeens een eekhoorn aan met een dubbelloops jachtgeweer en die schiet die twee konijntjes naar de vergetelheid! Bah, wat een stoute eekhoorn zeg. Ga dan liever een schaap scheren, zou ik zeggen. Koeien doen dat graag hoor.

Tot zover mijn bijdrage. Genius! Hoewel jullie allemaal zeer schizofreen zijn, zijn jullie toch allemaal darlings hoor!

Flying Dutchman

‘Rare en Engelse termen’, door Flying Dutchman

Natuurlijk is het normaal dat je op een Nederlands forum gewoon Algemeen Beschaafd Nederlands (ABN) spreekt. Het is zelfs officieel in de forumregels vastgelegd dat leden ABN dienen te spreken:


Ongewenst gedrag

· Schelden, vloeken, pesten, ruziezoeken, provoceren.

· Postboosten (onzinnig en/of off-topic reageren)

· Dubbelposten (2 of meer posts direct achter elkaar plaatsen in hetzelfde topic)

· Posten van e-mailaddressen.

· Vragen om een "slotje" of ander moderator gedrag.

· Feiten verzinnen (b.v. Verzonnen easter eggs)

· Br33z4h/MSN-taal (ipv van ABN, denk ook aan hoofdletters en leestekens)

Allemaal leuk en aardig, maar wat tref je aan op het forum? Allerlei (met name) Engelse termen. Ik probeerde een keer een topic te zoeken waarin je modificaties voor GTA kunt aanvragen. Ik wist dat het er was, ik kon me alleen de naam niet herinneren. Ik nam aan dat het ‘Modding aanvraag’ of ‘Aanvraag modificaties’ of iets dergelijks zou heten. Naar een hele tijd zoeken met de zoekfunctie geen resultaat. Naar een tijdje ‘handmatig’ zoeken, kwam ik het topic tegen. De naam: ‘Modding Request’. Ja hoor, heel consequent met de ABN regels op het forum.

Nog een voorbeeld. Afgelopen week opende een lid een topic: ‘Wat is joinen’? Het is op het forum de gangbare term voor deelnemen. En ook nog een slechte vervoeging van het Engelse ‘to join’. Het betreffende lid kende dit Engelse woord niet, wat ik me best kan voorstellen. Maar, waarom zou je Engelse woorden gaan gebruiken, als we daar ook een Nederlands woord voor hebben?

En nog een voorbeeld: Het woord ‘tutorial’. Het is, voor degenen die dat niet weten, de Engelse vertaling van ‘handleiding’. Overal zie je zogenaamde tutorials staan, terwijl dat gewoon handleidingen zijn. Waarom dan? Een Nederlandse handleiding, met een Engels titel. Maar natuurlijk, heel logisch…..

En in het modding forum stikt het van de andere voorbeelden:

afbeelding010kg0.png

Bijvoorbeeld echte ‘[Rel][WIP]’ tuts. Dat maakt het voor de leden allemaal een stuk duidelijker…..

Zo, ik heb mijn zegje gedaan. Zie dit niet als een echte klacht tegen het forum, maar meer als een opmerking. Het valt gewoon op.



Mijn dank aan de schrijvers!!

2 reacties


Recommended Comments

@Flying Dutchman: Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Ik kan je naam straks in 'Vliegende Hollander' veranderen, neem ik aan?

Het probleem is alleen dat Flying Dutchman het niet heeft over de verschillende nicknames die op het forum gebruikt worden, hij heeft het over de verschillende termen die worden gebruikt. Hij heeft gelijk, het is een beetje onoverzichtelijk voor een Nederlands forum. Maar

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...