Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580010

Editie 28 - Plop!


Jowx

1052 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

oc_own_plop.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jowx!

Welkom bij Plop!, de rubriek van Oceans Weekly News die eruit plopt! Denk bijvoorbeeld aan het geluid van een kurk die uit een fles schiet, zo schiet Plop! uit dit forumkrantje. Wekelijks komt er in Plop! een stukje te staan wat overal over kan gaan, van serieus tot onzin. Soms zijn er stellingen, soms zijn er vragen, soms zijn er grappen en soms is er helemaal niks. Plop! is de opvolger van Weekly Column, een rubriek die in vrede van haar pensioen geniet. Plop! is nog jong en heeft een mooie toekomst voor zich, wat het gaat brengen is nog onduidelijk. Tenzij je beschikt over een glazen bol, neem contact met me op als dat het geval is, zal de tijd het leren. Bedankt voor het lezen van dit inhoudsloze voorstukje dat wekelijks hetzelfde zal zijn, als je het elke week leest ken je hem op de duur uit je hoofd. Zo is Plop! ook nog eens leerzaam, wat wil je nog meer? Veel plezier bij het lezen van een nieuwe Plop!, anders nog een prettige dag en graag tot ziens bij Oceans Weekly News.



Het is weer zover, we drinken ons klem en laten ons kwellen door afschuwelijke muziek. Uiteraard gaan we daarna nog wat leuks doen in de slaapkamer om vervolgens de volgende dag op te staan met een kater, mocht je geluk hebben dan krijg je er een SOA bij cadeau. Wie nu nog niet snapt waar ik het over heb moet zich schamen als hij/zij in Brabant of Limburg woont, het is weer eens carnaval. Dit jaar heb ik me voorgenomen om alle provincies die actief aan carnaval doen te vermijden, maar uiteraard kon ik mijn nieuwsgierigheid niet in bedwang houden om toch even te kijken hoe het er aan toe gaat. Dankzij digitale tv van een maatschappij, waar ik de naam niet van gaat noemen omdat de service daarvoor niet toereikend is, kan ik alle regionale zenders ontvangen. Dus zocht ik 'TV Limburg' maar eens op, daar kreeg ik al snel spijt van. Behalve de muziek stonden er twee van die clowns op een podium te blaten, zingen kan ik het gewoon niet meer noemen. Dus toen ben ik snel doorgeschakeld naar 'Omroep Brabant', soms heb je van die momenten dat je van de regen in de drup valt, dit is er zo één. Ze waren bij een optocht in Roosendaal, althans, voor zover ik kon verstaan wat die in die microfoon stond te schreeuwen. Waarom die dat deed weet ik ook niet, muziek was er niet. Oké, er klonk wel wat herrie op de achtergrond, maar dat kan ik zonder genoeg alcohol geen muziek noemen. En dan te bedenken dat ik eigenlijk van plan was om naar Brabant te gaan om carnaval te vieren, ik ben blij dat ik dat aanbod heb afgewezen. Natuurlijk kan het ook wel leuk zijn (zolang je genoeg alcohol hebt), zijn er ook leuke activiteiten (in slaapkamers bijvoorbeeld) en zijn er zat zotte mensen die als clown naar buiten gaan. Eigenlijk zie ik bij sommige het verschil niet, ik zag op tv zat mensen die hun gewone dagelijkse kledij aan hadden. Misschien dat ze dachten dat ze altijd als clown door het leven gaan, in dat geval verbaast het me niks dat er juist daar carnaval gevierd wordt.

Carnaval brengt meer nadelen dan voordelen met zich mee, neem als voorbeeld de OWN. Ik, Jowx, moet OWN vanavond online zetten. Waarom? Omdat de hoofdredactrice, Dutchy3010, het te druk heeft met feest vieren. Ik zie me al aankomen op school: "Ik ben er volgende week niet, ik moet feest vieren". Het is toch schandalig dat ik extra werk moet verrichten omdat iemand anders het te druk heeft met drinken, drinken, drinken en ''zingen''. Al hoop ik voor de inwoners van Roosendaal dat ze dat achterwege laat, zonder is het al erg genoeg. Voor de rest zijn we een prima team bij OWN, niet dat u denkt dat er eventuele spanningen op de redactie zijn waardoor we met modder gaan gooien in onze rubrieken.

Ik ging de straten van het GTAForum op en vroeg aan een aantal voorbijgangers wat zij van carnaval vinden, aangezien sommige leden moeilijk deden en niet in één keer bereid waren om te antwoorden zijn de gehele gesprekken van elk lid apart gezet.

--------------------------------------------------

Bling





--------------------------------------------------

Als ik het niet zou afkappen dan zou ik nu nog met hem bezig zijn, mensen die de vorige zin dubbelzinnig vonden moeten zich laten controleren op Satyriasis (voor de mannen) en Nymfomanie (voor de niet-mannen). Maar goed, ik zie iemand in een oranje jasje aan komen rennen. Eventjes kijken wat zijn mening van carnaval is, hij heeft wel wat weg van een voetballer van het Nederlands elftal.

--------------------------------------------------

Nandrodavids







--------------------------------------------------

Volgens mij heeft hij me toen geblokt, of hij is gewoon snel weggerend. Een duidelijk antwoord op mijn vraag kreeg ik dus niet, dus hier heb ik 'niks' aan.

--------------------------------------------------

Cool Hand







--------------------------------------------------

Snel door naar de volgende, er komt een meisje aan!!

--------------------------------------------------

Mirrrr







--------------------------------------------------

Ondanks dat ze blond is en niet veel nuttigs gebracht heeft, kan je toch zien dat het alleen draait om genoeg drank. Het is wit en het is gemaakt van goud, het volgende slachtoffer.

--------------------------------------------------

White Gold



Wat vind jij van carnaval?


Ow, wel leuk hoor :)

*Diepe zucht*

Of moet ik mijn mening soms onderbouwen? :puh:

Zou misschien wel zo handig zijn..

Tsja.. Ik woon dan in het oosten van Nederland, en daar worden 's avonds en overdag veel feesten gevierd die betrekking hebben op dat feest. Die feesten zijn erg gezellig, waardoor ik "Carnaval" in het algemeen ook leuk vind. ^^

Maar word je niet gek van die herrie die als muziek bestempeld wordt?

Nee hoor, dat ben ik zo onderhand wel eens aan gewend.

Maar je bent het er mee eens dat het herrie is?

Nee, ik vind het eigenlijk wel grappige muziek; Ik bedoel, het is een keer wat anders, en bovendien worden er op die feesten niet 'alleen maar' carnavalsmuziek gedraaid.

Okee dan, dus ze hebben zelf gelukkig ook door dat alleen maar carnavals''muziek'' ook geen feest is.

Ja, het is natuurlijk niet muziek waarnaar je constant gaat luisteren. Het is gewoon een ritueel, net zoals je bij kerst 'kerstliedjes' hebt bijvoorbeeld.

Maare, waarom vraag je dit eigenlijk?

*What the.. Ik dacht dat ik hier de vragen stelde, maar goed.*

Voor OWN zeker?

Nee, ik ben zeer geïnteresseerd in carnaval..

Ik moet wel toegeven dat het niet mijn favoriete feest is, maar aangezien het maar één keer per jaar is, is het nog wel gezellig, vind ik.

Dat is 1 keer teveel, maar toch bedankt voor je hulp. ^_^
Wat vind jij van carnaval?


Ik zocht je net in m'n lijst, maar kon je niet vinden. :schater:

*Ligt het nou aan mij, of negeerde hij mijn vraag?*

Maar ik heb niks met carnaval, woon in provincie Groningen hè...

Dat was de vraag niet, wat vind je van carnaval?

Ok, dan krijg je een ander antwoord: Ik vind niks van carnaval, want heb 't nooit meegemaakt.

*Moet ik daar dan tevreden mee zijn..?*

Zo wel tevreden, of nog niet...?

*Kan hij mijn gedachte lezen?*

En als je nou eens je mening moest geven over carnaval en ''niks'' geen optie zou zijn?

Dan zou ik om een duidelijke omschrijving van carnaval vragen en op basis daarvan mijn mening geven.

Als je een mening geeft, en dus niet ''niks'', zal ik nooit meer je naam als 'Nandrodavids' in plaats van 'NandroDavids' spellen..

Hahaa, ik zoek wel even op Wikipedia wat carnaval exact inhoudt, en dan hoor je van me...

*Ik wist dat chantage met zijn naam zou werken..*

In de tussentijd: wanneer komt de OWN...?

Ik stel hier de vragen..

*Begint hij nou ook al? Snappen ze niet dat hun rol alleen maar bestaat uit antwoorden, anders was ik overbodig geweest.*

Maar die komt om 22:00, zoals altijd..

Ik dacht zaterdagmiddag, zal wel aan mij liggen...

Yup, zoals altijd..

En bedankt

Graag gedaan..

*Tijd om het roer over te nemen.*

Al een antwoord bedacht?

Maar ik ben bang dat ik je niet kan helpen aan invulling voor de editie van deze week, ik heb echt níets met carnaval en op Wikipedia staat alleen maar wat over de oorsprong

Dus ik heb weer eens niks aan je, zoals altijd..

Als jij dat vindt....inderdaad

Toch bedankt voor je tijd, Nandrodavids (:D), tot een volgende keer!
Wat vind jij van carnaval?


Wel geinig :puh:

Wat vind je er d...

Why?

Ik stel de vragen, wat vind je er geinig aan dan?

Nou gewoon dat iedereen zich kleed..

Iedereen kleed zich dagelijks, alleen dan niet als figuren uit Sesamstraat.. Maar vind je die muziek, voor zover je het muziek kan noemen, niet afschuwelijk?

Soms :puh:

Lust je misschien een plakje worst?

Als het niet bedorven is wel :puh:

Mooi, bedankt voor je medewerking. ^^
Wat vind jij van carnaval?


Kan heel gezellig zijn hoezo

Niet vragen, gewoon antwoorden. Het kan idd gezellig zijn, maar dat is het niet.. Vind je die muziek niet afschuwelijk?

Ja in het dagelijks leven wel. :puh:

Maar..?

Als ik in Brabant ben en genoeg drank ik mijn keel heb dan hoor ik dat meestal niet meer.

Zie je wel dat het alleen leuk kan zijn als je genoeg drank op hebt, dus eigenlijk zuigt het gewoon..

-- Stilte --

Achja, ze is ook blond hé..
Wat vind jij van carnaval?


Euh..

kut

.

Klare taal, hoezo?

Hoezo, omdat ik het eigenlijk onzinnig vind. Je verspilt geld etc. veel te veel ophef en lomp gedoe, niks voor een nuchter iemand zoals ik.

Dus eigenlijk zuigt carnaval gewoon?

Ja, eigenlijk wel.

Bedankt! :)





--------------------------------------------------

Haha, ik heb dus toch echt gelijk. Na dit deskundige onderzoek mag ik toch zeker een conclusie trekken omtrent carnaval, dus dat ga ik dan maar ook doen. Bij deze is het wetenschappelijk bewezen dat carnaval zuigt, meerdere mensen hebben aangegeven deze mening te delen en daardoor is het onderzoeksteam tot deze conclusie gekomen. Voor iedereen die wel van carnaval houdt, veel plezier in deze periode. Drink niet teveel, sterkte met de muziek en doe het veilig!! Voor de overgrote meerderheid die carnaval vindt zuigen, laat eventjes een berichtje achter. Er zullen veel zijn die jullie cultuurbarbaren vinden, maar ik hou van jullie! Bling, Nandrodavids, Cool Hand, Mirrrr en White Gold bedankt voor jullie bijdrage aan de eerste editie van Plop!.

Gelukkig, het is weer voorbij voor deze week. Maar de juich niet te vroeg, volgende week zal er opnieuw een Plop! zijn. Het onderwerp van de Plop! van volgende week staat nog niet vast, wanneer jij een leuk onderwerp in gedachte hebt kan je dat aan mij door geven door een schattige PB in mijn inboxje achter te laten. Je krijgt altijd een reactie terug, of het idee nou goed of niet goed is. Als je idee leuk genoeg is om in Plop! behandeld te worden dan zal je naam bij het artikel vermeldt worden, daar naast verdien je een speciaal plekje in mijn hart. Mocht je tips, klachten, privé reacties, op- of aanmerkingen op de Plop! hebben? Twijfel dan eventjes bij een klacht, bij de rest van de gevallen kan je een PB naar mij sturen om daarin je verhaal te doen. Ik zal alles serieus behandelen en ik reageer overal op, mits het geen klacht is. Bedankt voor het lezen van de Plop! en tot de volgende week!

- Jowx -

32 reacties


Recommended Comments



Alleen, hoe je aan die naam komt :?.

Als ik echt niks weet zeg ik altijd ''plop'' op msn, aangezien ik nu echt geen naam kon bedenken.. :D Zucht, ik ben gek. :puh:

Als je nou gewoon 'Boeblibioa' als naam had genomen... :N Overigens wel goed ingevult trouwens! :) KUTGW! _O_

Link to comment
Carnaval brengt meer nadelen dan voordelen met zich mee, neem als voorbeeld de OWN. Ik, Jowx, moet OWN vanavond online zetten. Waarom? Omdat de hoofdredactrice, Dutchy3010, het te druk heeft met feest vieren. Ik zie me al aankomen op school: "Ik ben er volgende week niet, ik moet feest vieren". Het is toch schandalig dat ik extra werk moet verrichten omdat iemand anders het te druk heeft met drinken, drinken, drinken en ''zingen''. Al hoop ik voor de inwoners van Roosendaal dat ze dat achterwege laat, zonder is het al erg genoeg. Voor de rest zijn we een prima team bij OWN, niet dat u denkt dat er eventuele spanningen op de redactie zijn waardoor we met modder gaan gooien in onze rubrieken.

Sterf... :duh:

Carnaval is leuk, jullie zijn gewoon allemaal SAAI :duh:

Link to comment
Sterf... :duh:

Met genoegen... ^_^

Carnaval is leuk, jullie zijn gewoon allemaal SAAI :duh:

Liever saai dan debiel zal ik dan maar zeggen, zelfs Lingo begon interessant te worden toen ik naar carnaval keek. :schater:

Link to comment

Debiel is iets anders als gewoon maf doen. Je mag helemaal uit je dak gaan, gekke dingen doen, voor schut gekleed staan en niemand die er wat van zegt/denkt, omdat iedereen het doet. Zodra jullie

Link to comment
Debiel is iets anders als gewoon maf doen. Je mag helemaal uit je dak gaan, gekke dingen doen, voor schut gekleed staan en niemand die er wat van zegt/denkt, omdat iedereen het doet. Zodra jullie
Link to comment

Debiel is iets anders als gewoon maf doen. Je mag helemaal uit je dak gaan, gekke dingen doen, voor schut gekleed staan en niemand die er wat van zegt/denkt, omdat iedereen het doet. Zodra jullie
Link to comment
Volgens mij heb ik in Jowx een medestander gevonden in mijn anti-carnevalisme. :Y

We kunnen een club gaan oprichten, een soort van actiegroep. :D

Dan heb je vast niet goed gedaan, want dan vond je het fantastisch :D. En waar woon je? Aaaah Rotterdam, das waar, Rotterdammers hebben dus iets tegen carnaval :Y.

Nee, ik geef toe dat ik wel een fout maakte. Ik was heel eventjes nuchter, dan zuigt het gewoon. Als je genoeg drank op hebt wordt het idd wel leuk, maar dan sta ik zelfs mee te jodelen met Jan Smit... Dus dat zegt niks over carnaval, zonder drank is er geen lol aan. Tenzij je natuurlijk van nature maf bent, maar daar ga ik maar niet op in. Ik heb trouwens niets tegen carnaval, ik kan er ten slotte niks aan doen dat het zuigt. Dat jullie er mee opgegroeid zijn en daardoor die 'muziek' mooi vinden en als debielen over straat gaan is niet mijn gebrek, ik ga liever gewoon dood.. :D

Link to comment

Volgens mij heb ik in Jowx een medestander gevonden in mijn anti-carnevalisme. :Y

We kunnen een club gaan oprichten, een soort van actiegroep. :D

Ik ben absoluut ook van de partij. :)

Link to comment
Carnaval is leuk

Sorry, guys, ik ben het hier gewoon helemaal mee eens. Als je in het Oosten of Zuiden van Nederland woont, weet je pas echt wat "Carnaval" is ;). Bovendien gaat het niet om het feest zelf, maar om de plezier die je eraan beleefd. Ik ben zowat de hele dag weggeweest vandaag (eind van de middag een uurtje thuis), en ik moet zeggen dat ik gewoon de tijd van mijn leven heb meegemaakt. :)

Feesten zoals Carnaval zijn gewoon onmisbaar! Of niet, Dutchy? :)

Link to comment

Ik ben absoluut ook van de partij. :)

Ik ook! Anti-carnaval :D

Ik wist het al vanaf het moment dat ik Dutchy's sig zag, en toen begon Bling gister ook nog in zo'n raar taaltje tegen me te praten.

Protest! :t

Link to comment

Ik ben absoluut ook van de partij. :)

Ik ook! Anti-carnaval :D

Zo mag ik het horen :)!

'Carnaval', wie heeft dat verzonnen :ch:?

Trouwens, :bier: voor de 'anti-carnavalisten'...

Link to comment
Ik wist het al vanaf het moment dat ik Dutchy's zich zag, en toen begon Bling gister ook nog in zo'n raar taaltje tegen me te praten.

Wie praat er hier nou een raar taaltje? "Dutchy's zich"? :?

Link to comment
Wie praat er hier nou een raar taaltje?

Bling. :Y

Wat ik in de column dus ook al zei, het woordt pas leuk als je genoeg drank op hebt. Maar dan is kijken naar Lingo zelfs leuk, dus dat zegt niks over carnaval. Dat verklaard ook gelijk dat vreemde taaltje, probeer maar eens normaal te praten als je zoveel drank op hebt dat je zelfs carnaval leuk gaat vinden. Maarja, met jullie valt niet te discussieren zolang carnaval aan de gang is, jullie zijn toch zo zat als maar zijn kan. ^_^

Link to comment

Wie praat er hier nou een raar taaltje? "Dutchy's zich"? :?

Typfoutje moet kunnen, maar wat in jou signature staat moet je eerst ontcijferen, al heb ik dat niet gedaan. Ik stopte hier: Tullepeta...

Link to comment

Wie praat er hier nou een raar taaltje? "Dutchy's zich"? :?

Typfoutje moet kunnen, maar wat in jou signature staat moet je eerst ontcijferen, al heb ik dat niet gedaan. Ik stopte hier: Tullepeta...

Tullepetaon is een naam, zo wordt een Roosendaler genoemd tijdens carnaval. Dat valt dus niet te ontcijferen. De rest is best te doen, volgens niet Roosendalers. Op stui misschien na, dat betekend voorhoofd. Trouwens, alle streken hebben dialect, ook die van jullie.

Link to comment

Tullepetaon is een naam, zo wordt een Roosendaler genoemd tijdens carnaval. Dat valt dus niet te ontcijferen. De rest is best te doen, volgens niet Roosendalers. Op stui misschien na, dat betekend voorhoofd. Trouwens, alle streken hebben dialect, ook die van jullie.

Nu weet ik welke streek het raarste dialect heeft. ^_^

Jullie dialect begint bijna op extreem Belgisch te lijken:

Ton e je gin sjanse, zulle

Wieder koetn nie anders ^^

_O_ Frysl

Link to comment

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...