Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586155

Editie 300 - Uitgelicht


OWN

274 bezichtigingen

gallery_108553_47_29983.png

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

Deze week weer een Uitgelicht, maar niet zoals altijd, namelijk dit is de 300e editie van de OWN. Tijd om OWN in het zonnetje te zetten, in de meeste rubrieken is OWN in een de OWN stemming om het zomaar te noemen. De Uitgelicht gaat deze week over het begin van de OWN en ook hoe een week/publicatie van de OWN eruit ziet. Ga maar gauw kijken!

gallery_108553_47_13748.png

OWN editie 300!

Ja ja, zoals ik net al zei, dit is de 300e editie van OWN, maar wat ging er eigenlijk allemaal vooraf toen OWN nog een 'beginnend' project was? Inmiddels is het meer dan 6 jaar geleden dat OWN is opgericht. @Mania-92 en @Jowx kwamen met het idee het krantje te beginnen, dit werd echter niet goedgekeurd. Totdat het lid @DJ-TQM met een krantje van de Homies Club kwam. (zonder toestemming te vragen) Dit vonden de administrators niet eerlijk tegen over @Mania-92 en @Jowx. Hierdoor werd OWN toch nog toegestaan, @Dutchy3010 kwam erbij, er werden wat rubrieken bedacht en zo onstonden de eerste edities van de OWN. Ik heb niet het schrijfvlak ervoor om over de jaren erna nog te gaan vertellen, mocht je nog interesse hiervoor hebben kijk dan even hier!

Een kijkje achter de schermen...

Natuurlijk om een OWN te maken kost dit tijd en inzet, nou heb ik de eer om te schrijven hoe een week OWN eruit ziet. Ten eerste kent OWN een eigen sub-forum zoals we dat hier op het forum noemen, hier zit een slot op (nee, probeer hem maar niet te kraken... hypocrite.gif). Iedere redacteur kan hier binnenkomen, in dit sub-forum zijn een aantal topics, in een van de topics kunnen wij ons artikel inleveren voor een bepaalde tijd (iedere zaterdag voor 19:00). Afmelden kan ook, dit moet dan voor donderdag 19:00. Natuurlijk zien wij het liefst geen afmeldingen, maar als het niet anders kan, dan moet dat maar zo. Meestal word het artikel dan overgenomen voor die week en verschijnt er zelfde artikel onder de zelfde naam. Terug naar de 'standaard' week van OWN, iedere redacteur is dus verplicht om zijn artikel in te leveren voor het aangegeven tijdstip, wanneer je het artikel inlevert maakt niet uit, zo lang het maar op tijd is. Iedereen heeft zo zijn eigen manieren van schrijven en inleveren, ik zal het met name over mijn inlevering hebben. Aangezien ik 3 artikels heb (Uitgelicht, de Tien en Gefeliciteerd) probeer ik zo veel mogelijk het schrijfwerk te verdelen, meestal begin ik met de Gefeliciteerd op de maandag of dinsdag zodat ik iniedergeval een artikel heb geschreven. Hiervoor kijk ik altijd bij de kalender van de jarige-jobjes. De Tien of Uitgelicht komt dan, hiervoor moet ik eerst even inspiratie op doen voor een onderwerp, stel ik doe de Uitgelicht eerst dan ga ik meestal kijken van wat er speciaal gaat gebeuren die komende week. Denk hierbij aan Pasen, Kerst, bevrijdingsdag etcetera. Is er geen speciale dag die komende week, dan ga ik meestal over op een artikel uit het dagelijks leven of wat soms in het nieuws komt, noem maar op. In dit geval weet ik dus al dat editie 300 komt zondag, dus dan gaat Uitgelicht over de OWN. De Tien is naar mijn mening een iets moeilijker onderwerp, ik haal meestal informatie van internet voor een top Tien. Waar ik dan op let is: Is het betrouwbaar? Is het recent? Is het een leuk onderwerp voor de lezers? En zo kan je nog wat vragen stellen. Uiteindelijk komt er een top Tien uit de bus, waar ik de gegevens uithaal en dan zelf een beschrijving/toelichting geef over de Tien. Dit zijn enkel 3 artikels van de 10 die elke week in de OWN verschijnen. Hoe mijn collega's dit doen weet ik niet, ik kan jullie wel garanderen dat ze het doen en zeker op een soort gelijke manier. Ik hoop dat dit een beeetje een beeld heeft gegeven hoe de OWN gemaakt word, als laatste heb ik hier nog een vrij 'oud' filmpje over hoe de OWN gemaakt werd:

Tot de volgende uitgelicht!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...