Jump to content
 • Sign Up

CrewLife

 • entries
  36
 • comments
  244
 • views
  52,315

Contributors to this blog

 • Thundercover 11
 • Dutchy3010 10
 • Jowx 5
 • PrioX 3
 • Puma 2
 • NandroDavids 2
 • .Levi. 1
 • .Timothy 1
 • Guardian1980 1

Twee weken later

Thundercover

1,077 views

FlashForward.png

Twee weken geleden werd het forum geüpdatet naar een nieuwe versie. Zoals altijd heeft dit de nodige reacties opgeleverd, zowel positief als negatief. Bij deze wil ik dan ook iedereen bedanken voor de reacties, suggesties en bijdragen in de

tracker. Ondanks dat ik lang niet op alles gereageerd heb, heb ik wel alles gelezen en daarbij heb ik gemerkt dat er hier en daar nog wat onbeantwoorde vragen zijn. In dit artikel zal ik proberen daar zo goed mogelijk antwoord op te geven.

Waarom een update?

In de wereld van de elektronica verandert alles heel snel. Een mobiel die je vandaag koopt, is morgen alweer verouderd door de aankondiging van z'n opvolger. Bij websites is het precies hetzelfde. Het forum draaide inmiddels al drie jaar op dezelfde versie en was daarmee technisch gezien behoorlijk verouderd. De makers van de software waar wij op draaien (IP.Board) ondersteunden onze versie zelfs niet meer! Het werkte nog prima, dat kan ik niet ontkennen, al moesten daarvoor hier en daar pleisters, plakband en een likje verf aan te pas komen. Zo werd de kapotte functie van nieuwe, ongelezen forumberichten (nu Nieuwe inhoud) weggemoffeld, zodat niet iedereen constant tegen een database-error aanliep. Daarnaast werd de roep om een betere mobiele versie van het forum steeds groter. Kortom, met GTA5 in het vooruitzicht en een verouderd systeem onder de kont, was het eigenlijk de hoogste tijd om eens te upgraden.

Waarom een nieuwe skin? Konden we de oude skin niet behouden?

Om de updates van het forum in de toekomst wat soepeler te laten verlopen, is het handig om de standaard skin van IP.Board niet te veel aan te passen. De indeling van Orange Dawn is daarom nagenoeg gelijk aan de standaard skin, afgezien van een eigen oranje look en kleurtje. Aangezien de standaard skin is gewijzigd sinds de vorige forumversie is het vrij logisch dat ook onze skin moest mee veranderen. Echter zat er in de vorige skin nog iets wat niet graag op een publiekelijk forum gebruiken: betafunctionaliteit. Daarom heb ik besloten om de skin vanaf de grond opnieuw op te bouwen, aangezien dat een stuk makkelijker was dan de vorige versie aanpassen. Daarbij heb ik de stijl van de oude skin aangehouden, welke overigens ook weer gebaseerd was op een skin uit 2006 (met een update in 2007). Met deze skin zijn de meeste huidige actieve leden opgegroeid en is het makkelijkst om te verkrijgen uit de standaard skin.

Ik heb hieronder een screen van de oude versie zoals die eruit ziet als ik hem op het huidige forum zou gebruiken. Raar maar waar, de vorige header wordt weergegeven en de rest is gewoon troep. Dit is maar een topje van de ijsberg, wat betekent dat aanpassen gewoon niet te doen was. Dit alles is ook de reden dat de oude skin niet meer te gebruiken is.

med_gallery_13783_45_229978.png

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Waarom werken sommige functies nu zo irritant/anders/grappig?

Hoewel we hier en daar natuurlijk onze eigen aanpassingen doen, is de meeste functionaliteit van de makers van IP.Board - die overigens nog altijd niet weten wat ze nu eigenlijk met het profiel aan moeten. Daarbij zitten wijzigingen waar wij als crew ook niet altijd even blij mee zijn, maar ook verfrissende functies als notificaties en het reageren op statusupdates. Veel van die functies werken via een techniek genaamd AJAX, dat grof gezegd zorgt voor het live bijwerken van informatie. Hierdoor komt een bericht direct in het topic te staan zonder dat de pagina opnieuw geladen hoeft te worden. Soms werkt dat niet altijd even goed en wordt er een bericht geplaatst zonder dat je dat ziet. Indien er niks gebeurt als je op plaatsen/reageren klikt, maar er wel een laadbalkje bovenaan verschijnt, open dan even een nieuw tabblad en kijk of je bericht inmiddels geplaatst is. Ga vooral niet honderd keer rammen op het knopje, want daar worden je mede-leden weer niet blij van. :P Mocht er iets niet duidelijk zijn of goed werken, dan kan je dat op de bekende manieren laten weten.

Ik hoop dat ik met dit artikel jullie weer een stukje meer duidelijkheid heb gebracht. Persoonlijk vind ik de layout mooi geworden. Dat is niet per definitie een inkoppertje, want het is lastig om een skin te ontwerpen die niet alleen op een bijna leeg testforum er goed uit ziet, maar ook op een volgebouwd en actief forum als dit. Daarnaast denk ik dat een nieuwe forumversie voor veel mensen een kwestie van wennen is. We zijn inmiddels twee weken verder en ik vind elke dag beter mijn draai, en functies zijn minstens net zo makkelijk te vinden als voorheen. Mocht je na dit artikel nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, schroom niet om van je te laten horen.4 Comments


Recommended Comments

Hoe informatief! Je uitleg is zoals altijd zeer verhelderend. :)

Bugs horen erbij toch, ik vind wel dat jullie (moderators) enorm je best doen om het 'ongedierte' te bestrijden. Namens iedereen wil ik JULLIE dan ook bedanken voor het harde werk aan het oplossen van alle problemen, Groot applaus voor de moderators _O_

Share this comment


Link to comment

Mijn respect voor de tijd die je hier weer in hebt gestoken, het ziet er allemaal weer netjes uit!

Share this comment


Link to comment

Ik moet inderdaad even wennen aan de nieuwe forumversie maar ik heb er geen klachten over. Wat ik totaal met je eens ben is toch wel dat de oude forumskin op deze forumversie helemaal ruk is haha.

Share this comment


Link to comment

YES!!! ik sta op de afbeelding LOLOLOL, *loopt nu de deur uit met een hoge hoed*

het forum ziet er nu zeker netjes uit.

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...