Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579816

Editie 312 - De Tien


OWN

2275 bezichtigingen

detien.png

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

De vakantie zit er bijna op, mensen moeten bijna weer naar het werk en de leerlingen naar school. Zo is het nu tijd voor de Tien, deze keer een terug blik op tien grote momenten van 2012 (niet op volgorde).

10. Olympische Spelen 2012

500px-Olympic_flag.svg.png

Ja iedereen heeft er vast wel van gehoord, ook op het forum was het een veel besproken onderwerp, de Olympische Spelen. Het grootste sport evenement van de wereld. Dit jaar werden ze gehouden in Londen. Met dit grote sport evenement zijn er medailles te winnen, Nederland ging weg met de 13e plaats (6 gouden, 6 zilveren en 8 bronzen = 20), helaas ging het België wat minder goed af, 1 zilveren en 2 bronzen, waarmee ze de 60e plek in de macht sleepten. De volgende Zomer Spelen zullen in 2016 (Rio de Janeiro, Brazilië) plaatsvinden.

9. Gangnam Style

Ja deze hit is wel heel erg bekend geworden, ook al is het lied afkomstig van een Zuid-Koreaanse zanger en in de zelfde taal, de wereld maakt het niet uit, wij luisteren er wel massaal naar. Waarom ik dit nummer noem is misschien raar, maar heeft een wereldrecord behaald. Namlijk op 22 december 2012, werd dit liedje voor de de miljardste keer bekeken. Dit is dan ook zeker een vermelding waard.

8. Apps

Ook dit kon niet ontbreken, de maatschappij, met name de jongeren zijn verslaafd aan hun smartphones waarop apps te installeren zijn. Wel bekende apps van 2012 zijn onder andere kakhiel, dit is een app waar willerkeurige plaatjes uitgezocht zijn en voorzien zijn van van meestal sarcastische, ironische of grappige uitspraken. Hier onder een voorbeeld:

A1QYhT1CQAAnIwx.png

Ook muziek valt bij ons in de smaak, de zogeheten songpop was niet uit de weg te slaan. Het is bij deze app de bedoeling dat je een muziek catogorie kiest, hierna zal je vijf korte stukjes van een liedje te horen krijgen, waarvan je de zanger of de titel van het nummer moet raden.

song_pop.png

Beide apps heb ik geïnstalleerd en zijn ook zeker een aanrader. ;)

7. Facebook

Facebook-like-516x260.png

Facebook kwam in 2012 van verschillende kanten in het nieuws te staan van feestjes tot moorden... Zo kwam er zoals ik dit jaar al een feestje aan te pas. Een meisje was jarig en hield daarom een feestje, ze stuurde een uitnodiging naar haar vrienden via facebook. Deze uitnodiging werd over het gehele land verspreid en ook in onze buurlanden kwam er opkomst. Helaas was er geen feestje, wel de ME die helaas moest ingrijpen, want de groep mensen ging zich misdragen. Bijna alles wat kapot te maken viel was kapot, de politie kon na onderzoeken een paar mensen aanhouden. Naast alleen het feestje is Project-X-feest ook het woord van het jaar geworden.

Nu wat beter nieuws over Facebook, Facebook kwam in 2012 op de beurs, ze plaatsen aandelen van 38 dollar, deze werden bij hun hoogtepunten ruim meer dan 40 dollar waard. Helaas kende het ook aandeel ook waardes van 25 dollar, sindsdien is het aandeel wel weer aan het stijgen. Ook het woord Facebookmoord is veel gevallen een conflict op facebook wat leid tot een moord, ja wat gebeurt er toch allemaal? Twee meisjes kregen ruzie over iets, een meisje word zo boos en huurt een moordernaar van 14 jaar in. Volgens mij kreeg de moordernaar hier ¤50 of ¤100 voor, moorden is sowieso verkeerd, maar voor zo'n bedrag dit allemaal te gaan riskeren...

6. Felix Baumgartner

Sprong-Felix-Baumgartner-Kakhiel.jpg

Alweer kakhiel...

Felix Baumgartner is een Oostenrijkse Skydiver en base-jumper. Een parachutesprong zul je denken, dat is nog niet zo hoog, bij deze sprong heb je het mis, Baumgartner maakte een parachutesprong van 39 km hoogte. Het doel hiervan was om de geluidsbarrière te verbreken en natuurlijk een wereldrecord te zetten. Terwijl Baumgartner de lucht in ging en weer op land kon de gehele wereld live mee genieten. De vrije val duurde maar 4 minuten en 19 seconden wat hem een top snelheid opleverde van 1342 km/u. Dat is tien keer zo snel dan de auto's hier (in Nederland) sinds kort op de snelwegen mogen. De reis omhoog duurde wat langer, namelijk 2,5 uur. Na deze sprong meldde hij te stopppen met waar hij goed in was.

5. Ruimtestation ISS

media-63523-227888.jpg

De Nederlander André kuipers ging op 23 december de ruimte in naar het ruimestation ISS, hier heeft André 5 maanden (193 dagen) lang gezeten. Dit was zeker niet als vakantie, maar André kreeg ook huiswerk mee waar hij testen moest uitvoeren. Ook dit konden we deels op het nieuws volgen.

4. Eurovisiesongfestival

Eurovisie-Songfestival-2012.jpg

Ook dit evenement vindt jaarlijks plaats in 2012 was dit de 57ste editie. Helaas bakten Nederland en België er niet veel van, Nederland mocht het doen met een 15e plaats in de 2e halve finale en Belgie met een 17e plaats in de 1e halve finale. De vraag die nog steeds rondhangt is als we nog steeds hieraan mee moeten blijven doen. Zweden kwam als winnaar uit de bus met het nummer Euphoria.

3. De Elfstedentocht

elfstedentocht_image004.jpg

Het was het bijna, maar ook net niet, de Elfstedentocht. Het zag er naar uit dat het er écht bijna zat aan te komen, met man en macht probeerde iedereen zich in te zetten voor dat een schaatsevenement, maar het mocht niet baten. Op sommige plaatsen liet het ijs ons in de steek, waarna er besloten werd om het niet door te laten gaan. It get net oan!

2. Verkiezingen

en_0801_cordes_480x360.jpg

Verkiezingen waren ook weer een belangrijk aspect in 2012 niet alleen in Nederland waar er door voor meneer Rutte wordt opgetreden door LA The Voices.., maar ook in Amerika was het weer een spektakel Obama versus Romney. Obama won, een moeilijke strijd was het niet. Romney werd op het begin een beetje voor paal gezet, maar kwam later goed terug in speeches, Obama deed het over de gehele periode goed maar Romney werd later een grote concurrent wat een beetje aandacht verloor bij Obama. Na 4 jaar dienst mag Obama weer met zijn taken verder gaan.

1. Applestore in Nederland

320px-Amsterdam_-_Hirsch%26Co_Leidseplein.jpg

Ja het was een groots spektakel, dit jaar opende er een applestore in Nederland, namelijk in Amsterdam. Nederland werd het 13e land wat een apple store bevat, de winkel staan vooral bekend om hun aparte ontwerp.

Een jaar met veel gebeurtenissen, wat is jouw favoriete gebeurtenis?

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...