Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580457

Editie 312 - Culinair met Cabyon


OWN

911 bezichtigingen

culinair.png

Deze rubriek is gekookt door @Cabyon!

Een hele goeie morgen/middag/avond/nacht, dit is een hele speciale editie dus ook een hele speciale rubriek. Zoals jullie misschien weten vind ik kwarktaart lekker en wel diegene die ik zelf maak. Daarom gaan we in deze rubriek, een speciale kwarktaart maken, om het nieuwjaar te vieren. Dat wordt smullen (achter je beeldscherm dan he, de kwarktaart blijft natuurlijk bij mij. 8)) Dit is in stappen beschreven zodat zelf de meest kookfobische persoon met deze taart de meiden van zich af moet slaan!

STAP 1

Goed, om te beginnen, dit zijn de artikelen die in je supermarkt moet kopen. Slagroom, Franse kwark, een citroen en het pakket. We maken een citroen kwarktaart!

MMbSW.jpg

Voor de rest heb je nog een staafmixer nodig, een snijplank, een springvorm, keukengerei, wat boter, een kom en heel veel lekkere trek. :puh:

STAP 2

Kieper een veel te groot blok boter (zo eentje van de Blue Band ofzo) in de pan, zet het vuur veel te hoog en wacht tot de boter gesmolten is.

QWdck.jpg

Stap 3

In de tijd dat je boter smelt, pak je een kom en pak je het zakje bodemmix uit je pakket en deponeer je het in de kom. Vervolgens voeg je daar de gesmolten boter aan toe.

wd1iM.jpg

Stap 4

Als je nu niet je vingers verbrandt hebt aan de het gesmolten boter (ja, het is me wel eens gebeurd :-() ben je klaar voor de volgende stap. Pak wat gerei uit de keuken, bij voorkeur een grote lepel maar ik doe het met dit houten ding en zorg dat er zoiets onstaat als dit. Even goed door elkaar scheppen dus! :Y

5Jk7z.jpg

Stap 5

Pak de springvorm en gooi je goedje daarin en klop het aan met een lepel zodat je een vlak en fijn oppervlak krijgt die de bodem van de kwarktaart gaat vormen. :)

rB09H.jpg

Stap 5

Goed bezig G, het enigste wat je nu nog met de bodem hoeft te doen is om het in de koelkast te zetten waar het wat harder wordt en ook wat rijst. In de tijd die het nodig heeft om te rijzen maken wij de taartmix. :Y

V3aqA.jpg

Stap 6

You go girl! Nu kunnen we pas beginnen met het echte werk, dus verman je en laten we aan de slag gaan. :sigaar:

Pak zo'n ''schepje'', met een inhoud van 200 ml en vul de net schoongemaakte kom met twee keer zo'n schepje water.

IIdME.jpg

Stap 7

Pak nu de taartmix uit het pakket en vul de kom vakkundig met de inhoud die in de taartmix zit.

FZ4Bf.jpg

Stap 8

Pak nu je staafmixer en roer een minuut het goedje op de laagste stand van dat ding.

UCsWF.jpg

Stap 9

Alright, fantastisch bezig! Nu pakken we de slagroom en gooien we die in de kom, net zoals de Franse kwark. Je krijgt dan een heerlijk goedje.

0cS58.jpg

Nu de kwark, niet zuinig zijn!

:)

g4JvN.jpg

STAP 10

Nu krijg je het gedeelte van dit recept wat de reden is waarom meiden dadelijk zo dol op je (kwarktaart) zijn. Snij de citroen in pakjes en voeg wat citroen toe en knijp er wat sap in de mix.

qfrv2.jpg

Nadat je hem dus in plakjes hebt gesneden (wat bij mij de bedoeling was, maar fruit snijden is niet mijn talent, laat ik het zo maar zeggen) pers je dus wat sap uit en voeg je stukjes citroen toe, waar je heerlijke vieze handen van krijgt.

KxVUn.jpg

STAP 11

Pak nu je staafmixer, gooi hem op de volste stand open en roer die blubber is lekker! :koffie: Doe dit wel ruim 3 minuten, zo weet je zeker dat alles goed door elkaar geroerd is. :Y

QFRMH.jpg

STAP 12

Nu strooi je je verdikt goedje over de bodem in je springvorm die je zonet uit de koelkast hebt gepakt. :)

Ukeb4.jpg

STAP 13

Nu smeer je de taartmix over de bodem en met een lepel (andere dan die met de bodemmix, hygiëne FTW) zorg je dat het overal zo gelijk en vlak mogelijk is.

hBnS1.jpg

STAP 14

Nu stop je het in de koelkast en laat je het zeker drie uur oprijzen. Intussen ruim je je rotzooi in de keuken op. Wel zo netjes. 8)

FClsS.jpg

STAP 15

Na 3 uur haal je je taart uit de koelkast, haalt de springvorm eraf en hij is ready to eat! Ik hoop dat hij smaakt! Die van mij in ieder geval, hij is al voor meer dan de helft op. :$

AYGr2.jpg


Dit was een hele speciale eenmalige rubriek ter gelegenheid van het nieuwjaar. Ik bedank je voor het lezen en misschien tot ooit! :)

6 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...