Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    281,269

MAF 007 - Fotogenie


NandroDavids

647 views

 Share

gallery_7284_229_9261.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Op het forum hebben (actieve) leden dagelijks contact met elkaar en delen ze veel persoonlijke info. Maar als we elkaar tegen het lijf lopen op het station zullen we elkaar niet eens herkennen. Vaak is het enige visuele kenmerk om elkaar te onderscheiden de avatar. Vanuit onze ooghoek zien wij een plaatje en we weten meteen wie de betreffende post heeft getikt. Die avatar is ook karakteristiek, het vertelt wat over de persoon. In deze rubriek, die onregelmatig zal verschijnen, kies ik steeds een avatar uit van iemand en vertel ik wat het voor moet stellen en waarom het bij die persoon past.

Ik begin deze week bij mijn eigen avatar:

gallery_7284_229_4360.jpg

Het verhaal:

Een tijdje terug zat ik wat playlists op YouTube te luisteren, waaronder één van videogame-muziek. Op een gegeven moment kwam dit nummer langs:

http://www.youtube.com/watch?v=rdMhTL5bZrs

Misschien was ik in een filosofische bui, maar terwijl het nummer zich afspeelde, ontstond er in mijn hoofd een hele videoclip. Vijf minuten later was het nummer afgelopen en had ik, puur op de muziek, een heel verhaal bij elkaar gefantaseerd in videovorm. Het begon zo: ik zag van bovenaf een grote stad (à la New York en Hong Kong), een view die niet liet zien wat er op straat afspeelde en dus alleen hoge gebouwen. De lucht was deprimerend grijs en werd steeds donkerder en grauwer. Toon zoomde de camera echter in en zag ik het beeld van Lady Liberty wegrennen, achtervolgd door politie. Ze leek doelbewust ergens naartoe te willen rennen.

Aan de andere kant van de stad gebeurde hetzelfde, maar daar was het Lady Justice, achtervolgd door criminelen. Alle gevaren van de stad en haar inwoners leken op de rennende beelden af te komen, maar die bleven doorrennen. Ondertussen werd de lucht alsmaar kleurlozer.

Uiteindelijk, nabij het einde van het lied, kwamen de twee beelden van beide kanten tegelijkertijd aan op het kruispunt midden in de stad, alsof ze al die tijd naarstig naar elkaar op zoek waren geweest. Ze vlogen elkaar in de armen en begonnen te zoenen. Op dat moment kwam de zon op en begon het te regenen. De lucht was donker, maar de zon scheen desalniettemin volop en de regen werd goud verlicht.

De twee menigtes (politie en criminelen) stonden recht tegenover elkaar en keken even verbijsterd naar het mooie schouwspel van de natuur ten gevolge van de hereniging tussen vrijheid (liberty) en recht (justice). Toen renden zij ook op elkaar af en alle agenten en criminelen omhelsden elkaar stevig en alles was weer goed.

Ik dacht, dat moet ik laten vastleggen. Ik had al eerder een avatar van Lady Justice en Lady Liberty, tevens al eerder een signature met gouden regen dus ik liet ze combineren. Black-GrandTheftAuto heeft dat voor me uitgevoerd en zodoende kom ik aan mijn avatar.

Wat het over mij vertelt? Ik hou van metaforen, videogame-muziek, vrede... en lesbiennes.

Dat was mijn verhaal, maar ik weet zeker dat iedereen er één heeft. Om daar achter te komen moet je MAF in de gaten blijven houden, deze rubriek zal er onregelmatig in voorkomen en alle geheimen en betekenissen van avatars op tafel leggen! Wie weet wordt die van jou wel uitgekozen...? Stay tuned!

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...