Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    281,269

MAF 007 - In The Topicture


NandroDavids

439 views

 Share

gallery_7284_229_41313.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

De vaste lezers onder u kennen het principe van deze rubriek natuurlijk wel, maar voor de nieuwelingen en de Alzheimer-patiënten onder u leggen we het nog wel een keertje uit: in de rubriek In the topicture staat iedere week een topic centraal dat in die week gestart is en waarin aardig wat respons is geweest.

Deze week: het topic Een vrouwelijke protagonist van @Dotz. Daarin vroeg Dotz aan de rest van het forum of ze wat voelden voor een vrouwelijke protagonist in een volgende GTA:

Denken jullie dat het reëel is dat we (ooit) een vrouwelijke hoofdrolspeelster gaan krijgen in GTA(V)? Maar bovenal: zijn jullie geïnteresseerd in een vrouw als protagonist!

De meeste vrouwen in games zijn 'gewoon' lekkere wijven die eigenlijk puur voor hun uiterlijk erin zitten. Een beetje zoals op televisie dus. Maar daar zit SpacyColours in ieder geval niet op te wachten:

Een soort Jean Grae moet het dan zijn - een stoere vrouw met ietwat mannelijke trekjes een mooi gezicht en een aardig lijf, maar geen Lara Croft of Juliet Starling-taferelen. Het karakter vind ik, in het geval van GTA, tien keer belangrijker dan het lichaam.

Phoenyxar heeft er in ieder geval een hard hoofd in, en lijkt niet warm te worden van een vrouw:

Het probleem bij een vrouwelijke protagonist is dat R* dan een geloofwaardig en realistisch verhaal moet kunnen bouwen rond een vrouw binnen het misdaadwereldje. Er zijn gewoon niet veel vrouwen binnen het wereldje en degene die er in zitten zijn niet interessant als protagonist.

Dutchy3010, een vrouw ja, is het daar duidelijk niet mee eens en ziet wel degelijk mogelijkheden:

Wat ik bijvoorbeeld wel zie zitten, is een vrouw die de touwtjes in handen heeft. Die niet zelf alle missies doet, maar waarna je verandert in haar onderdanen. Zo'n vrouw hebben we nog niet eerder in GTA gezien. ;)

Overigens stelt Phoenyxar in het topic ook een vraag waar ik in ieder geval volmondig met JA op zal antwoorden:

Wil je met een Catalina spelen?

Nou, daar wil ik wel mee spelen hoor.

En, wat vinden jullie ervan? Hebben vrouwen maar één recht, het aanrecht, of horen ze ook als hoofdpersoon in een GTA? Wat wil je dan zien? Het uiterlijk van een Candy Suxxx, of meer het karakter en de hardheid van een Asuka Kasen? Laat het weten in het topic: Een vrouwelijke protagonist.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...