Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581993

Editie 325 - Spotlight


OWN

299 bezichtigingen

yRhwJgt.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon en @Guardian1980!

Hee, en welkom bij Spotlight: Uitgelicht en Hotspot in één. Wekelijks bespreken we één onderwerp wat in het nieuws is en en ook een nummer wat daar relevant aan is. Deze week is het onderwerp: Korea!

De dictator van de totalitaire staat van Noord-Korea, Kim Jong-un, houdt de wereld al een tijdje in zijn greep. Critici blijven roepen dat het allemaal spierballentaal is wat Noord-Korea over hun raketten een naderende oorlog uitkraamt, maar niemand weet het natuurlijk zeker . Wat wél zeker is is dat Kim Jong-un gigantisch belachelijk wordt gemaakt op veel sites, wat velen van jullie hebben meegekregen. Maar naast de serieuze berichtgeving komen er ook steeds meer berichten over de leider van Noord-Korea zelf op.

om0Hu71.jpg

Niemand weet eigenlijk hoe Kim Jong-un is. Zelfs z’n moeder is nog niet helemaal zeker – waarschijnlijk een danseres – en wat men weet komt van de in 2011 ontsnapte privékok van zijn vader Kim Jong Il én van zijn medeleerlingen van een kostschool in Zwitserland.

Een kostschool in Zwitserland, zeg je? Is hij ooit dan buiten Noord-Korea geweest? Ja, dat klopt. Vanaf zijn vijftiende ging hij naar die kostschool en hoewel sindsdien door Noord-Korea zelf wordt gezegd dat hij Engels, Duits, Italiaans, Japans, Chinees en natuurlijk Koreaans vloeiend kan spreken, zeggen zijn klasgenoten wat anders. Hij was volgens hun een aardige jongen, maar niet heel snugger. Zijn examen natuurkunde verpestte hij, wiskunde ging ook niet al te best en zijn Engels was net goed genoeg. Wat je niet zou zeggen, is dat men zegt dat hij een sportief gebouwde jongen was en de Amerikaanse basketball competitie interessanter vond dan zijn lessen! :puh:

Maar wanneer kwam dat dat vet wat nu nog kleeft aan het lichaam van Kim Jong-un eraan? Nou, hij bleef na zijn middelbare schooltijd in Zwitserland en ging naar een militaire academie. Men weet niet wat hij daar geleerd heeft, wel werd hij in die tijd dik en pafferig. Daarmee leek hij steeds meer op Kim Il Sung, de grondlegger van Noord-Korea, die aanbeden wordt in dat land. Er wordt zelfs gezegd dat hij plastische chirurgie heeft gehad op meer op zijn grootvader te lijken.. :cab:

Zoals je weet heeft Noord-Korea de wapenstilstand die het sinds 1953 met Noord-Korea had recentelijk opgeheven. Het kapitalistische Zuid-Korea zou helemaal in de ban moeten zijn van een naderende oorlog met Noord-Korea, zou je zeggen. Maar is dit ook zo?

Op dit moment niet. Want Psy, het boegbeeld van de K-Pop (Koreaanse popmuziek) heeft een nieuwe plaat uitgebracht: Gentleman. En dat houdt de bevolking in zijn greep. Naast een, volgens hem, ‘’zeer aanstekelijk’’ refrein zit er natuurlijk ook een exorbitante videoclip bij. En zoals we van de beste man zelf gewend zijn zitten daar weer wat leuke pasjes bij die u zelf voor de tv na kan doen.

Wat ik er zelf van vind? De clip is op zich wel nog leuk om één keertje naar te kijken, maar dan houdt het dan ook mee op. Ik voorspel dat Psy, ondanks dat hij door een heel leger van tekstschrijvers en producers wordt ondersteund, met Gangnam Style een one-hit wonder blijft. Alhoewel de videoclip net één dag online is en op het moment van schrijven al tegen de 14 miljoen views aanloopt.. Zou het dan toch een dijk van een hit worden voor de Koreaan? Ik ga de komende dagen de charts in de gaten houden.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...