Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,519,740

Editie 329 - Opmerkelijk


OWN

336 views

 Share

jjMsxmd.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Phoenyxar!

Welkom bij de Opmerkelijk van deze week jongens (en dames)! Terwijl onze normale redacteur Bassieboy35 geniet van de zon in Rome is mij (Ponykar) gevraagd om dus iets opmerkelijks te schrijven voor deze editie. Maar dan struikelen we direct bij de vraag wat ik zou moeten schrijven voor een artikel waar ik geen directe kennis mee heb. Dus ik koos iets dat wat met GTA te maken heeft... Metro's. Kijk, Los Angeles (/Los Santos) is niet gekend voor zijn metro en dat zullen we wel merken in GTA V. In tegenstelling tot het Liberty City(/New York City) van GTA IV. Daar moest de Subway een persiflage zijn op 's wereld grootste metrosysteem! Wacht eens even... Dat is New York eigenlijk niet. Wat zijn ze dan eigenlijk wel?

NYC-Subway_METRO-CARD-NYC-3.jpg

3. New York City

Toegegeven, de derde plaats is niet slecht. Maar voor de metro te zijn waarvan we vaak de indruk krijgen de grootste in de wereld te zijn is het niet het resultaat dat je zou verwachten. De Subway van New York beslaat een goede 337km en telt daarbinnen 468 stations (qua stations staat het wel #1) Dan zal het ook wel de oudste zijn, nee? Nope, die titel moet het af staan aan onze nummer twee op de lijst, namelijk...

500px-Undergroundsvg.png

2. Londen

Ja hoor, ik schrijf ook eens 1 artikel en er moet wel een link zijn naar "The Underground". Het is de oudste metro op de planeet en was tot voor kort ook de grootste in de lijst, met een lengte van 408km. The Tube... Maar wie kan er eigenlijk beter doen dan Londen als het aankomt op het aanleggen van een metrosysteem dan? Het mag geen verrassing zijn, maar we moeten het antwoord zoeken in China.

image011.png

1. Shanghai

Uiteraard hoort de eerste plaats toe tot Shanghai. Met 420km steelt het de eerste plaats van Londen (om even te zwijgen over het feit dat men nog steeds voorbouwt aan die metro) Maar is Shanghai dan ook de drukste metro op de planeet? Euh nee.

Sterker nog, geen van deze 3 metrosystemen staan in de top 3 van drukste metro's. Dus in feite was heel dit lijstje zo waardeloos als kon zijn... Of niet? Nou ja, het is moeilijk om dingen te vergelijken met mekaar en dan is een lijstje als dit niet slecht. De drie drukste metro's zijn: Tokyo, Moskou en Seoul.

Maar nu komt de vraag: Heb jij ooit al eens de metro genomen buiten die van Liberty City en welke zijn het dan? Ik enkel nog maar The Tube... ja, The Underground. Dat is geen toeval. :$

Tot een volgende Opmerkelijk!

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...