Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579787

Editie 5 - Sport


Dutchy3010

603 bezichtigingen

blog-33831-1159372090.jpg

Het Nederlandse voetbal seizoen is weer van start gegaan.

Het begon dit jaar met Sparta-Vitesse op vrijdag, op zaterdag en zondag werden de overige duels gespeeld. Veel verassingen waren er niet maar toch wel een aantal: Ten eerste de monsterzege van AZ op NAC, AZ won maarliefst met 8-1. Ook wel een verassing te noemen was de Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente, Heracles wist een 3-0 zege te behalen in het eigen stadion. Naast deze wedstrijd verloor Feyenoord onverwacht, in de Euroborg, van Groningen met 3-0.

Ajax uitgeschakeld in de Champions League

Afgelopen woensdag is Ajax onverwachts uitgeschakeld in de Champions League. In eigen huis verloren ze met 2-0 van FC. Copenhagen. In heen wedstrijd in Kopenhagen wist Ajax nog met 2-1 te winnen. Opgeteld kwam Ajax dus net te kort.

blog-33831-1159372098.jpg

Het verdriet bij de Ajax spelers was groot.

Schumacher wint de Eneco-Tour

Na veel overleggen en gedoe is bekend geworden dat de Duitser Schumacher de winnaar van de Eneco-Tour 2006 is. De twijfels waren ontstaan nadat de leider Hincapie in de sprint van de laatste etappe ten val kwam. Toch is besloten Schumacher de eindoverwinning te geven en niet Hincapie.

Kuyt is gepresenteerd bij Liverpool

Afgelopen vrijdag is Dirk Kuyt officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe club Liverpool. Hij is voor een bedrag rond de 18 miljoen euro naar de engelse club zijn verhuist. Aanstaande zondag zal Dirk afscheid nemen van het Feyenoord Legioen in de wedstrijd Feyenoord - Heracles.

Volleyballers pakken overwinning in European League

De Nederlandse Volleybalmannen hebben afgelopen zondag in Izmir de European League gewonnen. In de finale waren ze te sterk voor het team van Kroatië (19-25, 25-20, 25-21, 27-25).

Loting UEFA Cup

De loting is voor de Nederlandse club niet slecht te noemen. AZ en Ajax hebben het vooral niet moeilijk. Ajax komt uit tegen een Noorse club en AZ tegen een onbekende Turkse club.

De loting voor de Nederlanders is alsvolgt:

AZ - Kayserispor (Tur)

Feyenoord - Lokomotiv Sofia (Bul)

FK Partizan (Ser) - FC Groningen

Vitoria Setubal (Por) - sc Heerenveen

IK Start (Noo) - Ajax

De belgen hebben het minder getroffen. Zulte-Waregem moet uitkomen tegen Lokomotiv Moskou (Rus) en Club Brugge tegen Ruzomberok (Slw).

Loting Champions League

PSV zal in de groepsface van de Champions League uitkomen tegen Liverpool(Eng), Girondins Bordeaux(Fra) en Galatasaray(Tur). Trainer Koeman wist niet echt wat hij van de loting moest vinden, het kan volgens hem beide kanten op.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...