Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580495

Editie 334 - Spotlight


OWN

526 bezichtigingen

yRhwJgt.jpg

Banner-5_zps9f268c49.png

Deze rubriek is geschreven door @3L1077!

1858.Twee slavendrijvers genaamd Ace en Dicky Speck vervoeren 's nachts hun slaven, waaronder Django, in het zuiden van de Verenigde Staten. Op een gegeven moment onderschept Dr. King Schultz, een premiejager verkleed in een tandarts, hen en vraagt of ze een slaaf verkopen. De slavendrijvers antwoorden in eerste instantie van niet, maar de premiejager blijft volharden. ''Nee'' is geen antwoord voor hem. Wanneer hij een van de broeders zo kwaad heeft gemaakt dat hij zijn hand naar zijn pistool laat glijden, is Dr. King Schultz hem voor en schiet hem neer. Onmiddellijk daarna trekt de andere slavendrijver zijn pistool, maar tevergeefs, Dr. King Schultz schiet zijn paard in het hoofd, waardoor hij al jankend op de grond valt.

Vervolgens neemt hij Django mee, omdat hij hem moet helpen bij het zoeken van de gebroeders Brittle. Wanneer ze hier klaar mee zijn, ziet King een echte premiejager in Django, en vraagt hem dus om voort te doen. Wanneer ze samen de winter doorbrengen stelt Dr. Schultz een deal voor aan Django: als hij in de winter mee zou werken, zou hij hem één derde van de beloningen schenken en hem helpen zijn verloren vrouw Broomhilda terug te krijgen.

Na de winter gaat Dr. Schultz naar Gatlinburgh, waar hij verneemt dat Broomhilda als seksslavin verkocht is aan de heer Calvin Candie Von Shaft, de eigenaar van Candyland Farm in Mississippi. Samen vertrekken ze ernaartoe.

Over het heftige avontuur zal je hier niet meer lezen, daarvoor zul je de film moeten kijken!

Samenvatting

Verhaal: 9,5/10

Zo'n typisch Amerikaanse Western-stijl, maar wel fantastisch goed uitgewerkt.

Acteerprestaties: 9/10

Jamie Foxx, die Django vertolkt, had ik eigenlijk nooit eerder zien spelen, maar hij heeft zeer goed gespeeld in de film. Ook Christoph Waltz, Dr. King Schultz, speelde zijn rol zeer goed, om maar niet te spreken over onze welbekende Leonardo DiCaprio, de geknipte persoon voor Calvin Candie.

Cast: 8,5/10

Tsja, eigenlijk best wel goed, Jamie Foxx en Leonardo DiCaprio waren perfect gekozen, alhoewel Dr. King Schultz toch wel door iemand anders gespeeld had kunnen worden.

Muziek: 9/10

Op sommige momenten pasten die echte westerse muziekjes fantastisch bij de film.

Totaal: 9/10

Zo, ik hoop dat jullie nu allemaal naar de plaatselijke videotheek lopen, of de multimediawinkel, want deze film moet je absoluut zien!

4 reacties


Recommended Comments

Echt een van de beste films ooit, zonder overdrijven. Quentin Tarantino is simpelweg geniaal.

De muziek is inderdaad zeer goed. Anders dan andere Tarantino's, maar als je een rapliedje in een western ziet en denkt dat het past, dan weet je hoe zorgvuldig hij zijn muziek uitkiest.

Op het vlak van casting ben ik het toch niet eens: Christoph Waltz heeft een prachtprestatie neergezet, ik zie niemand er een echte verbetering aan brengen.

Ik heb hem 4 dagen geleden nog gezien (tijdens mijn examens ja :puh:), maar ik heb zin om hem weer op te zetten.

Link to comment

Dat is net het probleem met zo'n topfilms, je moet een minpuntje geven om realistisch te blijven. En offcourse was Waltz een prachtuge acteur, maar ik vond Foxx en DiCaprio dan toch nog n

Link to comment

Het probleem van Tarantino was ook dat hij een Duitssprekende Engelstalige acteur nodig had, voor dat kleine stukje. Natuurlijk kan een goed acteur dat ook wel doen, maar het komt realistischer over. Aangezien hij van Oostenrijk is, is hij geknipt voor dat. Bovendien vind ik dat hij zijn rol zeer goed speelt.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...