Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    278,397

MAF 021 - Multitainment


NandroDavids

480 views

gallery_7284_229_33390.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Kloep

Welkom bij de rubriek Multitainment! In deze rubriek lichten we regelmatig iets uit wat onder entertainment valt. Dat kan van alles zijn: een album of single, een film of serie, een tv-programma, een game, misschien zelfs een boek, het kan hier allemaal.

Deze week hebben we het over de film Intouchables! Als je niet van spoilers houdt en de film nog niet hebt gezien, lees deze rubriek dan niet. Ik vertel er niet heel veel inhoudelijks over, maar sommige dingen wil je denk ik liever niet van tevoren weten.

gallery_7284_229_432369.jpg

Als eerste wil ik even dit melden: normaal gesproken kijk ik altijd films zonder ondertiteling. Bij deze film wilde ik dat ook eerst doen, maar dat is af te raden indien je geen Frans kan. De gehele film is namelijk Frans gesproken. Dus mocht je de film downloaden, download dan met ondertiteling.

Dan waar het allemaal om draait: de film Intouchables. De film vertelt over het waargebeurde verhaal van de vrijwel geheel verlamde Philippe en zijn verzorger Driss. In het begin is Philippe op zoek naar een nieuwe verzorger. Er zijn vele kandidaten, allen met een goede opleiding en vele referenties. Behalve één iemand, dat is Driss. Die is in eerste instantie ook niet op zoek naar een baan, enkel naar een handtekening als bewijs dat hij heeft gesolliciteerd. Dit is zodat hij een uitkering kan aanvragen. Driss heeft ook geen medelijden met Philippe, en dat is nu juist wat hem zo aanspreekt. Hij wil niet worden behandeld als een gehandicapte, maar als een persoon. En dat is precies wat Driss doet.

Dit levert soms leuke situaties op, waar je soms best om kan lachen. Om een voorbeeld te noemen, wanneer ze naar de opera gaan. Driss komt niet meer bij van het lachen. Reden hiervan? Zie hieronder:

gallery_7284_229_227064.jpg

Een ander komisch moment is wanneer Driss kokend water over de benen van Philippe giet, hij vind het bijzonder dat hij helemaal niks voelt. De rest van de momenten ga ik niet vertellen, de film is goed genoeg om hem zelf eens te bekijken.

De film is een echte aanrader. Naast het komische gedeelte in de film is het ook heel mooi om te zien hoe Philippe leeft, hoe veel hulp hij nodig heeft en dat hij het een verademing vindt dat hij niet als zielig mens behandeld wordt.

5 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...