Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580482

Editie 339 - Spotlight


OWN

251 bezichtigingen

yRhwJgt.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Samuel George Davis Jr., beter bekend als Sammy Davis jr., kon werkelijk alles. Ik bedoel, alles. Hij kon zingen, dansen, acteren en was een komiek. Geboren in een 1925 maakte hij faam in de jaren ’60 in Amerika. Hijzelf was in die tijd ook bijzonder, zijn vader was namelijk van Afro-Amerikaanse afkomst, zijn moeder was Puerto Ricaans.

Zijn ouders scheidden toen hij drie jaar oud was, en vanaf toen reisde hij met zijn vader mee door het land, die variétédanser was. Zijn vader en met wie hij mee was deden racistische opmerkingen af als jaloezie. Maar toen hij tijdens de WO II diende in het leger, kreeg hij veel raciale vooroordelen naar zijn hoofd geslingerd.

Hijzelf vond doordat hij in de schijnwerpers stond, die vooroordelen verdwenen. En geef toe, bekijk het filmpje maar. Deze man is werkelijk fantastisch. Vooral de grap over de KKK en zijn persiflage op Dean Martin zijn legendarisch.

Als je het filmpje bekijkt valt je op dat één oog van Davis anders staat dan de andere. In 1954 verloor hij in een auto-ongeluk zijn oog. Tijdens zijn herstel in het ziekenhuis verdiepte hij zich in het jodendom en bekeerde zich tot deze godsdienst. Davis was dus zwart, joods en Puerto Ricaans. Een opmerkelijke verschijning in de ’60-er jaren showbizz van Amerika.

In zijn latere leven veroorzaakte hij nog één keer consternatie door te trouwen met een mooie blonde Zweedse, wat veel op zien baarde. Maar Davis jr. bestreed die vooroordelen met humor.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...