Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    281,429

MAF 029 - Fotogenie


NandroDavids

917 views

 Share

gallery_7284_229_9261.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Welkom bij Fotogenie! In deze rubriek kies ik steeds iemands avatar uit, analyseer ik die en vertel ik jullie waarom dat plaatje bij diegene past. Vaak toont de avatar namelijk wat er achter de persoon schuil gaat.

Dit keer vertel ik het verhaal achter de avatar van @Arjen.

gallery_7284_229_1610.png

Wat zien we?

Het logo van het binnenkort-te-verschijnen spel Good-natured Thoughtful Attitude: Alright!

Waarom past het plaatje bij Arjen?

Arjen is een oude vedette op het forum waar ik helaas weinig van weet, maar laatst kwam hij weer tevoorschijn en zijn avatar bracht me meteen op het idee om daar eens wat over te vertellen. Dat is namelijk het logo van Good-natured Thoughtful Attitude: Alright! (GTA: A!), een spel van Kotscarr Games dat over een maand in de winkels ligt, maar wat een beetje ondergesneeuwd raakt. Zelfs Game On! in OWN besteedt er geen aandacht aan, vandaar dat ik het maar zal doen. Heel toevallig werd ik, als enige, uitgenodigd om de game op kantoor te spelen.

GTA: A! speelt zich af in het fictieve pittoreske dorpje Saturn City. De speler bestuurt drie hoofdpersonages, te weten: de gepensioneerde tuinier Michael, de banketbakker en vrijwillige postbode Franklin en de voorzitter van Buurthuys 't Bloemetje, boer Trevor. Het spel begint al spannend, als Trevor's trekker ineens kuren vertoont. Hij moet hem naar een garage brengen maar heeft om 16:00 uur een afspraak met oudtante Truus, die hij al jaren niet meer heeft gezien. Jouw taak is om dan naar Franklin te switchen, en met zijn, of JOUW, rode wagen een ommetje te maken naar het erf van boer Trevor en de tractor naar de Hay and Spray te brengen.

Op straat moet je natuurlijk op je snelheid letten en zorgen dat je altijd voor een veilige verkeerssituatie zorgt. Gelukkig heeft het spel autocorrectie inbegrepen dat je automatisch terug de straat opduwt als je te dicht naar de stoep neigt te gaan, om ongelukken te voorkomen. Ook is het onmogelijk om door rood te rijden, althans dat hebben ze me verteld want zelf kwam het niet in me op om dat te proberen. Bij de Hay and Spray hebben ze de tractor in een wip gerepareerd en bieden ze je koffie aan. Je kan kiezen om het daar op te drinken, maar ook om het met een thermosfles mee te nemen zodat je ondertussen nog wat post kan bezorgen. Zo biedt de game je veel keuzevrijheid. Na de reparatie brengt Franklin de trekker weer terug en belt hij Michael of die zin heeft om te tennissen.

gallery_7284_229_57297.jpg

Michael zegt dat het goed is, mits ze het rustig aan doen in verband met zijn rugklachten. Op de baan vraagt hij aan Franklin of die zijn rug even wil insmeren, omdat hij een gevoelige huid heeft en het erg zonnig is die dag. Het spel biedt je de keuzemogelijkheid: "Ja", of... nou ja, dat was de enige keuze maar het spel gaat er gewoon vanuit dat je die kiest natuurlijk, "Nee" antwoorden zou onbeleefd zijn. Tijdens het spelen wissel je per slag van speler. Dat lijkt misschien een verwarrende toestand te worden, en dat wordt het dan ook.

Na de wedstrijd heb je weer de keuze. Speel je Michael die naar huist fietst en nog even langs de apotheek gaat, speel je Franklin die door Trevor gebeld wordt om te zeggen dat hij hem erg dankbaar is, óf speel je Trevor die Franklin belt om te zeggen dat hij hem erg dankbaar is? Na het sporten neemt Michael even een frisse douche, dus daar kan je hem bij helpen, maar je kan ook Franklin kiezen die het avondeten kookt, óf Trevor die de koeien melkt. De missie eindigt als alle karakters in bed liggen. Oh ja, de game-klok is in real time, wat betekent dat je het spel alleen 's ochtends en 's middags kan spelen, want als de hoofdpersonages slapen zijn ze niet bestuurbaar. Erg slim van de spelmakers, rekening houdend met het feit dat alle spelers hetzelfde gezonde slaapritme aanhouden.

Ik kan nog veel meer leuks vertellen over dit spel maar het beste lijkt me als je het zelf koopt. Er zit zoveel variatie en spanning in het spel. Misschien maak jij de eerste missie wel heel anders mee dan ik! Echt, als ik moet kiezen tussen GTA A! en GTA V dan weet ik het wel. En Arjen gelukkig ook.

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...