Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    279,778

MAF 031 - Aan De Gang


NandroDavids

372 views

 Share

gallery_7284_229_18289.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

Op het moment kent GTAForum.nl twee Corporations, vijf Gangs en drie Gangs-in-oprichting. Van de Corporations valt automatisch wel te stellen dat die zijn geslaagd: anders waren ze immers geen Corporation geworden. Bij sommige Gangs echter loopt dat net wat anders. Twee van de vijf Gangs zijn vrijwel inactief en de ledenteller bij de drie Gangs-in-oprichting blijft al een tijdje hangen bij één, namelijk de oprichter.

De bedoeling van Gangs & Corporations is het zorgen voor een actieve en gezellige plek voor de leden, die het liefst met z'n allen ook nog iets bijdragen aan het forum. Spijtig dat dat dus niet overal lukt. Wellicht onderschat men het oprichten van een Gang enigszins. Het opzetten van een Gang, dat is niet niks: het is een tijdrovend project dat je goed voor moet bereiden. Maar hoe pak je zoiets aan?

Wees bekend

Afgelopen jaar hebben we het wel een aantal keer gezien en ook nu is het nog het geval: Gangs die worden opgericht door nauwelijks bekende leden. Dan kunnen de Gangs wel een tof concept hebben, menig stamgast van het forum die voor het eerst de Gang-scene betreedt prefereert een Gang die wordt gerund door een lid dat hij daadwerkelijk kent. Leden die betrekkelijk nieuw zijn en nog niet echt een naam of reputatie op hebben gebouwd zullen meestal lastiger aan (actieve) Gang-genootjes komen dan leden die wél goed bekend zijn onder de rest van de leden.

Als je Gang eindelijk leeft begint het echte werk pas

Bereid het goed voor

Een Gang is een project dat in principe jaren stand kan houden. En je weet het: een goed begin is het halve werk. Denk goed na over de naam van je Gang, wat je doel precies is, of je iets wilt organiseren op het forum, en zo ja, wat. Een Gang die een goed uitgedacht concept heeft en duidelijk een doel voor ogen heeft zal populairder zijn dan een Gang die drie regels tekst heeft aan promotiemateriaal.

Naast dit kun je ook, alvórens je je Gang daadwerkelijk opricht, alvast wat leden werven, het liefst genoeg voor een goedkeuring van je Gang. Immers, als je vrijwel direct al een paar (het liefst actieve) leden én een Gang Talk hebt, leeft je Gang een stuk meer en dat trekt uiteraard leden aan.

Zet het voort

Tja, nu je Gang eindelijk leeft begint eigenlijk het echte werk pas. Je moet je Gang ook voortzetten en je aan de gedane beloftes houden. Een Gang kan in de oprichtingsfase dan wel een verbluffende indruk maken, maar als er niets terecht komt van deze beloftes ben je weer terug bij nul. Als je tijdens de oprichtingsfase bijvoorbeeld hebt verteld dat je Gang regelmatig online meetings gaat houden, moet je je daar dus ook aan vasthouden. Want ook leden van je Gang kunnen afhaken als blijkt dat jij als leider niet in staat bent om te doen wat is beloofd.

Deze handleiding garandeert geen succes

Uiteraard is dit niet dé manier om een gezellige, levende Gang op te richten: dit is slechts een persoonlijke blik op het proces. Iedereen kan of wil het anders aanpakken: het is maar hoe je het zelf wilt. Deze handleiding garandeert dan ook geen succes: daar komt meer bij kijken dan alleen de (bovenstaande) opzet.

Toch hoop ik dat je hier iets aan hebt, of dat je in ieder geval weet hoe je zoiets aan kan pakken. Want het oprichten van een Gang is niet niks: als je het goed wilt doen zal dat wat tijd kosten.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...