Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85534

F1 Breaking News


Typhoon

300 bezichtigingen



F1Bulletin4.png

Sinds afgelopen weekend zal er elk weekend zonder Formule 1 een Breaking News van Thundercover komen. Zo kan iedereen op de hoogte blijven van de F1 op zijn favoriete website.

Tienduizend handtekeningen tegen reclame tijdens F1

Meer dan tienduizend Formule 1-fans hebben een petitie ondertekend tegen de reclameonderbrekingen tijdens Formule 1 Grand Prix’, waarover je kon lezen in het artikel F1 op Talpa? van Thundercover, elders in deze blog. De initiatiefnemers hebben de lijst opgestuurd naar RTL, dat de komende jaren de Formule 1 uitzendt. RTL heeft nog niet gereageerd.

Schumacher krijgt eigen bocht op Nürburgring

Op de Nürburgring wordt een bocht vernoemd naar zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. In juli zal de Duitser de bocht inwijden door een rondje te rijden op het circuit. Met welk voertuig is nog niet bekend. Het gaat om de bocht na de Dunlop Kehre, een snelle links-rechts combinatie op een heuveltje, die 'Schumacher S' gedoopt wordt.

Heidfeld rijdt op oude Nürburgring

Nick Heidfeld gaat zaterdag 28 april met zijn BMW Sauber F1.07 de gevreesde Nordschleife van de Nürburgring op. Hij is de eerste coureur in 31 jaar die het aandurft met een Formule 1-auto het ruim 20 kilometer lange circuit te berijden.

Alleen SpykerF1 protesteert tegen Super Aguri en Toro Rosso

Williams is niet betrokken bij de arbitragezaak die Spyker heeft aangespannen in de rel rond klantenchassis'. Eerder werd nog gedacht dat beide teams samen ten strijde trokken. Nu staat Spyker (ook) in de rechtszaal alleen tegenover Super Aguri en Scuderia Toro Rosso, die volgens hen met klantenchassis' van hun grote broers – respectievelijk Honda en Red Bull Racing – rijden. Voor de start van het seizoen bespraken Williams en Spyker verschillende keren de te volgen strategie, maar nu zou er van een samenwerking geen sprake zijn. Waarom de Britse renstal daar nu van af ziet is niet bekend.

Mogelijk nieuwe motor voor Kimi Raikkonen in Maleisië

Ferrari onderzoekt de motor van Kimi Raikkonen. Een motor moet in de F1 twee wedstrijden meegaan. Wordt de motor gewisseld, dan zal Raikkonen 10 plaatsen naar achteren worden gezet op de startopstelling.

Bridgestone test met nieuwe markering zachte band

Er was de laatste week veel ophef over de kleine witte stip aan de zijkant van de band. Een band met deze stip is een zachte band, maar de markering is tijdens de race niet te zien. Bridgestone test nu met een witte streep en oranje stip. Tijdens een race moet je zowel harde als zachte banden gebruiken.

FIA past vloertest aan

McLaren maakte ophef over bewegende vloer bij de wagens van Ferrari en BMW. De vloeren van die wagens zouden teveel bewegen, maar toch de test van de FIA doorstaan. Het bewegen van de vloerplaat komt de aërodynamica en snelheid op het rechte stuk ten goede.

Thundercover

Met dank aan Formule 1 RaceReport

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...