Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85538

F1 Breaking News - 01/04


Typhoon

479 bezichtigingen

F1Bulletin4.png

Opnieuw een weekend zonder Formule 1, maar wel weer met Breaking News, geschreven door onze eigen Thundercover.

Spyker maakt voor het eerst winst

Spyker Cars, het moederbedrijf van Spyker F1, heeft voor het eerst in haar historie winst gemaakt. De autobouwer boekte vorig jaar 800.000 euro winst. Een mijlpaal voor de onderneming uit Zeewolde. Door de komst van haar F1-team hoopt Spyker dit jaar nog meer winst te maken.

'Zachte band krijgt witte groef'

Bridgestone staat op het punt alle banden van de zachtste specificatie van een witte groef te voorzien. Deze markering moet voor iedereen duidelijker zijn dan de witte stip, die in Australië werd gebruikt. Deze markering is afgelopen week in Maleisië getest, naast de mogelijkheid van een oranje of rode stip.

70700.jpg

Zo'n witte groef zullen we dus waarschijnlijk zien in Maleisië.

Traction Control verboden, geen slicks

Op een bijeenkomst van de FIA World Motor Sport Council zijn deze week een aantal veranderingen goedgekeurd aan het Technisch Reglement voor 2008. Zo wordt Traction Control per 2008 weer verboden, net als systemen die de coureur er van op de hoogte stellen dat er sprake is van wielspin zijn dan niet meer toegestaan. De slicks keren toch niet terug. Wel mag de motor volgend jaar licht gemodificeerd worden (de koppeling, hydraulica, injectiesystemen, benzine-, olie- en waterpompen, uitlaatsystemen en elektronische sensoren). De plannen voor een bredere auto zijn van de baan. Dit in de hoop de mechanische grip te verhogen en de bolides minder afhankelijk te laten zijn van aërodynamica. Daarnaast heeft de FIA bevestigd dat het minimumgewicht van 605 kilo gehandhaafd blijft. Er waren voorzichtige plannen om dit te verlagen tot 550 kilo, maar uiteindelijk is toch besloten om deze regel niet aan te passen.

Thundercover

Met dank aan Formule 1 RaceReport en GPUdate

1 reactie


Recommended Comments

We kunnen nu gelukkig zien of ze de harde of de zachte banden gebruiken. Want die witte stip zag je echt niet.

Leuk stuk, Thundercover.

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...