Jump to content

Phoenomena

  • artikelen
    80
  • reacties
    396
  • bezichtigingen
    79224

Phoeny's Phantastic Phorum Phenomenon - #V(ijf)


Phoenyxar

1299 bezichtigingen

#V(ijf)

Grand Theft Auto V, bij ons ook wel gekend als GTA V of simpelweg V, komt binnen 5 dagen uit. Niet alsof jullie het niet zouden weten, het forum, het internet en zelfs mijn omgeving bulkt er van uit.

Ik zal binnen 4 dagen, op mijn eerste schooldag van dit jaar staan wachten voor de deuren van een lokale winkel op de night-release. Vier dagen? Het voelt zo eigenlijk niet echt. Ik heb bijna 2 jaar staan uitkijken op deze dagen en nu dat de dag er aan komt... Lijk ik het maar te ondergaan. Ik leek het bijna vergeten te zijn.

Is dat normaal? Of ben ik misschien een soort van hipster geworden die zich niet wilt identificeren met de rest van de overhypete meute fans? Want ik ben natuurlijk niet zomaar een fan, ik ben een echte fan en die wachten alles stoïcijns af, laten geen blijk van enthousiasme doorschijnen en zullen zich de eerste dagen bezighouden met alle fouten in de nieuwe GTA te zoeken waardoor ze hun nostalgische liefde Vice City wederom als winnaar naar boven kunnen prijzen... Oow wacht, die vergelijking sloeg nergens op. Of toch?

Want afgaande op de (soms wat overdreven) enthousiasme van andere leden die ik hier zie zou ik moeten concluderen dat ik maar een matige fan ben. Of is in stilte genieten ook genoeg? Moet ik misschien na het uitspelen van de game een geweldige uitzetting schrijven over GTA als genre totnogtoe waarin ik alle aparte games beoordeel en bekritiseer, enkel gebaseerd op mijn eigen ervaringen en daarbij ook de mening van andere fanatiekelingen liefst zo diep mogelijk kapot maken. Maakt dat mij een betere fan?

Of misschien betekent een fan zijn puur dat je het plezier van het spelen er ervaren eerst overlaat aan je medefans. *insert random spoiler-rant hier* Ik heb er de laatste dagen (doelbewust) aan kunnen ontsnappen, maar er blijkt dus een geweldige spoilerfest gaande. Wat voor mensen doen dat eigenlijk? Creëert toch meer irritatie dan wat anders? Vind het best wel triest, als fan zijnde.

Maar... tegelijkertijd zie ik dan ook wel dat de helft van de community het principe van een "spoiler" lijkt te misbruiken. Zeggen dat bijvoorbeeld Michael 45 jaar is, is geen spoiler. Zeggen dat bijvoorbeeld Michael op zijn 39e contact heeft gehad met de FIB is dat wel. Dit zijn trouwens ter plekke verzonnen gegevens, geen idee of zijn leeftijd zelfs ook maar correct is, dus geen spoilers.

Een spoiler is het verklappen van een deel van het verhaal of van een gegeven dat invloed heeft of kan hebben op de ervaring van een verhaal. Zeggen dat er een stad op de kaart ligt die Los Santos noemt na het zien van de kaart is geen spoiler (hoewel sommige namen een indicatie van een verhaal kunnen bevatten), de kaart tonen is dat wel, hoewel net het bekijken van diezelfde kaart het eerste is wat ik doe wanneer ik een nieuwe GTA koop.

We lijken als community een beetje paranoia ten opzichte van alle informatie. Wat als je kijkt naar een jaar terug zeer ironisch is want toen deden we niet anders dan vragen naar informatie. Misschien is dat onze manier om ons te onderscheiden van al die andere fans? Ach ja...

2dm6wir.jpg

6 reacties


Recommended Comments

"Ik heb bijna 2 jaar staan uitkijken op deze dagen en nu dat de dag er aan komt... Lijk ik het maar te ondergaan. Ik leek het bijna vergeten te zijn."

Ik zit precies met hetzelfde gevoel. Ik probeer aan de spoilers en de leaks te ontsnappen, maar dat is lastig als ze aan je opgedrongen worden. Blijkbaar was er vandaag al een live stream gaande, maar die heb ik doelbewust vermeden. Schijnbaar is het filmpje uiteindelijk wel verwijderd vanwege copyright claims.

Link to comment

Ik zit precies met hetzelfde gevoel. Ik probeer aan de spoilers en de leaks te ontsnappen, maar dat is lastig als ze aan je opgedrongen worden.

Ja, ik probeer dus net hetzelfde te doen, waardoor je wat los begint te staan van de rest van de community die er zich op doodhypet :v

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...