Jump to content

Phoenomena

  • artikelen
    80
  • reacties
    396
  • bezichtigingen
    79316

Phoeny's Phantastic Phorum Phenomenon - Reactions Plox


Phoenyxar

1976 bezichtigingen

Reactions Plox

Hoevaak komen jullie in de blogsectie van het forum? Komen jullie hier dagelijks? Eens om de week wanneer jullie favoriete forumkrant verschijnt? Of zo wanneer het je uitkomt? Antwoord nu even voor jezelf en zeg me dan even dit: "Hoevaak reageren jullie op een artikel?"

In feite is het wat vreemd. De blogscene op zichzelf is niet inactiever dan ze "vroeger" was, het aantal views zijn niet gedaald (in tegendeel, ze zijn op sommige plaatsen zelfs vertienvoudigd) maar het aantal reacties is omgekeerd evenredig naar de 0 aan het lopen. Een gehele forumkrant als MAF of OWN moet het dezer dagen stellen met 5-10 reacties per week en dat is als het meezit. Uiteraard is er wel een uitzondering op de regel. Guard's Blog - Een blog waar 10 reacties per artikel meer een standaard dan uitzondering is geworden. In feite een toonbeeld dat reacties krijgen dus daadwerkelijk nog kan binnen de huidige jungle aan artikels. De reactie-knop lijkt dus nog steeds te werken bij iedereen, het vermogen om te schrijven lijkt ook nog aanwezig en uitgaande van het aantal views worden de meeste artikels dus wel best vaak bekeken/gelezen. Dus wat is het dan? Angst?

Angst is misschien niet het juiste woord om het te beschrijven, maar het zal wel een deel van de motivatie zijn. Dat je wel als lezer een reactie wilt plaatsen maar het niet durft. Omdat een veel "groter" lid je is voorgegaan, omdat je denkt dat je reactie niets zal toevoegen of omdat er gewoon geen reacties staan. Dat laatste is een vicieuze cirkel en heeft een beetje geleidt tot waar we nu staan. Het aantal reacties ging wat omlaag waardoor leden minder snel gingen reageren etc. Het is maar een zeer overhaaste conclusie die ik trek, maar ik geloof wel dat het de kern is. Als zelfs een degelijke column in een forumkrant nog geen reacties lokt dan wijst dat toch ergens op. Nee...?

Dus ja, wat probeer ik te zeggen hier? Zeer goede vraag. Misschien wel een boodschap van algemeen nut. De schrijvers van die artikels zien graag reacties. Het maakt nog niet heel erg uit wat voor reactie het is, positief of negatief, zolang er maar een vorm van feedback is. Voor hen die toch nog wat angstig zijn: Wij zien graag JOUW mening! Ik moet nu bijna al mijn feedback via Skype-gesprekken binnenkrijgen dus geloof me als ik zeg dat we niets tegen een korte reactie hebben. Dus, bij het volgende artikel dat je leest: Probeer even een reactie achter te laten! Het wordt geappreciëerd!

En nu ik toch even op het onderwerp ben. Mijn blog noemt Phoenomena, niet PPPP. Ik kan nauwelijks geloven dat die 6 extra lettertjes zo veel extra moeite met zich meebrengen, dus probeer het te onthouden! Ja, ook dat wordt geappreciëerd! :3

Oow enne... Reactions plox!

14 reacties


Recommended Comments

Wel, bij deze dan een reactie.

Ik ben het eens met je pleidooi maar ik ben van mening dat we de lezer niet constant moeten aansturen; een stukje feedback of wat anders wordt altijd gewaardeerd, maar degene die de reactie plaatst is nog altijd de lezer zelf. En die moet het zelf willen.

Link to comment

Ik herken het wel; feedback in de reacties zijn een goede motivatie en beloning voor je werk. Bij nul reacties bekruipt je soms het gevoel dat niemand het echt gelezen heeft of interessant vond. Zelf lees ik regelmatig blog-items, waarvan ik regelmatig geniet maar niets toe te voegen heb, dus dat doe ik dan ook niet. Soms geef ik vijf sterren, als ik het wel erg leuk vond maar er verder geen commentaar bij kan verzinnen.

Het is wel grappig om te constateren; toen ik laatst een Fotogenie schreef over NilsHolgersson, had ik een hele rap geschreven waar ik tot de late uurtjes doordeweeks mee zoet ben geweest. Toch kreeg ik van niemand echt een reactie over die rap. Een week later schreef ik de Fotogenie over Thundercover, alleen was het vrijdagnacht en ik had knallende koppijn, dus ik had effe snel in tien minuten wat in elkaar geflanst. Wat bleek? Binnen een dag 8 reacties. Dus ja, zo zie je maar weer.

Maar goed, wat ik zou reageren op dit artikel als het zou moeten:

"Het is 'geapprecieerd'! >=("

Link to comment

Ik wist meteen waar dit artikel ging over gaan toen ik de titel op de homepage las, er wordt inderdaad veel te weinig gereageerd op de blogs tegenwoordig.

Meer kan ik niet zeggen, je hebt gewoon gelijk.

Link to comment

"Een gehele forumkrant als MAF of OWN moet het dezer dagen stellen met 5-10 reacties per week en dat is als het meezit."

OWN moet het de laatste weken inderdaad met dergelijke cijfers doen, MAF zit toch echt stukken hoger. Neemt niet weg dat er veel items zijn in beide blogs waar niet op gereageerd wordt, en dat mag natuurlijk altijd beter :)

Link to comment

OWN - 10 reacties

MAF - 20 reacties (waarvan 8 via het spelletje)

Bij geen van beide optimaal natuurlijk :puh:

Met andere woorden: 5-10 was niet waar. Pak voor de aardigheid de statistieken van de vorige paar weken er 's bij. En waarom 'waarvan 8 via het spelletje'? Zijn toch ook reacties?

Link to comment

Okej wacht:

OWN: 10 - 12 - 6 - 7 - 18

MAF: 20 - 46 - 33 - 23 - 32

Veel van de reacties bij de MAF komen voort van de Corp-verkiezingen of Test 1, 2, 3.

Ben wel blij dat er weer artikels bijzitten die veel reacties uitlokken (hoewel ik in meerdere wel aanleiding speelde :v) maar het merendeel van de artikels moet het met 0 reacties doen. Dat willen wij toch beter, nee?

Link to comment

Dat willen we zeker beter doen, en ik vind dan ook dat je een goed punt hebt dat er meer gereageerd mag worden. Maar dat onderbouwen met onjuiste cijfers, dat vind ik erg jammer.

Link to comment

Maar dat onderbouwen met onjuiste cijfers, dat vind ik erg jammer.

Soms heb ik het gevoel dat jij express op de irrelevante gegevens doorhamert, gewoon omdat het kan.

Ik schrijf mijn artikels dan ook gewoon vanuit een perspectief, op het moment zelf. Gegevens zullen dus niet altijd kloppen. Maar zit er dus niet echt naast zie ik. Vind het wel vreemd dat je zegt dat ik iets "onderbouw" met onjuiste cijfers, dat terwijl het eventjes passeerde in een alinea en er verder niet echt een nadruk op werd gelegd? Nou nou...

Link to comment

Nou, ik denk dat als het artikel erovr gaat dat er nauwelijks gereageerd word op blogs, en de MAF een week bijna 50 reacties heeft, en daarnaast tussen de 20-30 lijkt me dat niet zeer irrelevant?

Link to comment

Soms heb ik het gevoel dat jij express op de irrelevante gegevens doorhamert, gewoon omdat het kan.

Het feitelijke aantal reacties op een blog, in een blogitem over het aantal reacties op een blog... is dat irrelevant? Lijkt me toch niet.

Ervan uitgaande dat de cijfers in een andere reactie hier kloppen, heeft MAF in 5 edities 154 reacties 'gescoord'. Gemiddeld meer dan 30. Dat is nogal een verschil met "5-10".

Tot slot: ik reageer inhoudelijk op een artikel waarin je vraagt om reacties. Wat is je probleem nu dan?

Link to comment

Ik denk dat je het aantal reacties niet per item moet gaan vergelijken. OWN en MAF publiceren wekelijks tien items tegelijk, en ik vermoed dat veel mensen in 1 keer door deze items heen gaan. Bij elk item dan een reactie plaatsen is dan waarschijnlijk iets te veel van het goede, dus zal een item boven zijn "collega's" uit moeten steken om een reactie uit te lokken. In een blog als deze of die van Guardian1980 komt er misschien twee keer per maand een los item. Wat zij aan reacties ophalen is dan vergelijkbaar met die van OWN of MAF in een week, alleen dan geconcentreerd bij 1 item in plaats van verspreid over 10.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...