Jump to content

Beat Down Blog

  • entries
    150
  • comments
    864
  • views
    94,537

12e corporation verkiezingen: verwachting


Bierbuikje

1,885 views

12ecorp3_zps618ec5f6.png

De nieuwe corporation verkiezingen staan voor de deur! Ditmaal alleen met gangs die strijden om een corporation plek en die willen ze maar al te graag hebben. De nieuwste gang The Los Santos crew was er vlug bij door als eerste een verkiezings topic aan te maken, daarna kwamen de wilde ganzen met hun DWG, zeker nu topic en als laatst (tot op het moment van schrijven) kwam Nicole die deze gebeurtenis aangreep om haar gang op te heffen. The Underground en Sans Scrupules laten nog even op zich wachten, of zouden zij zich niet druk maken om de uitslag?

Promotiefilm van de Wilde Ganzen

In ieder geval zijn er op dit moment nog vier gangs over die strijden voor de corporation status, maar wat zijn nu daadwerkelijk hun kansen? Sinds de invoering van The City zijn die niet meer voor iedere gang gelijk. Het aantal bezette gebieden heeft namelijk invloed op de verkiezings uitslag. Of zoals Thundercover dat beter kan verwoorden in de Gang Code:

Wie er wint, wordt in beide rondes bepaald door het aantal stemmen van de forumleden en het aantal gebieden dat elke gang beheert. Het aantal gebieden op het moment van de start van de eerste ronde wordt positief verwerkt na de stemronde (elk procent dat een gang van de gebieden beheert telt hierbij als een stem), dus is het altijd handig om over meer gebieden dan je tegenstander(s) te beschikken.

Wat nu daadwerkelijk de invloed is van deze gebieden is misschien nog wat onduidelijk, daarom ga ik het hieronder toelichten met een tabel en wat grafiekjes. Voor mijn voorspelling heb ik de volgende data verzameld.

ad_zpsd05c8e08.png

De eerste twee regels van de tabel zijn direct al overbodig omdat The Covesight Community en BeaT DowN niet mee doen. Als we de rest in een grafiek stoppen houden we er het volgende aan over:

ae_zpsf908d282.png

Zoals we zien hebben De Wilde Ganzen en The Underground qua gebieden al direct een flinke voorsprong op Sans Scrupules en The Los Santos Crew. Willen de laatsten nog aanhaken dan zal Sans Scrupules al 15 extra stemmen moeten krijgen en The Los Santos Crew 19, maar dan staan ze pas gelijk. Dan heb ik nog een grafiek met de leden per gang en hier ga ik er vanuit dat alle leden op hun eigen gang stemmen (en we nemen dus ook aan dat ze allemaal stemmen).

ab_zpsa89bdab3.png

Zoals we hier zien heeft The Underground een grote voorsprong op de rest qua leden, de Wilde Ganzen blijft nog nipt tweede. In werkelijkheid zal de bovenstaande grafiek niet opgaan omdat niet alle leden van de gangs actief zijn. Als we toch doorgaan met deze aanname en we voegen beide grafieken samen komen we tot de volgende uitslag:

af_zps71b895b7.png

The Underground en de Wilde Ganzen zullen optimaal profiteren van hun gebieden en de tegenstand ver achter zich laten. The Underground zal uiteindelijk als eerste eindigen op basis van stemmen van leden.

De bovenstaande grafiek zal natuurlijk niet uitkomen. Er zijn altijd leden van de gangs die niet zullen stemmen wegens inactiviteit, verder is er natuurlijk ook een grote groep forummers die geen lid is van een gang maar toch zal stemmen. Duidelijk moge zijn dat de gangs The Los Santos Crew en Sans Scrupules een lange weg te gaan hebben voor zij zich kunnen meten met de Wilde Ganzen en The Underground. Mijn verwachting is dan ook dat het uiteindelijk tussen de Wilde Ganzen en The Underground zal gaan*.

Of het nu eerlijk is of niet dat de gebieden mee tellen valt over te twisten. Wat opvalt aan de huidige The City map is dat de verdeling van de gebieden bijna gelijk is aan hoe de gebieden in eerste instantie zijn ingedeeld bij de oprichting van The City (een jaar geleden). Nieuwe gangs van na de oprichting hebben zich nauwelijks kunnen vestigen op de map. Dat kan komen door het goede verdedigen van gevestigde gangs of het geluk dat zij hebben gehad dat ze er als eerste bij waren. Of het laatste misschien het geval is was ook aangekaart in een the families topic over de gang gebieden. Aan de andere kant zou het ook door de nieuwe gangs zelf kunnen komen die zich niet voldoende hebben ingezet om zich te vestigen op de map, met uitzondering van Sans Scrupules die het ongeluk had BeaT DowN als tegenstander te hebben.

*Bij gelijkblijvende omstandigheden.

6 Comments


Recommended Comments

Ik wist niet dat die gebieden zo absurd veel mee zouden tellen, dan is het des te meer jammer dat ze oneerlijk zijn verdeeld. Maar goed, met elke stem die we krijgen zijn we blij.

Link to comment

Bedankt voor dit blog-item. Staan veel dingen in die ik zelf niet wist en nu heb ik een meer helder zicht op wat ons te wachten staat :7

Helemaal mooi!

Link to comment

Ik zie dat er een rekenfoutje in is geslopen wat betreft het percentage gebieden wat een gang in bezit heeft. Ik was vergeten rekening te houden met het aantal gebieden dat de crew in handen heeft. Dat zijn er in totaal 10 en dan is de verdeling als volgt.

[table=header]Gang|Aantal gebieden|Percentage gebieden

The Covesight Community|9|25

BeaT DowN|6|17

De Wilde Ganzen|5|14

The Underground|5|14

Sans Scrupules|1|3

The Los Santos Crew|0|0

De Crew|10|28

|36|101*[/table]

*afronding

Vandaar dat deze cijfers verschillen met die van Thundercover's administratie.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...