Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285328

MAF 034 - Toen Was GTA Heel Gewoon


NandroDavids

548 bezichtigingen

gallery_7284_229_7630.png

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

"Ehm... hallo allemaal. Mijn naam is Nandro...", opende ik voorzichtig.

"Hallo Nandro!", reageerde de kring in koor.

Ik vervolgde: "... en ik... ik vind dit echt heel moeilijk om te zeggen..." Negen paar ogen keken me bemoedigend aan. "... ik heb geen GTA V." Twee paar ogen, plus die van mezelf, liepen vol met tranen. De andere zeven paar gingen dicht, of zaten duidelijk vol ongeloof. Ik moest mijn best doen om niet te gaan schreeuwen, op m'n knieën te vallen en op de grond te slaan. Wat ik afgelopen dinsdag wel meerdere keren heb gedaan. Laat ik jullie vertellen hoe het zit.

Het begon allemaal al vóór het jaar 2000. We hadden thuis een redelijke pc, waarop al in 3D voetbalgames gespeeld konden worden. Maar daar lag mijn hart, verrassend genoeg, niet. Ik wilde Grand Theft Auto spelen, maar meer dan een demo waarin je 5 minuten kon spelen hadden we niet. In die 5 minuten kon je 1 á 2 missies spelen, maar dat was genoeg om helemaal verknocht te raken aan de game.

Toen ik erachter kwam dat GTA 2 te verkrijgen was ging ik meteen naar de winkel. Maar de matige gameshop waar ik kwam had 'm helemaal niet. Ze hadden wel een duopack waarin Grand Theft Auto en GTA London 1969 zaten. Uiteraard kocht ik die. En sindsdien ben ik verslaafd. Ik kan niet meer zonder.

GTA III werd, heel toepasselijk, 3 keer aangeschaft: de disc ging twee keer kapot, maar zonder twijfel legde ik iedere keer weer een paar tientjes neer. Om bij Vice City te merken dat ik in financieel zwaar weer zat en dus maar voor de illegale versie ging. Rond San Andreas en IV ging het beter met me: respectievelijk een nieuwe pc en Xbox 360 konden worden aangeschaft. Maar nu, met V, lukt het niet. En ik weet niet wat te doen nu. Daarom heb ik me maar bij een gespreksgroep aangemeld, maar of dat gaat helpen...

"Nandro", begint de gespreksleider, "Ik zou dolgraag willen zeggen dat het niet uitmaakt. Maar dat is niet waar. Het maakt wel uit. Je móet GTA V hebben. Anders is het leven zinloos. Je hebt dus de keuze: óf zo snel mogelijk GTA V kopen, of er maar gewoon helemaal mee ophouden. Dit heeft he-le-maal geen zin zo."

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...